• mopsi22

"Masennusoireita ovat:

* Mielialan lasku, surumielisyys, alakuloisuus.
* Elämänilon ja erilaisista asioista nauttimisen kyvyn menettäminen. Mikään ei kiinnosta.
* Uupumus ja väsymys tulevat pienenkin henkisen tai ruumiillisen ponnistuksen jälkeen. On ainainen väsymyksen tunne.
* Masentunut tuntee huonommuutta ja alemmuutta, omanarvon tunne, itsetunto, itseluottamus ja itsearvostus heikkenevät. Arvottomuuden ja häpeän tunteet ovat jatkuvia.
* Syyllisyyden tunteet ovat perusteettomia ja suhteettoman voimakkaita. Toivottomuus, synkkyys ja yleinen kielteisyys valtaavat mielen.
* Unettomuus voi olla vaikeaa.
* Seksuaalinen haluttomuus.
* Masentuneen on vaikea pitää yllä ihmissuhteita, mikä johtaa usein sosiaaliseen eristäytymiseen. Masentunut on ärtyisä, lyhytjännitteinen ja keskittymiskyvytön.
* Pahimmillaan on itsetuhoisia ajatuksia."

Epämiellytävä lista. Ainoana on unettomuus, joka ei varsinaisesti ole vaivannut.

Lähde: http://www.tohtori.fi/?page=4569272&id=9696210

4 kommenttia

audinkopoika

15.12.2007 14:48

On siinä listaa...
Toivottavasti ei ihan kaikkia oo ;) Meinaan viel tavata monta ihmistä tulevaisuudessa...ei olis mahiksia tota listan viimeistä vielä..

stellagrrrl

15.12.2007 21:41

tuosta listasta on sellainen testikin, jossa pisteiden avulla arvioidaan masennuksen vakavuutta. jokainen asiahan noista on sellainen, että ne ovat useimpien ihmisten elämässä läsnä jonkinasteisina ainakin välillä. olen saanut viimeisen vuoden aikana todella korkean pistemäärän...

nyt levon jälkeen alan ehkä vähitellen tiputella pisteitä. olen ymmärtänyt oman tunne-elämän ja tarpeiden piilottamisen merkityksen pahoinvoinnilleni: loputon sarkasmi ja itseironia eivät sitten kuitenkaan suojaa, jos päässä myllertää. itsestäänselvyydet ovat joskus niin vaikeita.

mopsi22

15.12.2007 23:40

Listan laitoin tänne lähinnä siitä yllätyksestä, että olen syksyn mittaan ollut pidempäänkin tilassa, jossa em. asiat ovat kaikki läsnä. Toinen painottuen välillä enenmmän kuin toinen. En ole koskaan kuvitellut voivani masentua saati ajatellla vahingoittavani itseäni, mutta mahdollista sekin näyttää olevan.

Jos ymmärsin oikein stellagrrrl, niin tarkoitit nimenomaan tunteiden piilottamista itseltä ja sen merkityksestä pahoinvoinnin lähteenä. Ei kuitenkaan riitä, että tunnistaa ne tuntemuksensa jotka ahdistavat. Tunteensa pitäisi pystyä myös purkamaan, löytämään jokin ratkaisu niiden käsittelyyn. Toisinaan tuntemustan käsittely saattaa tuoda mukanaan uusia ongelmia. Jää jäljelle valinta, kärsitkö ajatustesi kanssa, vai otatko vastaan niiden purkamisesta koituvat seuraukset :(

stellagrrrl

16.12.2007 01:06

masennus on siitä salakavala sairaus, että se hiipii. ihan samoin minä olin yllättynyt, kun huomasin testin antavat aika pahan tuloksen. vaikka tunsin alakulon, tavallasi en ole koskaan kuvitellut voivani masentua.

tuota tarkoitin juu, mutta myös sitä purkamisen välttämistä. en taida olla kovin hyvin kytköksissä tunteisiini ja piilotan nekin, jotka tiedostan. tällä hetkellä tuo ajatusten purkamisen seurausten käsittely on ajankohtaisempaa kuin voisi uskoakaan... mutta kai se on parempi niin.