• Roope2

Eräs tuttavani

Eräs tuttavani on nelikymppinen, naisen kanssa naimisissä oleva mies ja isä. Hän on teinistä lähtien määritellyt itsensä biseksuaaliksi. Hänen vaimonsa tietää tämän tuttavani biseksuaalisesta suuntautumisesesta.

Nyttemmin tämä tuttavani seksuaalinen identiteetti on muuttunut ja hän määrittelee itsensä homoseksuaaliksi vaikka seksiä tuttavani harjoittaa pääsääntöisesti vaimonsa kanssa.

Nyt tämä tuttavani on alkanut pohtia, josko hän eroaisi vaimostaan ja eläisi avoimesti homona ja pyrkisi rakentamaan parisuhteen miehen kanssa.

Tämä tuttavani pohtii, onko oikein jättää vaimo ja lapset sen takia, että hän haluaa toteuttaa seksuaalista identiteettiään ja toisenlaista elämäntyyliä. Tuttavani perhe-elämä ja parisuhde ovat riittävän toimivia muilta osin, ettei se ole syynä eroaikeisiin.

Tuttavani miettii, mikä vastuu hänellä on lapsestaan, kun tilastojen mukaan avioero on merkittävin yksittäinen yhdistävä tekijä sosiaalisesti ja psyykkisesti pahoinvoivien lasten taustassa.

Hän miettii myös, mikä vastuu hänellä on vaimostaan ja kuinka paljon avioliiton solmimisen yhteydessä annetut lupaukset painavat.

6 kommenttia

Rokkihomo

15.9.2009 13:29

Jos eräs tuttavasi pystyy keskustelemaan tästä kaikesta vaimonsa kanssa, eräällä tuttavallasi taitaa joka tapauksessa olla harvinaisen toimiva parisuhde.

Avioliiton solmimislupaukset sinänsä voi ehkä nähdä niinkin, että lopulta ne pätevät niin kauan kuin sen "tahdon" -vakuutuksen sisältämä tahto riittää.

Vastuu tahdosta on kai molemminpuolinen ja molempien osapuolten vastuulla, joten erään tuttavasi ei ehkä pitäisi joutua pohtimaan näitä yksin.

Rokkihomo

15.9.2009 15:06

...Ja etten toivottavasti vahingossa ja tarkoituksettomasti kuulostaisi ainakaan miltään saarnaajalta, niin piti lisätä että:

Eller hur? Eli turkulaisittain: vai kui?

Aboa

15.9.2009 21:59

Olen samaa mieltä. Kaikkein pahiten aina sattuu silloin, kun joku päättää yhteisestä elämästä yksin. Eikö asiasta kannattaisi keskustella myös toisen osapuolen kanssa?

Roope2

15.9.2009 22:47

Minusta näyttää siltä, että tämä eräs tuttavani haluaisi vaimoltaan luvan kokeilla, onko ruoho sittenkin/kään vihreämpää aidan takana, ja, mikäli se sitä ei sitten olisikaan, hän haluaisi vakuudet, että voi palata takaisin ja jatkaa siitä, mihin aiemmin jäätiin. No, tällaisia toiveita on käsittääkseni useilla keski-ikäisillä Audi-miehilläkin ja osa heistä sublimoi tämän tarpeensa uuden auton ostoon.

Enpä tiedä, voisiko eräs tuttavani keskustella tästä aiheesta vaimonsa kanssa; en edes tiedä, voisiko kukaan keskustella tällaisesta asiasta puolisonsa kanssa romuttamatta parisuhteen perustaa. Jos tilanne näyttää siltä, että toinen tahtoo edelleen ja toinenkin ehkä tahtoo, niin ehkä erään tuttavani on valittava jääminen suhteeseen, annettava ratkaisu vaimonsa käsiin tämän tietämättä.

Enpä haluaisi olla erään tuttavani housuissa (noin niinku kuvainnollisessa mielessä :-)

Aboa

16.9.2009 12:59

Ei varmaankaan näistä asioista voi keskustella romuttamatta suhteen perustaa, mutta senhän ystäväsi aikoo tehdä joka tapauksessa; järkyttää vaimon maailman llähtemällä tai omansa jäämällä.

Roope2

17.9.2009 10:04

Osittain samaa mieltä. Vaimon tapauksessa lienee kyseessä revoluutio ja erään tuttavani tapauksessa evoluutio. Toinen tappaa heti ja toinen hitaasti.