Kulissin takaa

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2009.

La scuola degli amanti

Kävin eilen Åbo svenska teaterissa katsomassa Cosi fan tutte - oopperan. Erinomainen tuotos. Oopperan sijoittaminen nykyaikaan onnistui hyvin. Hyvät solistit ja kuoro, osasivat myös näytellä. Upea puvustus (myös ne uimahousuihin pukeutuneet laulajat siinä alussa :-). Kiintoisa lavastus. Hauska.

Olisiko tämä sitten sitä eurooppalaisuutta: turkulaiset kiiruhtavat työpäivän jälkeen kuuntelemaan italiaksi laulettua pari sataa vuotta sitten sävellettyä musiikkia.


Ostetut syntymäpäivät

Vielä kolme viikoa sitten olin ehdottomasti sitä mieltä, että vanhemmat, jotka järjestävät lapsensa syntymäpäivät muualla kuin kotonaan, ovat huonoja vanhempia.

No, tänään tyttäreni vietti kahdeksanvuotisjuhlaansa palveluntuottajan järjestämässä paikassa ja ohjelmoimana. Hyvin sujui.

Syntymäpäiviä suunnitellessamme tunsin lieviä paniikkikohtauksen oireita, kun ajattelin viidentoista kahdeksanvuotiaan, sinänsä oikein kivan, lapsen juhlivan kodissamme. Siitä sitten vain nettiin ja tilaamaan palvelua.


Helsinskissä

Torstaina kävin Wanhassa satamassa Katajanokalla henkilöstöhallinnon Henry-messuilla. Antti Kylliäinen puhui rauhallisesti ja humoristisesti aiheesta, mikä riittää työelämässä. Iltapäivällä kuuntelin luennon postmodernista strategiasuunnittelusta.

Eräs näytteilleasettaja tahtoi välttämättä tarjota minulle lounaan. Menimme Nuevoon. Söin sieni-pekonisalaatin kermassa muhennetun mustajuuren kera. Hyvää vaikkakin kovin suolaista. Ministeri Hyssälä istui viereisessä pöydässä ja, nota bene!, joi viiniä lounaallaan.

Strategialuennon jälkeen menin Stockmannin champagnebaariin. Nautin Ab Fab-drinkin, vodkaa ja champagnea, se oli absolutely fabulous. Siihen päälle sitten pari lasia Mumm'ia mansikoiden kera söpön tarjoilijapojan tarjoilemana. En oikein ymmärtänyt baarin sisustusta.

Messuilla kävin muuten kehon koostumusanalyysissä. Rasvaa on liikaa mutta muuten numerot olivat kunnossa. Parasta oli, että komea testaaja antoi vain kymmenen kilon laihdutusmääräyksen.

Perjantaina matkasin takaisin Helsinkiin erään järjestön liittovaltuuston kokoukseen. Kokouksen jälkeen erään toisen järjestön toimihenkilö halusi keskustella kanssani ja tarjosi Belgessä myöhäisen simpukkalounaan: ensin tuoretta viikunaa ja serranokinkkua, simpukat voi-valkoviini-sardiinikastikkeessa, belgialaisia perunoita ja sinappikastiketta, kyytipoikana belgialainen vehnäolut. Hyvää oli tämäkin ja Belge miellyttävän oloinen paikka.



Kiva viikko

Vaimoni lähti tiistaiaamuna alansa vuosikongressiin Madridiin. Olen ollut viikon kahdeksanvuotiaani kanssa kahdestaan. En voi valittaa.

Tänään meillä kävi työsuojelutarkastaja. Kolme tuntia puhuimme hänen kanssaan minä työsuojelupäällikkönä ja kanssani työsuojeluvaltuutettu. Olipa valju tyyppi se tarkastaja.

Pullo punaviiniä juotu, kohta sikarille ja nukkumaan.


Yksi päivä

Keskiviikkopäivän aloitin neuvottelemalla Pulssissa firmallemme työterveyssopimuksen. Nykyinen sopimuksemme kunnallisen palveluntuottajan kanssa ei tyydytä henkilökuntaamme. Toivottavasti saamme jatkossa parempaa palvelua.

Lounaalla kävin Smörissä. Voin yhtyä kaikkiin myönteisiin arvioihin ruuan mausta näin yhden lounaan perusteella. Söin tomaatti-punaviinirisottoa ja munakoisioa.

Asemalle kävellessäni kävin juuri sinä aamuna avatussa uudessa pubissa siinä Humaliston ja Ratapihan kulmassa, jossa aikoinaan toimi (oliko se nyt) Jake's and Mike's. Siisti paikka, jotenkin newyorkilainen tunnelma huomioiden etten koskaan ole uudessa Yorkissa käynyt.

Illalla vielä ammattiliiton kokoukseen Pasilaan.


Eräs tuttavani

Eräs tuttavani on nelikymppinen, naisen kanssa naimisissä oleva mies ja isä. Hän on teinistä lähtien määritellyt itsensä biseksuaaliksi. Hänen vaimonsa tietää tämän tuttavani biseksuaalisesta suuntautumisesesta.

Nyttemmin tämä tuttavani seksuaalinen identiteetti on muuttunut ja hän määrittelee itsensä homoseksuaaliksi vaikka seksiä tuttavani harjoittaa pääsääntöisesti vaimonsa kanssa.

Nyt tämä tuttavani on alkanut pohtia, josko hän eroaisi vaimostaan ja eläisi avoimesti homona ja pyrkisi rakentamaan parisuhteen miehen kanssa.

Tämä tuttavani pohtii, onko oikein jättää vaimo ja lapset sen takia, että hän haluaa toteuttaa seksuaalista identiteettiään ja toisenlaista elämäntyyliä. Tuttavani perhe-elämä ja parisuhde ovat riittävän toimivia muilta osin, ettei se ole syynä eroaikeisiin.

Tuttavani miettii, mikä vastuu hänellä on lapsestaan, kun tilastojen mukaan avioero on merkittävin yksittäinen yhdistävä tekijä sosiaalisesti ja psyykkisesti pahoinvoivien lasten taustassa.

Hän miettii myös, mikä vastuu hänellä on vaimostaan ja kuinka paljon avioliiton solmimisen yhteydessä annetut lupaukset painavat.


Jämerä ase

Alkuviikosta piristin tylsää työpäivääni sättäilemällä Koodissa. Siellä juttelin kivanoloisen ukkomiehen kanssa ja päätimme jatkaa juttujamme Qruiserissa. Tänään satuimme yhtäaikaa linjoille ja saimme ja annoimme vertaistukea.

Keskustelumme 43. minuutilla se kysymys sitten tuli: kuinka jämerä ase minulla on. Meni vähän fiilikset. Sielujen sympatiaa etsivä saakin kuvan erektoituneesta sukupuolielimestä. Eihän siinä periaatteessa ole mitään vikaa, tykkään niistä kyllä, mutta ajoitus oli vain täydellisen väärä. Varmaan tämä ei olisi ongelma myöskään, jos olisi vakuuttunut kuuluvansa joukkoon jämeräaseiset.


Liha tottelee kuria

Kävin eilen trendikkäällä kuntosalilla kuntoilemassa. Tuntui mukavalta. Sitä vain ihmettelin, kuinka tarkasti saa katsella niitä toisten miesten lihaksia ja sen sellaista siellä salissa tai suihkussa, etteivät ne toiset miehet kiusaannu.

=======

Kävin nyt sitten testaamassa toisen salin, hieman vähemmän trendikkään. Mukavalta tuntui tämäkin. Väliäkö sillä, että on käyty kouluja, tehdään haasteellista työtä, saa tuttavapiirissään arvostusta, kunhan saisi lihaksia ja pienemmän mahan.


Viikon vaihtuminen

Perjantaina saavuimme illansuussa anoppini huvilalle keskelle syysmyrskyä. Takkatulen loimussa Laphroaigia nautiskellessa tunsi itsensä ihan Muumipapaksi.

Lauantaina kova tuuli jatkui. Nostimme veneet ja laiturit maalle. Illalla pidimme rapujuhlat kesätuttavillemme.

Sunnuntaina aurinko paistoi ja tuuli oli tyyntynyt.