• mopsi22

Ollakseni kyyninen...

...niin mielestäni on äärimmäisen surkuhupaisaa lueskella uutisia (viimeisenä Ericsson) siitä, miten yritysten johto jäädyttää palkkansa. Eli toisin sanoen, he eivät KOROTA sitä tänä vuonna, saavat vain saman (oletettavasti kohtuullisen) korvauksen työstään kuin viimekin vuonna.

Vähän semmosta näennäistä elettä o...rahaa tulee vitusti, vaikka se 10 % jäiski saamatta...nooh, rikkaat rullaa ja köyhät murisee...the way of the world

___

toi otsikko sopis varmaan kaikkiin mun bloggauksiini :D

___

lisää uutisista: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Osa+diabeetikoista+voi+p%C3%A4%C3%A4st%C3%A4+varusmiehiksi/1135243107784

Vähän nyt oudoksuttaa...eikö olisi jotain vähän isompiakin ongelmia järjestelmässä, kuin pohtia miten diabeetikot saataisiin palvelukseen. Ensinnäkin vaikuttaa epätoivoiselta puuhastelulta ja toisekseen, miksi ihmeessä puolustusvoimat haluavat vaarantaa niin alokkaan turvallisuuden kuin oman maineensakin? Toki arvioivat riskit, mutta nyt jo (puolustusbloodyvoimat itsekin) valittavat terveydenhuoltoresurssiensa puutteellisuutta, nii on tää vähän outoa. Kellekään ei liene epäselvää mun ajatteluni puolustusvoimista, joten argue agains if you will.

1 kommentti

Nermal

29.1.2009 12:36

Kieltämättä oudoksuttaa tuo puolustusvoimien touhu.. Aikanaan vuonna 1996, kun itse olin kutsunnoissa, diabeetikoilla ei ollut lainkaan mahdollisuutta suorittaa asepalvelusta; D-palvelukelpoisuusluokka napsahti automaattisesti. Vuonna 2001 tuli mahdollisuus suorittaa asepalvelus jonkinlaisessa kevyemmässä muodossa, ja tuo mahdollisuus lienee käytössä edelleen. Koko ajan on kuitenkin ollut selvää, ettei diabeetikoille ole oikein mitään käyttöä sotatilanteessa; he kuolevat jos insuliini jäätyy tai jos joutuvat olemaan yhdenkin päivän syömättä. Henki lähtee helposti, ellei saa ruokaa 15-30 min sisällä siitä kun verensokeri pääsee laskemaan liian alas ja liikuntahan laskee voimakkaasti verensokeria.

Olen kyllä muutenkin pitänyt puolustusvoimia lähinnä aikuisten miesten pelleilypaikkana älyttömine auktoriteettikäsityksineen ja miehistymisriitteineen. Tuntuu että tässäkin asiassa lähinnä jotakuta kaihertaa se, etteivät kaikki aikuistuvat miehet osallistu noihin riitteihin ja siksi heidät pitää saada järkättyä sinne vaikkei siinä olisikaan mitään järkeä.