• mopsi22

Kauppalehti riemastuttaa...

kirjota ny esseetä sit ku yon kirjastos on tänää ja mahd huome huoltokatko...ei toimi verkko eikä hakukoneet, saaatanaaa...

osaisko joku törkätä mua semmosee suuntaa, josta löytys kirja joka käsittelis simone de beauvoirin "toinen nainen" -kirjaa tai virginia woolfin oma huone -kirjaa. pitäis noit verrata keskenää ja käyttää niit kommentoivaa kirjallisuut. siis toisin sanoen etin kirjoi, jotka purkaa noit ja oon sitte vaa eri tai samaa mieltä niitten kaa...mut tarttis löytää kirjallisuut, joka käsittelis noit teoksii? anyone?
___

"Työelämässä toimivilla naisjohtajilta puuttuu Reserviupseerikoulu RUK:n antamat hyvät valmiudet johtamiseen, kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Hanna-Leena Hemming kirjoittaa torstain Kauppalehden debatti-palstalla.

Hemmingin mukaan Reserviupseerikoulussa annetaan Suomen parasta johtamisoppia. Väite on hänen mukaansa "helppo uskoa, jos katsoo Suomen suurimpien ja tunnetuimpien yritysjohtajien reserviupseeritaustoja".

- Armeijan johtajakoulutuksessa opitut taidot ryhmädynamiikasta ja hierarkkisesta johtamisesta; taito toimia kovan paineen alla, tehdä nopeita tilannearvioita ja päätöksiä sekä saada ihmisistä paras hyöty esiin ovat eittämättä taitoja, joita tarvitaan yritysmaailman johtotehtävissä.

Naisten osalta armeijan johtajakoulutus on edelleen käyttämätön voimavara, hän katsoo.

- Kun ajatellaan työelämässä vallitsevaa vajetta naisjohtajista, olisi loogista ajatella, että puolustusvoimien johtajakoulutus voisi olla naisille yksi edistysaskel ongelman ratkaisussa.

- Niin naisten kuin miestenkin kohdalla puolustusvoimien johtajakoulutuksen houkuttelevuutta lisäisi, jos koulutus sidottaisiin kiinteämmin asepalveluksen jälkeisiin uramahdollisuuksiin.

- Naisten etenemisestä jopa yritysten hallituksiin on hyvä kantaa poliittista huolta, mutta kiintiöittämisen sijaan ratkaisuja on löydettävä uusista ratkaisuista, joilla edistetään naisten uraa - jopa ennakkoluulottomien uusien koulutusmahdollisuuksien luomisesta, hän kirjoittaa. "

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/02/19238

Juu munki mielestä loogisesti naisia on vähän johtajanpalleilla sen takia, etteivät ole käyneet rukia. Ihan siis selvä yhteys, mahtavaa, että vihdoin keksittiin mistä se johtuu. Muualla maailmassakin naisjohtajia on huomattavasti vähemmän varmaan sen takia, etteivät ole käyneet suomalaista rukia :/

Juu ja nykypäivänähän on pop toi hierarkkinen johtaminen; minä sanon, sinä vikiset. Juu tuolla pidetään ne korkeet osaajat Suomessa. Juu, juu, on se hyvä että toikin nainen avas suunsa...

___

täs ny ku taas valitetaa :P nii sanottakoo, että yks asia jota inhoon, mun kroonisen flunssan lisäks (nenä vuotaa aina ku lämpötila vähä vaihtuu), o herääminen kusihätää. vähänki illall juo jotai nii salee herää siihe, et luonto kutsuu. raivostuttavaa, todella. varsinki ku poikaystävällä on joku samperin superrakko ja se tuhisee tyytyväisenä ku mä ramppaan jo toista kierrosta aamul...

oonkoha tulos vanhaks, prostata ja sillee 8/ poikaystävä vaihtaa kohta nuorempaa, tai no, oman ikäseensä :D
___

kattooks joku syteen tai saveen, tulee yle1 aamusi. täs o ny jo toisen kerran vaihtuneet KAIKKI näyttelijät...ekat lähti, tuli toiset ja sitte neki lähti ja ny on kolmannet. ja aina, siis AINA menee samal juonel eteenpäi...outoo, really outoo..

___

Vittua että jäi ärsyttää ton Hemmingin läpinät. nykymaailmassa ei armeijan johtamisopil paljoo tee. ooookkoooo, sielt saa jotai perussettii ryhmän toiminnast, mut muute, käskytysmenolla ei johdeta nykyaikana mitää...tai johdetaa, mut ei toimi...

4 kommenttia

Nermal

19.2.2009 10:22

Firmojen johdoissa tosiaan on paljon RUK:n käyneitä. Mutta en usko heidän johtajuutensa johtuvan niinkään RUK:n käymisestä, vaan siitä, että samat henkilöt jotka hakeutuvat RUK:uun pyörivät usein sellaisissa ystäväpiireissä, jotka edesauttavat korkeille paikoille pääsyä. Verkostoitumisesta lienee siis kyse eikä armeijan opeista.

mopsi22

19.2.2009 10:41

Niihä se varmaa o, hyvävelikerhoo. harmi, etten siihe kuulu. mul o luvattoma huonot kontaktiverkostot :S

boy84

19.2.2009 19:54

Tähän on kyllä pakko kommentoida, että nuo Rukin käymisen tarpeellisuuden pointit on ihan oikeat. Tuo RUK:n johtamisoppi kun ei todellakaan rajoitu pelkästään hierarkiseen johtamiseen vaan uusi syväjohtaminen jota Vesa Nissinen on tutkinut. Itse ainakin sain aika paljon kyseisestä koulutuksesta eikä oma johtaminen perustunut huutamiseen :)

mopsi22

19.2.2009 19:57

sori, kuuro seinä.