Scherzo-journalism

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2006.
Seuraava

Verta...

Miten voi vuotaa verta noin tolkuttomasti pienestä pintahaavasta kämmenselässä... Nirhasin käden, taas, käytävänoven metallikoristelistaan tönätessäni ovea kiinni ja järkyttävä verivirta seurasi. Olikin pakko mennä takaisin sisään sitomaan sentin mittainen nirhauma ennen kauppaanmenoa. Muutenkin olen tehokas käsieni telomisessa, eräänä päivänä tohelsin oikein kunnolla, kolme laastaria komisti sormiani ja käsiäni sen päivän jälkeen... ensin kurkkua leikatessa sohaisin veitsenkärjellä sormenpäähän, sitten nirhasin oven koristelistaan ja komeaksi lopuksi tökkäsin saksilla taas sormeen.
Mulle ei saa antaa teräviä esineitä.


Kyllä vanhanakin osataan...

Mikäköhän siinäkin on, että vanhan sukupolven pitää aina kauhistella ja valittaa nuorison rappiosta ja holtittomuudesta ja kunnioituksen puutteesta ja vaikka mistä...

Mutta he ovat aivan toista maata, heissä ei ole mitään vikaa. Pari esimerkkiä viimeisen viikon ajalta.

Lähes tyhjä ratikka, tulen takaosan etummaisesta ovesta sisään ja suuntaan kohti yksittäistä penkkiä, joka on toisessa rivissä. Samalla huomaan takaovesta ohjuksen lailla kiitävän mummelin, joka on päättänyt istua juuri sille penkille mihin aion istua, olen kaksi askelta lähempänä penkkiä kuin hän ja jo puoliksi kääntyneenä istuutumaan penkille. Mitä mummeli tekeekään? Pujahtaa penkille istumaan jo laskeutumassa perseeni takaa ja tuhisee vihaisesti kun nuoret eivät anna istumapaikkaa vanhuksille. Viereisessä penkkirivissä istunut rouva katseli tapahtunutta yhtä ihmeissään kuin minäkin ja häkellyksissäni jäin seisomaan käytävälle pariksi sekunniksi ennenkuin tajusin istua mummelin edessä olevalle penkille.
hmmmm.....

Toinen tapaus ratikasta. Lipuntarkastajat nousevat kyytiin Varsapuistikossa, iäkäs, varakkaanoloinen, tod.näk. Eira-mummo saa jalat alleen salamannopasti ja poistuu kyydistä. Jää pysäkin penkille odottamaan uutta ratikkaa. Mielestäni tarkastajien olisi pitänyt pysäyttää hänet ja tarkastaa hänenkin lippunsa, jota hänellä mitä ilmeisimmin ei ollut. Monta kertaa olen nähnyt tarkastajien pysäyttävän nuorempia matkustajia, jotka yrittävät rynniä ulos tarkastajien saapuessa ratikkaan tai junaan. Ikäsyrjintää tämäkin. Tarkastajat tosin hihittelivät rouvan käytöstä.
Oikeuttaako ikä olemaan töykeä ja unohtamaan käytöstavat? Nämä molemmat tapahtumat sattuivat tielleni tämän viikon aikana ja töykeitä vanhuksia sattuu todentotta tielle tuonkin tuosta. Ihmeellistä ryysintää ja töykeyttä julkisissa kulkuvälineissä ja kaupungilla. Kiilailua ja haukkumista milloin ketäkin kohtaan. Mikä ihme heihin on mennyt?

Mutta.. nyt on pakko ryhdistäytyä ja alkaa valmistautua vuoden catwalk-esitykseen. Linnan Julhat 2006. Kenen nännit nöpöttävät tänä vuonna? Montako homssua ja lepakkoa on saanut kutsun Tarjan bileisiin? Ja tänä vuonna päästään tirkistelemään jatkojakin ;-)
Hyvää Itsenäisyyspäivää!


Pimeää

Ei vain pelkästään ulkona vaan tulevaisuus on sekin aika... jos ei nyt pimeä niin hämärän savusumun peitossa.. siis töiden kannalta.

Töitä varmastikin riittäisi, mutta en vain nyt enää jaksa tätä. Yksi kollega ilmoitti tänään lähtevänsä firmasta vuodenvaihteesta. Toinen on imaistu "lainaan" projektiin, johon hän tod.näk. tulee jäämäänkin. Itse olen lähetellyt jo kymmenkunta hakemusta firman sisällä, mutta ei mitään ole kuulunut takaisin. Ärsyttävää.

Pitää kai katsella vihreämpiä laitumia firman ulkopuolella.

Suuntaan ulos, pimeään. Löydänkö kotiin? Löydänkö kirkkaamman huomisen?


Puhtaat valkeat lakanat

Vaihdoin petivaatteet :-)
Mikä olisikaan ihanampaa kuin pujahtaa puhtaisiin lakanoihin, jotka ovat hieman karheat pesun ja kuivaajan jäljiltä. Ihanaa. Kuinka puuvillasatiini hinkkaa ihoa ja miltä puhdas kangas tuoksuukaan. Ihan kuin parissa-kolmessa viikossa sen tunteen joka kerta unohtaisi. Lisäksi jos ulkona olisi kipakka pakkanen voisi vuodevaatteet viedä ulos tuulettumaan ja takaisin sisääntuodessa ne tuoksuvat aivan mahtavan ihanalle. Peiton alle on lähes orgastista kääriytyä kun se on tuotu kylmästä sisälle.
Elämän pieniä iloja synkässä ja myrskyisessä illassa.
Sytytän kynttilöitä ja keitän teetä.


Lauantai-illan huumaa

Vietimme tänään rattoisasti ranneliikkeen porukan kesken pikkujouluja *<:-)
Aivan loistavan illallisen jälkeen Tony's Delissä teimme pienoisen Helsingin homobaarikierroksen Stuffin ja Con Hombresin kautta Herculekseen ja sieltä osa vielä jatkoi DTMään. Minä suuntasin kotiin, kolmen ruokalajin illallinen ja drinkit jotenkin lannistivat bileinnon.
Hauskaa oli kuitenkin, vähän harmitti kun ei enää olo tuntunut niin loistavalta, että olisi jaksanut jatkaa pippalointia mammalan tiloissa. Uusi Con Hombres, Euroviisubaarina oli erittäin positiivinen kokemus. Hieman harmi, että paikka on hieman pitkällä Eerikinkadulla, sinne pitää aina _mennä_.

Tony's Delissä kunnon homolaumalla illastaessamme aiheutimme paheksuvia katseita viereisestä pöydästä, jossa keski-iän ohittanut heteropariskunta illasti. Jotenkin hauska seurata miten rouva hieman kiinnostuneena vilkuili seuruettamme ja sitten raportoi miehelleen, joka loi meihin hieman paheksuvan halveksivia katseita. Kenties heidänkin oli aika törmätä kaakattavaan homolaumaan :-) Toivottavasti heidän homokuvansa hieman nytkähti positiiviseen suuntaan... Sillä sitähän me olemme ajamassa homofobian vastaisella kampanjallamekin.

Hieman yllättynyt olen kuitenkin kanssa ranneliike.nettiläisteni suhtautumisesta muihin homoryhmittymiin... Stuffissa oli MSC Tom's Clubin pikkujoulu ja luonnollisesti paikalla oli siis nahkahomojakin. Jostain syystä jotkut meistä suhtautuivat nahkahomoihin kamalan negatiivisesti. Miksi homot syrjivät toisia homoja? Kaikilla meillä on omat fixaatiomme, toisilla se on nahkaan pukeutuminen, toisilla meikkaaminen, jollakin elektroniikan hinkkaaminen. Mitä väliä? Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia... Minne unohtui se suvaitsevaisuus, mitä me homot odotamme esim. heteroilta? Miksi emme osoita sitä samaa suvaitsevaisuutta kanssahomoja kohtaan?
Sitäpaitsi ainakin minusta nahkaan pukeutunut mies on komea näky :-) Jopa joskus aika pornokin näky :-)

Viimeinen Herculeksessa nautittu Gin & Tonic tuudittaa minua vieläkin, olen ihan liian hyvällä tuulella vieläkin, joten taidan katsoa Tyttökultia hetken ennen nukkumaanmenoa. :-)


Seuraava