• mopsi22

Elämäni tragedia, kaiketi

Elämäni suurin tragedia lienee se, että pidän itseäni tyhmänä ja muita huonompana ihmisenä.

Koen jatkuvaa alemmuudentuntoa ihmisiä kohtaan, jotka ovat tavalla tai toisella sivistyneempiä. He ovat mukana maailman tapahtumissa, lukevat "älykkäitä" kirjoja, opiskelevat monia aloja omasta kiinnostuksestaan, perehtyvät eri asioihin muuten vaan.

On outoa tuntea huonommuutta, varsinkin kun olen ihminen, joka käyttää aikaansa ajatteluun ja asioiden pohtimiseen. Ehkäpä ongelma on enemmän pohjavireeni, joka on negatiivinen, kiitos kotitaustani.

On vain äärimmäisen rasittavaa istua ja kuunnella toisten juttua ja tuntea itsensä tyhmäksi.

5 kommenttia

kesäpoika

24.6.2008 19:31

:-/ Mutta eihän se susta tee tyhmää, jos se aihe josta on jollain hetkellä puhuttu, on sulle vieras.

mopsi22

24.6.2008 19:33

Niin, ei tietenkään tee. Itse asiassa kuuntelen kiinostuksella uusia aiheita. Tarkoitin kuitenkin vähän laajemmin "tyhmää oloa" kuin arkipäivän keskustelut uusista aiheista; yleistä huonommuuden ja tyhmyyden tunnetta verratessa itseäni ja saavutuksiani muihin.

kesäpoika

24.6.2008 21:11

Sen perusteella, mitä nyt blogikirjoituksista luodusta kuvasta voi päätellä, mä pidän sua älykkäänä. Pistin sut merkille, kun aloit kirjoittaa. Ja fiksuudessa on se rehellinen puoli, että itseään viisaampaa on mahdotonta teeskennellä.

En mä tietenkään oo mikään auktoriteetti arvioimaan tällaista. Se oli vain mun mielipide. Ehkä sun kannattaa tehdä muutama äo-testi ja huomata, että vaikka jotkut voi hallita paljon tietoa, on sulla kuitenkin sellaista logiikkaa, jota ei juuri voi oppia. :) Uskon, että sitä on.

mopsi22

24.6.2008 22:57

Voih, kun kommenttisi hyväilee ainaista huomiota kaipaavaa egomaanikkoa :D

Kiitos siitä.

Tyhmyyden tunteeni tulee myös osittain siitä, että huomaan usein toisten näkevän asiat eri tavalla ja sitten olen katkera, kun en itse ole tullut asiaa noin ajatelleeksi. Mutta tätä vartenhan ihmiset keskenään kanssakäyvät, vaihtavat ajatuksia. Miksi hitossa sitten tunnen itseni tyhmäksi tuollaisissa tilanteissa. Outoa.

martin

30.6.2008 03:00

Mopsi22!

Mitä väliä älykkyydellä on, jos ei osaa viisaasti elää, ja mukavasti olla muiden ihmisten kanssa. Älytön ei välttämättä ole tyhmä. Pohdiskelusi viittaisivat viisaaseen ja mukavaan.