• mopsi22

Need to build

Toin kotosalta lautapelejä pois isäni kaapeista pyörimästä. Yksi niistä on Timpuri nimeltään. Vastaava peli nyt on monilla eri nimillä olemassa. Pelissä siis kootan torni, josta yritetään saada palikoita väleistä ja laitettua ylimmälle tasolle kaatamatta koko hommaa.

No, ei peli itsessään, vaan nuo puupalikat. Joka kerta, kun näen laatikon pöydällä odottamassa loppusijoitusta, iskee kauhea tarve ottaa palikat laatikosta ja alkaa rakennella niistä jotakin, kasata vaan päällekkäin.

Ihmisillä tuntuu olevan kova tarve luoda uutta. Kyse ei ole välttämättä edes tarpeesta tai hengissäselviämisestä, vaan puhtaasta tarpeesta luoda jotakin. Aivotko kaipaavat stimulointia?

Henkinen rakentaminen on vaikeampaa. On tarve oppia uutta, kokea asioita. Onkoha henkisen puolen kehittyminen kuitenkaan niin selvää kuin uusi seinä? Se mistä on aloittanut ja mihin päätyy, on vaikea nähdä. Ei ole kuvaa tyhjästä tontista ennen taloa.

2 kommenttia

WBoy

24.8.2009 21:59

Onko kyseessä nimenpmaan se "aito" Timpuri? Eli palikkaa on 3 eri väriä ja nopalla heitetään mikä väri pitää aina ottaa pois?
On muuten aivan mahtava peli!

Olen täältä kotimaastani koittanut metsästää vastaavaa, mutta löysin vain köyhän miehen version, jossa kaikki palikat ovat samaa väriä. Tämä peli ei ole ollenkaan niin hauska =/

mopsi22

24.8.2009 23:57

Jep, that's the one :D

Ja oon samaa mieltä, paljon kivampi värillä ku pelkkinä puupalikoina :)