• mopsi22

Se on kiinni halusta panostaa!

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/09/maksullinen_eurooppalainen_koulu_avaa_ovensa_kaikille_1002109.html

A:n kanssa oudoksutaan, miten valtion koulu voi periä lukukausimaksuja. Sehän on vastaan yhtäläistä opetusta kaikille -ajatuksen kanssa.

Virkkunen sanoo, että yksittäistapaus, mutta koulu on valtion, joten muutko sitten katsovat vierestä, kun yksi saa enemmän rahaa? Eivät toki vaadi lisää itse, tai oikeutta periä lukukausimaksuja. Seuraavaa poikkeusta odottaen.

Vielä huvittavampaa on, kuten A totesi, tuo kohta Koljoselta, että eihän tuollainen muutama tonni nyt varmaan mahdoton ole, jos todella haluaa p a n o s t a a lapsensa koulunkäyntiin. Mites se yksinhuoltaja, jolla on kaksi lasta saati lukiolaista? Kyllähän 8000 euroa vuodessa löytyy, kun vaan haluaa.

Ja jos ei löydy, niin siinähän sitten ollaan, valtio ylläpitää maksullista koulua ja voidaan olettaa, että maksulla saadaan parempaa opetusta ja ne, joilla ei rahaa (sori, halua panostaa...) ovat eriarvoisessa asemassa.

Slowly towards privatization?

___

Koulusta puhuen, olen huomannu nyt pyöriessäni kampuksella, että kaikki ihmiset näyttävät kauhean nuorilta.

Saksantunnilla ope laitto meidät pelaamaan ryhmissä noppapelia verbien taivutuksesta. No me sitten A:n kanssa siitä käännyttiin takana olevaan pöytään päin. Ne oli ihan pihalla, lapsi parat, ja me sitten alotettiin siitä reippaasti heitteleen noppaa, opeja ku ollaan ja tottuneita tarttuun toimeen. Niinku A totes, ne ois varmaa ekat minuutit hihitelly ja ihmetelly, et kuka uskaltaa alottaa.

A vaan totes, että me ollaan jo nii vanhoja (jos ne 18-20 vee, nii ikäeroo 6-8 vuotta...) että me voidaan alottaa ja avata suumme ja "nolata" ittemme.

Ekaa kertaa tajusin, että oon kattellu että kaikki nuorii, mutten oo ajatellu asiaa niin, että ehkä mä oon se vanha vaa siel joukos :)

...toisaalta, ku ei oo tullu mieleen, nii ehkä en oikeesti ajattelekkaan itteeni vanhana? :P

Kakaroita ne kyllä suurimmaksi osaksi ovat, kauheeta kattella...koko yliopisto edessa...tiedä sitten toivottasko onnee vai taputtasko olalle pahoitellen...oon aika tyytyväinen, että oon tässä ja tän ikäsenä, enkä siellä ja sen ikäsenä. Pieni kypsyys on ihan hyvästä, vaikka kakarahan mäkin vielä oon :)

3 kommenttia

Rokkihomo

15.9.2009 13:33

Aloittelevana opiskelijana mulla oli kolme välivuotta lukion ja yliopiston välissä. Se tuntui silloin isolta erolta verrattuna suoraan koulusta tulleisiin ja heidän tapoihinsa olla.
Voisi ajatella ettei kolme vuotta tuntuisi enää mitään, mutta kun muistelen, niin ehkä se silloin oli ihan oikea ero.

Panostuksista: Seuraavaksi sitten vielä ne terveydenhuoltovakuutukset ameriikan malliin...

mopsi22

15.9.2009 14:38

On sillä kolmella vuodella eroo, mutta ehkä enemmän vielä sillä, että on A:n kanssa täs kuudes vuosi lähös yliopistoa ja professoritki on meille vaa ihmisiä eikä ylijumalia.

Suoraa lukiosta tulleet tytöt on kauheen nuoria, ihan lapsia vielä. 20-vee ja palveluksesta pöllähtäneet pojankoltiaiset paljoa vanhemmilta vaikuta...

Mutta en valita, nuori liha on ihan kaunista katseltavaa :)

millikan

15.9.2009 16:08

Noinhan se menee...nyt on taas pitkästä aikaa luennolla, tällä kertaa kurssilla joka pääaineopiskelijoille on toisen vuoden kurssi, eli ne ei ole ihan niin pihalla vaikka kyllä huomaa että kyselijät ja muut aktiiviset tapaavat olla niitä muita ei-perusopiskelijoita (minä en tietenkään kysele kun tajuan kaiken).
Ja on tosiaan ihan hauska joskus törmätä sellaisiin ajatuksiin että ne proffat ja luennoitsijat on suunnilleen jumalista seuraavia...pikkuhiljaa noita oppii :)