• mopsi22

Britain V

Jep jep, että silleen.

Aikainen herätys, suihkut, hiukset kuntoon, aamupalat, loskasateessa rautatieasemalle.

"Due to bad weather....delays are possible....blaalbaa"

Ok, going to London or not? Jos menee (koska ikinä juna sitten ehkä lähtisikin, jos lähtisi), niin ei välttämättä enää illalla pääse takaisin Guildfordiin säästä riippuen.

Go Britain...räntäsade oikeasti katkaisee liikenteen sadoiltatuhansilta ihmisiltä :S

Suomessa tämä ilma ei aiheuttaisi edes hidastumista pendolinoilta, mutta täällä...aiai, on se hankalaa enkä käsitä, miten rautateillänsä rikastunut teollisuusmaa ei kykene operoimaan pienessä räntäsateessa?! Luulisi olevan yhteiskunnallisestikin halvempaa hommata toimiva raidejärjestelmä kuin seisottaa ihmisiä ja tavaraa päivätolkulla :S

Päätimme siis viettää päivän jossain muualla kuin loskaisessa ja ruuhkaisessa Lontoossa ja kiertelimme Guildfordia. Ystävänikin löysi monta uutta putiikkia, joissa ei syksyn vaihtonsa aikana ole käynyt. Tutustuimmepa paikalliseen museoonkin ja räpsimme vähän turistivalokuvia pelleillen, omaksi iloksemme ja paikallisten ihmetykseksi.

Mukava kahvihetki, pubissa ahkeraa maailmanparantamista ja shoppailua ilman miiiiitäään kiirettä tai stressiä.

Oli oikeastaan erittäin mukava päivä. Törsäsin itsellenikin kivan sähkönsinisen neuletakin, jollaista olen metsästänyt Suomesta. Muutenkin täällä on paljon enemmän kohtuuhintaisia miestenvaateliikkeitä, joissa on erilaisia ja ennen kaikkea värikkäämpiä vaatteita kuin suomalaisissa kaupoissa (jos ei henkkamaukkaa lasketa...en vain viitsi sieltä ostaa mitään, koska samanlaisia on sitten joka paikassa vastassa).

Briteissä on kyllä mukavia kauniisti laitettuja pikkupuoteja ja muutenkin monia pikkusieviä juttuja, joita suomesta ei löydy. Yksi mistä pidän paljon, ovat laadukkaat lelut. Toki samaa muovikrääsääkin on saatavilla, mutta leluliikkeet myyvät paljon umpipuisia ja kivoja leluja, jotka oikeasti kestävät käyttöä "isältä pojalle". Plussaa tästä! Kahvilatkin tarjoavat, ylläripylläri, paljon parempaa valikoimaa hyviä kahveja ja kohtuuhintaankin vielä (lue=halvempaa kuin suomessa). Ihmisetkin ovat kohteliaampia :)

Huominen onkin jännitysnäytelmää sitten: lähteekö täältä juna asemalta ja lentääkö lento, jos on ajoissa, kentältä mihinkään.

...ja taas muuten tänään ei kumpikaan masteri toiminut...palautekirjelmä tulee olemaan vittumainen...maksan rahaa luottokortista, joka on kansainvälinen ihan sen takia, että se toimisi ulkomailla! ei käy tämä, vaadin anteeksipyyntöä ja kysyn miten he aikovat asian minulle hyvittää! prkl...

No, sitä odotellessa, korkkaamme punaviinin, kokkailemme viimeiset sapuskat jääkaapista avantgardemaiseksi kokonaisuudeksi ja poistamme karvat kaverin sääristä :)

...gays and their women ;)

3 kommenttia

arkadas

21.12.2009 21:30

Jännitysnäytelmä on ollut myös puolisoni kotiintulo - jumissa Manchesterin kentällä, tai oikeammin nyt nukkumassa hotellissa ja keräämässä voimia huomiseen yritykseen päästä kotiin jouluksi. Ennen hotelliin pääsyä 26h lentokentällä. Sitä ei toivo kenellekään. Kuulemma aamuyön tunteina poliisit olivat tulleet paikalle järjestystä ylläpitämään.

Toivottavasti Sinun matkasi ei ole aivan noin mutkikas huomenna - tai yleensä Briteissä vierailun aikana ;) Hyvää Joulua Sinulle!

martin

21.12.2009 23:09

Kuulostaa ihanalle - kuten varsinkin tuo sähkönsininen neuletakki!

Aboa

22.12.2009 09:51

Kiitoksia terveisistä, jotka T eilen välitti. Ihmettelin, mistä tiesit nimeni, mutta hänen mukaansa kaikki apinan tuntevat.