• mopsi22

Homo- ja lesbo-oppilaat Opettaja-lehden mukaan

Yle tänään:

"Kysely: Homo- ja lesbo-oppilaat usein koulukiusattuja

Suomalainen koulu ei ole turvallinen paikka seksuaalivähemmistöihin kuuluville oppilaille, paljastaa Opettaja-lehden tekemä kysely. Lähes joka viiden kyselyyn vastanneesta opettajasta kertoi homo- ja lesbo-oppilaiden joutuneen pilkan ja kiusaamisen kohteeksi. Kiusaamista yleisempää on vaivaantuneen torjunnan kohteeksi joutuminen.

Selvityksen mukaan seksuaalinen suuntautuminen on koulumaailmassa yhä tabu. Kyselyyn vastanneet noin tuhat opettajaa mieltävät seksuaalisuuden yksityisasiaksi, jonka ei pitäisi näkyä koulussa.

Myös lehden haastattelema opetusministeri Henna Virkkunen arvelee, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvat oppilaat saattavat joutua herkästi koulukiusatuiksi. "

Hmm, mitähän tarkoittaa seksuaalisuus yksityisasiana, kun se liitetään seksuaalivähemmistöihin? Ei saa kertoa olevanasa homo? Mutta heterot saavat tietysti mainita olevansa naimisissa ja heillä on [seksillä saavutettuja] lapsia?

Ja tuo loppukaneetti, "Virkkunen arvelee, että saattavat...", onkos tuolla kaneetilla mitään merkitystä tässä uutisessa?! Olisivat kysyneet minulta, minäkin arvelen monia asioita aikani kuluksi...

___

Edit:

Noniin, taasen "hei saadaanko kysyy kysymys, ooksää homo?". Kutosen tytöt musatunnin jälkeen. Ja mä oon auttamattoman vanha ku mitään levyraati-cdtä koostelen. Siellä oli musaluokas projektorit ja youtubesta oppilaat veteli seinälle biisit :D

...mun Nisa Soraya "Anna rakas raju hetki" saavutti kasarivideollaan voittosijan :P

Ja sitte ihmettelen, miks ne kysyy, oonko homo...

Samalla pohdin sitä, että miksi en vaan suoraa sano, että: "ei, en ole". Toi ei oo ees tullu mieleen ennen, en valehtele oppilaille.

"en kommentoi", mikä on kyllä yhtä kuin kyllä :D. Ihan sama, edustan erilaisuutta. Olenpahan edes kiinnostava, koska pätevä en ole :P

8 kommenttia

letala

20.1.2010 15:18

Taisipa olla tuossa arvelun julkaisemisessa autoriteettiperuste, kun kerran arvelija oli opetusministeri. Ei sillä mitään väliä, ettei hänellä juurikaan ole kosketusta koulujen arkeen.. =OD

Eikä tuo tutkimustulos liene mikään yllätys. Samanlaisen tuloksen saa varmasti kyselemällä suhtautumista seksuaalivähemmistöihin vaikkapa armejassa, työpaikoilla, yhdistyksissä... Tavallaan siis nollatutkimus, vaikka tulos ei olekaan moraalisesti eikä yhteiskunnallisesti hyväksyttävä.

mopsi22

20.1.2010 15:29

Meikäläistä lähinnä ihmetyttää tuo lauseiden yhdistelmä, jota ei ole kommentoitu varsinaisesti mitenkään:

"Selvityksen mukaan seksuaalinen suuntautuminen on koulumaailmassa yhä tabu. Kyselyyn vastanneet noin tuhat opettajaa mieltävät seksuaalisuuden yksityisasiaksi, jonka ei pitäisi näkyä koulussa."

Kenen seksuaalisesta suuntautmisesta puhutaan? Jos siitä puhutaan yleisesti, koskeeko se siis opettajiakin. Ja tuo pitäisi olla tarkemmin, että seksuaalivähemmistöön kuuluminen on tabu; heterosuuntaus kun ei liene tabu.

Totta kai haettiin aktoriteettia kommentoimaan, mutta kommentti tutkimukseen on aivan turha, jos siinä on edessä "arvelee". Sama keneltä se tulee.

Artikkeli on mielestäni huonosti kirjoitettu. Ei kyllä uutta, ylen(kin) uutisointi netissä on suorastaan ala-arvoista.

Aboa

20.1.2010 16:15

Muistelen hämärästi vastanneeni tuohon kyselyyn. Mikäli muistan oikein, tuo opettaja-osuus tarkoitti open omaa suuntautuneisuutta sekä sitä, pitääkö opettajan olla oman suuntautumisensa esimerkkinä koulussa. Opettaja-lehti otti myöhemmin kyselyn jälkeen yhteyttä ja pyysi jatkohaastatteluun, mihin lupauduinkin, mutta mitään ei ole vielä kuulunut.

mopsi22

20.1.2010 17:24

Kiitos sleepy :)

Kritisoin tuota ylen uutista nimenomaisesti :)

sleepygay

20.1.2010 19:04

Kävi kyllä ilmi Yle kritiikkisi, Mopsi. :)

mopsi22

20.1.2010 19:31

Oho, siis kun olen lukenut tuon alkuperäisenkin (kiitos linkistä siis), siksi tarkensin. Kuulostinpa idiootilta :D

sleepygay

20.1.2010 19:47

Joo, olin itse vaan ajatusta nopeampi liikkeissäni ja painoin "lähetä" ennen kuin ehdin kirjoittaa vähän enemmän asiaa. Meinasin muutenkin ottaa osaa keskusteluun, mutta toi viesti sitten karkasi ennen aikojaan enkä jaksanut enää vaivautua (tai vaikuttaa liian innokkaalta, sarjapostaajalta). :P Ja alkuperäisenä ajatuksena tuon linkin suhteen oli vain laittaa se tohon kiinnostuneiden nähtäville. :)

Minusta seksuaalisuutta ei saisi pitää tabuna koulussa. Siis se osittain minusta on, vaikka ei pitäisi. Olisi ollut mahtavaa, jos esim. yläasteella tai lukiossa olisi ollut joku opettaja, joka olisi ollut avoimesti seksuaalivähemmistöä (yksi opettaja huhujen mukaan oli lesbo :D). Ja terveystiedon tunnilla 200-luvun alussa ei opetettu tasan mitään homoseksuaalisuudesta. Lukiossa _ehkä_ nopeasti tuli esille, mutta ei lähimainkaan samassa mittakaavassa kuin heteroseksuaalisuudesta, joka oikeastaan oli se perusta, jonka lisäksi mainittiin esim. homoseksuaalisuus. Itse esim. luulin ihan oikeasti, että homot on vaan jotain seksipetoja, jotka harrastaa julmetusti baarikärpästelyä. Sitten olin ihan ihmeissään, kun minä halusin vähän pysyvämmän suhteen. :P