• mopsi22

Menneisyys ja tulevaisuus prässää

Pitääköhän vihdoin myöntää se, että epävarma tulevaisuus rasittaa henkisesti. sitä tietty olis hienoa ajatella että suin päin työelämään ja kaikki on hienoa ja sujuu makeesti ja töitä on.

sitten se vuokra pitäisi maksaa ja kelallekin omansa ja lainaakin jossain vaiheessa lyhentää.

omat virheet ja naiivius ja tyhmyys ja kokemattomuus (raha-)asioissa vituttaa. virheet seuraavat perässä vielä kauan.

syksyllä on pakko löytää töitä. pakko.

___

opintotukien nostaminen valmistumisvuodelta onkin hieman erilaista kuin normivuodelta. jälleen kerran seikka, joka on looginen, mutta jota en tajunnut. pidemmittä selityksittä saan tältä vuodelta tienata tukikuukautta kohden sellaisen kuutisensataa euroa, eli 8lta kuulta vajaa 5000. aika vähän siis. vituttaa tässäkin lähinnä se, että en tajunnut niiden laskentatapaa, missä ei mitään erikoista edes ole, mutta...en tajunnut. vituttaa.

___

Kokonaisuudessaanki olen alkanut kyseenalaistaa arkisia taitojani. raha-asioiden hoito etunenässä. samperin simppeli asia: tulee määrä x ja menee määrä y. x>y on se toivottava tilanne, tai edes x=y. mutta jostain syystä en vain osaa tasoittaa tuota...

asia on yksinkertainen, vähän niin kuin laihdutuskin. silti se ei vain onnistu. ehkä sitten ei vain tarpeeksi tahtoa; "syöt vaa vähemmä ja liikut enemmä!".

joo, just nii, helppoa o. silti monet iha vitun läskejä... 8[

___

Nukuin 3,5 h ja nyt istun hereillä kaverin sohvalla muiden nukkuessa. tulin kavereiden kanssa raumalle katsomaan opiskelututtuja. en saa unta vaikka olen väsynyt. ehkä punaviini, ehkä se että kesä ei olekaan enää taloudellisesti vuokranmaksun kannalta tuettu. ihan sama, silmät ristissä ja bussilla turkuun aamupäivällä. illalla tulee bf.

___

ei ole kai kauhean fiksua nyt jo ahdistua siitä, että työmarkkinat ja taloudellinen yleistilanne tuntuvat raaoilta. nehän ovat sitä olleet jo jonkin aikaa, mutta eivät kyllä ole silti parantumaan päin. opettajienkin duuni on enemmän ja enemmän hyväksyttyä ketjutella ja laittaa kesäksi poikki jne. kuten pankitkin totesivat taannoin, on duunarin hankala saada lainaa jos hommia ei ole, mutta opet ja sairaanhoitajat saavat helpommin, koska heidän työnsä on yleisesti ottaen pätkäluonteista. kiva, että se on jo yleisesti ottaen näin pankkien (kin) mielestä.

___

vähän on semmonen fiilis omien mokien ja epämääräisen tulevaisuuden kanssa, että on ihan itse sitonut ensin narun helvetin isoon kiveen, sitten toisen pään omaan jalkaansa. siitä sit rauhallisesti lähteny vierittelee sitä kivee järvee kohti silmät kii ja odottelee, että koskahan molskahtaa...