• mopsi22

Nimeltämainitsematon ruotsalainen kalustejätti...

Lähdin täältä Rauman periferiasta ihan asiakseni käymään Espoossa ko. kaluste- ja kodintavaraliikkeessä. Ostin 5 eri huonekalua, mm. sängyn.

Kotiin päästessäni (asiallisesti tavarat kuljetettu!), oli kolme huonekalua rikki/viallisia. Reklamoin.

Viikon kuluttua kuljetusfirma toi uudet tilalle ja vei vanhat mukanaan. Muuten ok, mutta sängyn osat olivat taas rikki. Taas reklamoin. Lupasivat laittaa "jonon ohi", pikatoimituksena.

Kului taas viikko (siis lähes 3 viikkoa ensimmäisen sängyn ostosta) ja ajattelin, että onpas hidas "ohi jonon" toimitus, kun ei viikossa tule. Soitto asiakaspalveluun:

"ei meillä ole raporttia tällaisesta, eli ei ole lähtenyt viikko sitten mitään sänkyä täältä"

AAARGH! kaksi ensimmäistä rikki ja kolmas ei edes lähtenyt matkaan.

Juu, ei tarvitse enää lähettää uutta, hakekaa vanhatkin pois ja laittakaa rahat tilille.

Olisin niin halunnut sängyn synttärikutsuilleni (pedantti sisustusfriikki, joka ei siedä vinossa olevaa tyynyä, saati makuuhuonetta, jossa ei sänkyä). Noh, nyt olen sitten kahden vuorokauden varoitusajalla kinumassa (ylityöllistetyltä) isältäni, josko hän tekisi minulle sängyn, erittäin taitva käsistään kun on.

Isä katsoi pitkään, mutta lupasi sitten yrittää (ei voi myöntää pitävänsä haasteista, juro suomalaismies kun on ;).

Lopputulos: saan lähes samaan hintaan umpipuurunkoisen mittatilaussängyn, jolla on tarina ja tunnearvoa (ja kestääkin jotain, hemmetti).

Äitini oli taas oikeassa ärsyttävine elämänohjeineen, kun totesi ensimmäisen reklamaation yhteydessä: "se vain tarkoittaa, että jotakin parempaa on tulossa"