• mopsi22

Haa, ratkaisu kesään!

Oivoi, ku kiva! :)

Mun ongelma on semmonen tietty epävarmuuden siedon puute sellasten asioiden kohdalla, johon pystyn vaikuttamaan. Muuten siedän kyllä jossain määrin semmosta häsäämistä ja loose ends, mutta en, jos tiedän, että asian hyväksi voin jotain tehdä.

Siis, kesä 2009.

Mähän räknäsin, että hei, jos en jatka aktiiviopiskelua sillee ens syssyl vaan painotan työtä, niin mun kannattaa ottaa tutkintotodistus ulos vasta syksyllä (vaikka sen ennenkin saisin) koska:

a) voin nostaa tuet kesäkuukausilta ja maksaa niillä asumisen (enkä tarvii tukikuukausia enää päätoimiseen opiskeluun, koska meen duuniin syksyllä, mutta myös taatusti hyödynnän valtion antaman rahan ku ei siitä oo haittaakaan),

b) mulle tulee tarpeeksi opintoja, jotta saan em. tuet,

c) en tienaa alkuvuonna niin paljoa, että menisi yli kelan rajat (joten voin tuen ottaa) ja parasta

d) jos otan paperit ulos vasta syksyllä ja oon tutkinto-opiskelijaksi ilmoittautunut ensvuodeks, saan opiskelijakortin vielä enslukukaudeksi (=kaikki edut, eniten terveydenhoito- ja matkustussellaiset)

Voin hyvin nostaa tuet, koska ku valmistun, nii loppuvuoden tulot ei sitten enää vaikuta alkuvuoden tukiin. En kesällä myöskään hyödy papereista ku ei oo töitä (ja papereilla saa parempaa palkkaa, of course).

Keväällä voin tehdä töitä sillee, että jää rahaa säästöön kesälle (kaikki kotiin ku on vuokrat maksettu valtion toimesta) ja toisaalta saan vähän lomarahaakin vakkariduunista. Ja jos sattuu jotain duunia oleen, niin ei tuu kelan rajat vastaan että siin miels voi jotain tehdäki kesällä.

Eli summa summarum: valtio maksaa asumisen, mä saan opiskelijaedut kauemmin (ja kuitenki voin tehä duunia koko ens lukuvuoden ihan hyvin ku oon valmis, eikä ne vaikuta mun alkuvuoden 2009 saamiin tukiin enää), saan mielenrauhan ja ennen kaikkea KESÄLOMAN.

Mites tää nyt näiin hyvin meneekin :D:D:D

___

laskin laskurilla: kelalta pitäisi tulla reilu 4000 euron takaisinperintä...sitä odotellessa onkin aikaa harjoitella hirttosolmun tekoa :P

___

Hmm, en ookkaan ennen ajatellut seuraavaa:

Palveluparadoksi: mitä parempilaatuista palvelua asiakkaat saavat, sitä tyytymättömämpiä heistä tulee.

em. perustuu siihen, että palvelun hyvä laatu on ensin kiva lisäarvo, mutta kun se muuttuu odotetuksi standardiksi, aletaan vaatia parempaa ja parempaa palvelua. Nothin' is enough...

4 kommenttia

boy84

29.1.2009 16:25

"Voin hyvin nostaa tuet, koska ku valmistun, nii loppuvuoden tulot ei sitten enää vaikuta alkuvuoden tukiin. En kesällä myöskään hyödy papereista ku ei oo töitä (ja papereilla saa parempaa palkkaa, of course)."

Käsittääkseni tulot lasketaan kalenterivuosittain, eli katko on vuoden vaihde? Näin ollen sun loppuvuoden tulot vaikuttais sun alkuvuoden tukiin?

mopsi22

29.1.2009 17:12

Valmistuminen on eri asia, jos valmistuu kesken vuoden, niin sitten sen jälkeen ei vaikuta (vähän tyhmäähän se olis, jos oot päätoiminen opiskelija alkuvuonna, niin ei sulla niitä loppuvuoden palkkoja oo silloin käytössä). Eli valmistuminen katkaisee vuoden, ainakin kaikilla jotka minä tunnen ja ovat valmistuneet, on näin. Kyllä se jossain lukeekin.

Normaalisti toki koko vuodelta.

pelsepuuppi

29.1.2009 19:02

toi on niin totta toi asiakaspalvelu läpänderi. siks m oon tosi paska ja vittumainen asiakkaitten kanssa. oppivat siin samas et pieniki hymy ja/tai kädenojennus mun suunnast ja ne tekee mitä mä haluun. etteivät opi vaatimaan liikoja (=mitään).

mopsi22

30.1.2009 10:18

joo, ton paradoksin vois ripustaa johonki nyrpeinten paikkojen (tai painattaa portsareitte paitoihi!) seinälle. ymmärtäisivät surkeat (rahansa puljuun kantavat) asiakkaat, miksi kärsivät...

nooh, paskaa palvelua sai klubilla eile torstai, ku bf käytii kääntyy. portsarit ny oli mitä oli, ei niiltä (aivottomilta) voi mitään odottaakkaa (paitsi konttorin portsari, se on oikeesti hiffannu, kui paljo on merkitystä lafkan asiakaskunnan koostumukselle sillä, että tekee hommansa kiltisti asiakasta kohtaan) mut se lipunmyyjä oliki sitte...ei sinällään ikävä ihminen, nuori neitonen, mutta on se nyt vittu, jos ei tie mitkä bändit esiintyy missäki: "en mä tiedä...en oo varma...kolmas toi taitaa olla...toisellaki puolella on, en tosin tiedä ketä sielläkään on..." hohhoijaa...