Kulissin takaa

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2009.
Seuraava

Tylsä viikonvaihde

Vaimo ja lapsi lähtivät hiihtolomaksi mummolaan. Minä jäin tylsyyteen. Koulujen älyttömän pitkät loma-ajat johtavat nyt meilläkin perheen yhteisten lomien loppumiseen kun viittä lomaviikkoa on mahdotonta venyttää loputtomiin.

Katsoin amerikkalaisen drag queen - elokuvan. Mies Chanelin jakkupuvussa asianmukaisine asusteineen on varsin houkutteleva näky.


Kotomaamme koko kuva

Katsoin televisiosta Holmbergin Seitsemän veljestä Turun kaupunginteatterista: hieno, vahva esitys. Pitäisi ehkä lukea alkuperäisteos joskus.

Nautin Veljeksistä Marques de Monestrol-cavan kera. Tämän Alkon edullisimman cavan hintaan ei kuulu maku.

Luin Michel Houllebecqin Oikeus nautintoon: luettavaa ranskalaista henkevyyttä ja pisteliäisyyttä.


Pax

Katsoin televisiosta Smedsin version Tuntemattomasta sotilaasta.

Enpä muista, milloin olisin edellisen kerran nähnyt jotain näin vaikuttavaa esitystä.


Den svenska synden eller "Jag hittar inte hålet"

Lauantaina olin seminaarissa Helsingissä teroittamassa työtaisteluvalmiutta.

Illalla katsoin ohjelman lempikuninkaastani Gustaf III:sta. Hänen hovissaan oli sangen seksuaalimyönteinen meno. Paitsi kuningasraukalla, jota lempiminen kuningattarensa kanssa pelotti. Eikä hänellä oikein anatomiakaan ollut hallussaan. Onneksi hovitallimestari auttoi.

Hetkisen pohdin, olisiko sittenkin pitänyt katsoa edistyksellinen tulkinta Tuntemattomasta sotilaasta. En katsonut.


Henki ja kruunu

Luin Marguerite Duras'n kirjan Jokapäiväinen elämä. Röyhkeää, rehellistä henkevyyttä.

Luin kirjan Kungliga släktband Ruotsin kuninkaista, heidän vaimoistaan, rakastajattaristaan ja lapsistaan. Hallitsijasukujen kietoutumat ovat kiehtovia. Ainakin monarkistin mielestä. Näistä kuninkaallisten naimakaupoista minulla on paljon mielipiteitä. Nyt sanon vain: Victoria ska inte gifta sig med den där gymägaren.



Punaa hangilla

Luin Antti Tuurin Surmanpelto. Rauhallista puhetta vuoden 1918 keväthangista. Yksityiskohta: Venäjän armeijan upseerit saivat asua yksityisasunnoissa, liikkua vapaasti, pitää palveluskuntaa mäyräkoiriaan taluttamassa samalla kun rahvas oli vankileireillä. Olen vuoden aikana lukenut Tuuria enemmän kuin neljänkymmenen edellisen vuoden aikana. Kertoja.

Mikähän laatikkopunaviini olisi juomakelpoista? Ennen join aina J.P. Chenet'n neutraalia viiniä, nyt nautin Raimat'ia, edellinen laatikko chileläistä Molinaa oli maukas.


Pelasu

Perjantaina kävin sikaribaarissa. Samassa pöydässä istui erään kirjailijan leski ja sain kuulla hauskoja kulttuurihistorioita. Hauska yhteensattuma oli, että kirjailjan nihilistiksi, anarkistiksi, sovinistiksi ja narsistiksi analysoineen psykiatrin lapsenlapsi oli juuri samana päivänä ollut leikkimässä meillä tyttäreni kanssa.

Lauantaina tyttärelläni oli koulupäivä ja koulussa avoimet ovet vanhemmille. On ne vaan niin suloisen puuhakkaita nuo ekaluokkalaiset! Sitten kävin sikaribaarissa. Illalla katsoin Danton-elokuvan televisiosta Möet&Chandon'ia nauttien.

Sunnuntaina meillä oli vieraita. Tarjosimme intialaista lammaspataa ja intialaista punaviiniä. Viiniä ei tarvitse maistaa toista kertaa. Sitten kävin sikaribaarissa.


Seuraava