• mopsi22

Voisiko helpomminkin sanoa?

Toisinaan on turhauttavaa katsoa vierestä, kun joku yrittää selittää toiselle jotakin asiaa. Itse näkee selvästi, mikä on se asia, jota toinen ei ymmärrä ja samalla, miten yhdellä lauseella itse kykenisi asian selvittämään. Siinä sitten pohtii, että onko kehittämässä itseään ja on hiljaa ja antaa toisten ratkaista asia omalla tavallaan (vaikeasti ja pitkästi, ainakin minun näkökulmastani) vaiko puuttua keskusteluun silläkin riskillä, että toiset hermostuvat, mutta kuitenkin ehkä säästäenkin kaikkien aikaa huomattavasti.

Ja ei, en viittaa yhteenkään ranneliikkeen keskusteluun (vaikka tämä fiilis kyllä välillä täälläkin tulee esiin...).

____

Olin tässä pidemmän opesijaisuuden tiimoilta ensimmäisessä kunnon opekokouksessa.

Sanoisin, että voi hemmetti mitä soutamista ja huopaamista. Joiltain puuttuu vain kyky nähdä oman kuplansa ulkopuolelle. Joskus jonkun on vain joustettava muiden hyväksi. Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta...niinkö se meni?

Kanalauma kotkotti, sori naiset, mutta miesosallistujat saivat aikaan järkevät kommentit ja asia olisi ratkaistu ilman ylimääräistä säätämistä. Ja sukupuolistereotypioita kun jälleen olen pönkittämässä, sanottakoon parin naisen kunniaksi, että kommentit "eikö tätä nyt voida maalaisjärjellä hoitaa?!" parinkymmenen minuutin tahkomisen jälkeen, olivat osuvia.

Sori, nais-mies, homo-hetero-jakoa tulee multa usein. Tykkään väliin vähän mustavalkoistaa :P

aelae lukee valiten ja valittaa lukiessaan.

Ja eipä se puhetta johtanut varareksikään ihan kaikkein kompakteimpia lausuntoja kyennyt lausumaan. Rasittavaa kuunnella, miten näennäisesti tehokas ja energinen tekijä ei oikeastaan saa sen enempää aikaan kuin vähän rauhallisemmalla menolla olisi tullut.

Tämä on nyt sitten sitä työyhteisön osana olemista.

____

Kouluvaarit on hyvä juttu. Kivoja miehiä ja kivoja juttuja männeiltä ajoilta. Kuulinpa vähän juorua Turun vaikutusvaltaisista talousihmisistäkin vuosilta miekka ja kirves.

2 kommenttia

Rokkihomo

29.4.2010 22:03

Ollin oppivuodet indeed.

Hyvää toukokuun alkua myös.

Torontosta

30.4.2010 03:56

"Dumb and Dumber".Tuliko mitaan congrete paatoksia,ajatuksia?