• Roope2

Helsinskissä

Torstaina kävin Wanhassa satamassa Katajanokalla henkilöstöhallinnon Henry-messuilla. Antti Kylliäinen puhui rauhallisesti ja humoristisesti aiheesta, mikä riittää työelämässä. Iltapäivällä kuuntelin luennon postmodernista strategiasuunnittelusta.

Eräs näytteilleasettaja tahtoi välttämättä tarjota minulle lounaan. Menimme Nuevoon. Söin sieni-pekonisalaatin kermassa muhennetun mustajuuren kera. Hyvää vaikkakin kovin suolaista. Ministeri Hyssälä istui viereisessä pöydässä ja, nota bene!, joi viiniä lounaallaan.

Strategialuennon jälkeen menin Stockmannin champagnebaariin. Nautin Ab Fab-drinkin, vodkaa ja champagnea, se oli absolutely fabulous. Siihen päälle sitten pari lasia Mumm'ia mansikoiden kera söpön tarjoilijapojan tarjoilemana. En oikein ymmärtänyt baarin sisustusta.

Messuilla kävin muuten kehon koostumusanalyysissä. Rasvaa on liikaa mutta muuten numerot olivat kunnossa. Parasta oli, että komea testaaja antoi vain kymmenen kilon laihdutusmääräyksen.

Perjantaina matkasin takaisin Helsinkiin erään järjestön liittovaltuuston kokoukseen. Kokouksen jälkeen erään toisen järjestön toimihenkilö halusi keskustella kanssani ja tarjosi Belgessä myöhäisen simpukkalounaan: ensin tuoretta viikunaa ja serranokinkkua, simpukat voi-valkoviini-sardiinikastikkeessa, belgialaisia perunoita ja sinappikastiketta, kyytipoikana belgialainen vehnäolut. Hyvää oli tämäkin ja Belge miellyttävän oloinen paikka.