• mopsi22

Suomalainen vientiteollisuus...

Alla Ylen uutinen kokonaisuudessaan:

"Suomalaisesta peruskoulusta kaavaillaan formaattituotetta vientiin, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) ideoimat Finnish International Schools -koulut olisivat yhdenmukaisia lukujärjestystä ja rakennuksen väriä myöten.

Lehden mukaan Elinkeinoelämän valtuuskunnassa ideoidaan suomalaisten peruskoulujen viemistä maailman koulutusmarkkinoille. Finnish International Schools -nimellä kulkevat peruskoulut olisivat yhdenmukaisia lukujärjestystä ja rakennuksen väriä myöten.

- Maailmalla on kova kysyntä koulutuksesta ja Suomella on siinä kova maine, perustelee hanketta EVA:n johtaja Risto E. J. Penttilä.

Kouluja pyörittäisi säätiö tai sosiaalinen yritys. Niitä on tarkoitus tarjota aluksi Venäjälle, Kiinaan ja Aasian maihin. Alkuvaiheessa kouluissa opettaisivat suomalaiset englannin kielellä. Myöhemmin myös paikalliset opettajat voisivat työskennellä kouluissa.

Suomen peruskoulutus nousi maailmalla otsikoihin vuonna 2001, kun OECD julkaisi ensimmäisen osaamisvertailunsa. Suomalaiset koululaiset ovat menestyneet hyvin myös sen jälkeen tehdyissä vertailuissa. "

Eli suomalaisesta koulusta, jonka tekee hyväksi opettajien hyvä koulutus ja mahdollisuus tehdä työtään itsenäisesti ja luovasti ajatellaan mahdolliseksi standardoida ja purkittaa?!

Se, mikä suomalaisesta peruskoulusta tekee hyvän, on juurikin vapaus innovaatioon, eikä sitä voida replikoida ja monistaa ja maalata kaikkea samanväriseksi.

Osoittaa valtavaa tietämättömyyttä opetuksesta ja suomalaisesta koulusta. Surullista. Ja samalla osoittaa erittäin mainiosti nykyisen talousajattelun juurtumista Suomeen: kaikki on kaupallistettavissa ja kaupallistettava.

1 kommentti

martin

29.12.2009 23:07

Ilm. 13: 17 alku.