• mopsi22

Olisipa loma! Ai niin, on :S

Eilen illalla oli ekaa kertaa sellainen olo, että on jonkinlainen loma. Tunnelma ei silti eronnut juurikaan arki-illasta. Viikon loma ei palauta millään muotoa työstä. Tälläkin hetkellä mietin vain töitä ja mitä pitää tehdä kun takaisin menen.

Koko ajan päässäni pyörii muutaman oppilaan asiat, joita pitäisi hoitaa ja joiden oppimiseen pitäisi alkaa panostaa valtavasti aikaa ja energiaa. Toki samalla tulisi huolehtia k a i k k i e n oppilaiden oppimisesta. Olla vastuussa 25 oppilaan oppimisesta (plus tietty 16 toiselta luokalta, jonka ympän opetuksesta vastaan) on aikamoinen työmaa.

Huomaan, että kun yrittää pitää kaikkea työhön liittyvää päässään (eihän sitä muuten voi hoitaa, työpöytäkin jo sellainen post-it-lappujen meri), että unohtelee koko ajan jotain. Yksi päivä en muistanut yhdenkään oppilaan nimeä, vaan kutsuin aina väärällä nimellä. Oppilaatkin hieman ärsyyntyivät.

Kun aivo ei toimi, ei toimi.

No, mukavaa työtä kyllä, palautuminen vaan kestää. Odotan jo nyt joulu- ja kesälomia, jotta aivot oikeasti saisivat mennä off-asentoon :S

___

Mopsi suuntaa nokkansa tänään kohti Porvoota. Täytyy mennä katsomaan kamuja, jotka sinne muuttivat.

Täytyy tähän hengenvetoon taas olla ihmeissään siitä, että omalla, tai no "omalla", autolla meneminen on halvempaa kuin julkisilla liikkuminen. Toki jos auto täytyisi ostaa, olisi homma eri, mutta jos pelkkiä matkakuluja pohtii bensan muodossa, säästän muutaman kympin ajelemalla mukavasti ilmastoidussa autossa musiikki seurana.

Mitähän tapahtuisi, jos Suomi repäisisi ja laittaisi julkisen liikenteen ilmaiseksi?! No, se maksaisi ja auto-bensaverotus romahtaisi. Entäs pelkästään kaupunkien sisäinen liikenne ilmaiseksi?! Alkaisin välittömästi käyttää bussia...

2 kommenttia

martin

21.10.2010 13:19

Julkisen liikenteen olisi oltava ilmaista! Jokainen vähentynyt yksityisauto, jossa (usein) ajaa vain yksi ihminen, on myönteistä kehitystä ilmaston kannalta. Syyllinen olo, mopsi?!
Viikko "lomaa" ei tosiaan yleensä ole henkisesti lomaa.

mopsi22

22.10.2010 08:03

Syyllisyydentunteet ovat syyttömiä varten. Kyllä minä ihan ajelen syyllisenä omalla autolla. On se vaan paljon mukavampi kuin toimimaton ja kallis julkinen liikenne.

On tekopyhää kitistä suuremman julkisten käyttöprosentin puolesta, jos se ei vain ole tavallisen tallaajan mielestä kannattava vaihtoehto.