• mopsi22

Työasiaa - taas, ja varmaan jatkossa paljonkin, paljoa muuta ehdi ajatellakaan :)

Koko viikoksi putkahti töitä taas. Tiistai ja keskiviikko menee tekstiilitöiden parissa. Avustajat joka tunnilla, yhdellä jopa joku harjoittelija kaiketi vetämässä. Mulla kun on munat, niin en rättikässää tietty osaa, joten voin vaan istua ja rupatella oppilaiden kanssa - ja nauttia palkasta.

Loppuviikosta on kuvista ja talviliikuntapäivää toisessa koulussa. Sitten onkin hiihtolomat ja mä opiskelen. Rahaakin tulee kun kolmisen viikkoa ollut tässä kohta töissä, joskin aika vähäisillä tunneilla. Silti, silti...aelae on eri mieltä, mutta palkitsen itseni Dermosilin tuotteilla ja ajattelin törsätä pari kymppiä tunnin hierontaan.

____

Sukupuoliroolituksesta puheen ollen - stella ihastuu - aamulla soitti eräästä koulusta reksi. Aloitti puhelun: "No huomenta, olis tässä vähän tämmönen erikoisempi sijaisuus tarjolla. Olen tähän naisia yrittänyt soittaa, mutta en ole saanut kiinni. Olisi tämä ekaluokka tässä...niin muuten pääsetkö?"

En päässyt. Erikoista sijaisuudessa on vain se, että sitä tarjottiin miehelle. Tuossa koulussa kun alkuopetus on tiukasti naisten alaa, ei miesten. Mies soitetaan vaan erikoistilanteessa, kun naisia ei saada kiinni :D

...niin, mistähän ne stereotypiat oppilaisiin iskostuvat, enkeliporsas?!

_____

Tänään oli hoidettavana ihan kiva luokka. Pari integroitua, erityisopetuksesta normaaliopetukseen siirrettyä, levotonta oppilasta vain häiritsivät. Luokka on ahdas ja tunkkainen, eikä oikein edistä rauhallista opiskelua. Harmittaa aina, kun yksi tai kaksi levotonta tuhoaa lopuilta kahdeltakymmeneltä koko päivän, eikä siinä opettaja oikein voi mitään tehdä...

Rasittavaa opettajallekin. Integraatio - hienoa paperilla, mutta toimii yhtä hyvin käytännössä kuin sosialismikin....

6 kommenttia

letala

15.2.2010 22:15

Eikä se oikeastaan ole vain niitten kahdenkymmenen rauhallisen oikeuksien polkemista, että nämä kaksi on integroitu luokkaan. Saattaa nimittäin aivan hyvin olla, että nämä oppilaat pienessä ryhmässä pystyisivät keskittymään opiskeluun ja oppimaan asiat siinä missä toisetkin, mutta suuressa luokassa menee oppi ohi suun ja homma sähläämiseksi.

Mitä tulee tohon alkuopetussukupuolistereotypiaan, olen törmännyt samaan, vaikka yks mun sivuaineista on alkukasvatus, niin ei just ole kiinnostanut reksejä alkuopetussijaistukseen miestä soittaa.. =OD

mopsi22

15.2.2010 22:24

Mjoo, en tuosta maininnut näemmä mitään - liekö itsestään selvä? -, mutta tosiaan, ne vilpertit todennäköisesti pärjäisivät pienemmässä porukassa paremmin, kun on aikuisilla enemmän aikaa ohjata.

Siedän hyvin oppilaita, joista näen, että keskittyminen on vaikeaa syystä tai toisesta. Sellaisia oppilaita, joille keskittyminen saattaa olla vaikeaa, mutta jotka eivät edes yritä tai ovat jo luovuttaneet ja sen lisäksi ovat ärsyttäviä ja ilkeitä ja röyhkeitä vain ollakseen ärsyttäviä, ilkeitä ja röyhkeitä, en siedä lainkaan. Jotkut oppilaat ovat vaikeita itsestään riippumattomista syistä, toiset vain koska päättävät olla. Ero on iso, vaikka molempia saatetaan perustella sillä, että "esa-maaritilla on nyt diagnoosi, ei se voi ku haistatella"

Aboa

16.2.2010 08:59

Nuo diagnoosit ovat myös sen tähden mielenkiinoitia, että niillä voidaan perustella mitä tahansa käytöstä. Että opettajalle saa haistatella, kun on tämä diagnoosi. Että opea saa vaikka lyödä ja purra, kun on tämä diagnoosi.

Suostuisiko kaupan kassa siihen, että asiakas haistattelee, koska tällä on diagnoosi. Saanko potkaista terveyskeskuslääkäriä polveen, jos olen oikein diagnosoitu?

letala

16.2.2010 11:56

Tuskinpa suostuisi kassa tai lääkäri, mutta opettajahan on kutsumusammatissa ja hän on valmis kestämään mitä tahansa lapsilta, vai onko sittenkään? Aika moni noista diagnooseista on kyllä semmosia, jotka auttaisi kunnon kotikurilla, olen sitä mieltä. Ei minulla tietenkään ole mitään lääketieteellistä koulutusta, mutta ihmettelen vaan sitä, missä nämä erilaiset diagnoosit olivat silloin kun itse olin alakoulussa.. eipä ollut kenelläkään mitään oikeutta haistatella opettajalle tai touhuta omiaan.
Hmm... Nyt rupeen kuulostamaan vanhalta. No, kai se on luonnollista. =P

sleepygay

17.2.2010 19:23

"Saanko potkaista terveyskeskuslääkäriä polveen, jos olen oikein diagnosoitu?" Ei ehkä lääkäriä, mutta hoitsua joidenkin mielestä saa. Tietenkään asia ei ole noin yksioikoinen. Sille kun ei voi mitään, että jotkin dementian muodot aiheuttavat eriasteisia käytöshäiriöitä ja yllätys yllätys, heitäkin "on pakko" hoitaa.

mopsi22

17.2.2010 22:21

Ymmärtäminen ja antaminen ovat eri asioita. Ymmärrän, että joillekin lapsille saattaa olla vaikeaa kontrolloida itseään. Mutta se ei tarkoita, että heille pitäisi sallia sellainen käytös, joka on muilta kielletty. Vaatii paljon ammattitaitoa sovitella todella erilaisia ihmisiä samaan joukkoon. Se on ehdottomasti kaikille hyväksi, mutta vain helvetin vaikeaa.

Nykyresursseilla ja koulutuksella väitän sen olevan mahdotonta, ainakin ilman ikäviä seuraamuksia.