• mopsi22

Brüno and the hippielook

Pitihän se nyt käydä katsomassa, että tietää sitten mistä mummot puhuvat. Brünoa käytiin tsigaas noksusen kanssa.

Noh, mitä tuosta nyt sanoisi. Cohenia all right, ei voi erehtyä. Hyviä oivalluksiakin joukossa, mutta pääosin liian helppoa huumoria viljelty.

Hauskinta kokemuksessa oli ehkä muut katsojat, heteropareja pääosin.

Kun heterot nauroivat (stereotypioille), minä olin hiljaa, ja kun minä nauroin, olivat heterot hiljaa. Näemmä vähän eri perspektiivi asioihin. Huolestutti noksun kanssa se, että hetskut eivät ehkä hiffanneet monien kohtausten tekevän pilaa, ei homoista, vaan stereotypioista, joita homoja ja näiden (seksi)elämää kohtaan on. Naurettiin ja ä ä n e e n yököteltin seksikohtauksille tyyliin "noinhan se juuri on!", eikä tajuttu, että pila ehkä kohdituikin juuri siihen, että noin sen l u u l l a a n olevan.

Itsekin nauroin monessa kohtaa kyllä ja nauroi noksukin. Tosin väliin nauroimme kahdestaan ja aistimme kyllä molemmilla puolilla istuneiden heteroparien ihmetyksen/vaivaantuneisuuden/lievän ahdistuksen.

Homona voisin suhtautua elokuvaan ankarasti paheksuen, mutta kun en voi. Mielestäni on vain hyvä, että joku leikkii aiheella kuin aiheella, ja ne jotka eivät osaa lukea viestiä monipuolisesti, eivät sitten voi. Olen aina pitänyt paheksumista jotenkin tyhmänä, siis sellaista ääneen paheksuntaa. Se on kovin monesti tietämätöntä ja usein täysin tekopyhää sekä perustelematontakin.

Jos jotain pitäisi sanoa niin toteasin, että noksun kanssa nauroimme. Ei kokemus siis huono ollut. Filmikriitikot voivat sitten eritellä tarkemmin. Ja oli elokuvassa ihan hyvää sarkasmia amerikkalaisesta kulttuurista noin yleensä. Heterot vain tuntuivat tarttuvan aina homoteemoihin.

___

Noksu nauro mulle, ku selitin miten oon jo hippifestareihin valmistautunu. Mä kuulemma tuunaan itteeni kunnon homon tavoin. Huomenna meen Uffille kattoon jotai risasta paitaa ittelleni, tai sitte vaa joku vanha pappakauluspaita, josta voi vähä kiverrellä hihoja ja laittaa kivan hippirintakorun päälle. Sitte kylkee ruskeet pellavahousut ja kivat Roverin (ei kerrota kalliista merkkikengista hipeille) nahkatossukat jalkaa ja Buffi päähä. Sitte oonki hippi!

Jos jotain tekee, se kannattaa tehä sitten samalla vaivalla kunnolla. Näin sanoo isini. Hippeilen siis tunteella (puhumattakaan siitä, et rento hippilook on oikein hyvä festareilla, ku tiedä missä istuu...)

___

Rokkarille kiitos terveisistä, noksu juuri ja juuri muisti kertoa (not unusual for her to be somewhat, ohom, dreamy).

___

-näyttää siltä, että hippifestarit ovat myös sateelliset festarit, whooppiii...telttalivin' and all that...

täytyy opetella laskeen kymmeneen ja ostaa enemmän alkoholia.

3 kommenttia

Nermal

31.7.2009 00:48

Olen huomannut hieman samantyyppisen ilmiön kuunnellessani runsaasti radiosoittoa saanutta biisiä "Mitä tapahtui Hokkasen Timolle". Olin aika järkyttynyt, kun luin kappaleesta nettiin kirjoitettuja kommentteja. Yllättävän monelta heterolta näyttää menevän täysin yli, että kappaleessa naureskellaan heteromiesten ennakkoluuloille. Tai sitten tulkitsen itse kappaletta väärin.

pelsepuuppi

31.7.2009 09:58

hokkasen timo? en o koskaa kuullu, toisaalta en koskaan kuuntele radioo. ainoo minkä tiiän sillai jotenki samaan teemaan on homoreikä, en ees muista tarkaan.. moppi ja aivokurkiaiset (?) bändilt ku monet piti kovinkin hyvänä ja hauskana ja mul se ei vaan auennu. mut sellast se on.

ihan vasiten oon nyt ajatellu et mulla jää varmaan se bruno kokonaan kattomatta. kun ei vaan kiinnosta. ja eilen poikkiksen kans funsattii another gay movien kohdal et kattoisko mut ku ei sekään kiinnosta. ehkä mä en o vaan kunnon homo. mut ei sekää mua haittaa.

ja mopsi22, my dear, mun kokemuksel hipit on kyl äärest merkki- ja fäsöntietosii. voit jopa kerätä hirveest pisteit. never know, ne on ***** possee.

pelsepuuppi

31.7.2009 10:04

ja nyt kävin kuunteleen biisin ja luin muutaman keskustelun. tykkäsin kovasti täst yhden tyypin asenteest et olis pitäny kuitenki ensin varmistaa ettei tän nimisii ihmisii ole yhtään suomessa ja hokkasen timoja on useita kymmeniä. et järkyttävää jos joku jossain luulee laulun kertovan oman lähipiirinsä hokkasesta. ihmiset on niin kreisiei ja sekasin.

mä jopa kovin kyl tykkäsin biisist. verrattuna vaikka homoreikään.