• mopsi22

Huutelua...miten joku edes viitsii?

Kävelin bf:n kanssan tuossa 22.00 aikaan torstai-iltana kadulla Turussa. Takana tulleesta neljän hengen teinipoikaporukasta, ööbaut 15-18 vee jannuja, yksi keksi sitten alkaa huudella meille nerokkuuksia.

"Kumpi teistä on nainen?" jne. En edes kaikkia muista.

Tilanteessa ei sinällään ollut mitään uhkaavaa, sillä huutelija oli pieni planttu, eikä sävy ollut millään tavalla uhkaava. Raukka kuvitteli vain olevansa hauska ja pätevänsä kavereidensa kanssa, tai niiden silmissä. Emme paljoa taaksemme katsellee, joten ei tiedä, vaikka muut olisivat hävenneet silmät päästään kaveriaan.

---------------------------------------------

Minussa tapaus herätti kuitenkin kolme ajatusta.

Ensimmäisenä se, että koin ensimmäistä kertaa "syrjintää" seksuaalisuuteni suhteen.

Toisena se, että joku ylipäätään huutelee kadulla toisille jotakin. Sama se, mikä syy, mutta mielestäni on ihmeellistä huudella toiselle. Toisaalta, olenkin kasvanut muualla kuin kaupungissa. Miten joku edes viitsii, 2000-luvun Suomessa, huudella homojen perään?

Kolmantena se, ettei mieleeni tule oikeastaan kovinkaan montaa muuta vähemmistöä, jolle huudeltaisiin samalla tavalla täysin estoitta. Jotenkin jää sellainen olo, että homot ovat vieläkin jossain määrin lainsuojaton ryhmä, jota on sosiaalisesti hyväksyttävää ivata ja syrjiä.

No, yhtä kaikki, tilanne oli lähinnä huvittava, joskin ajatuksia herättävä. Moni on kokenut varmaan vastaavaa useammin ja pahemmissa muodoissa. Minulle kokemus oli uusi.

3 kommenttia

Torontosta

14.6.2008 13:53

Oletteko niin nayttvia, eroavia heteroista, tunnistettavia. Do you stick out like a sore thumb? How did they know?

martin

15.6.2008 01:41

Sisäinen epävarmuus saanee huutamaan. Säälittäväähän se on. Ja omituista.

mopsi22

16.6.2008 00:34

En tiedä, eroammeko heteroista niinkään. Mitä sekin sitten on, erota heteroista. Mutta ehkä olemme homomaisia, emmekä varsinaisesti karsasta julkisia huomionosoituksia toisillemme. Kävelemme käsi kädessä ja vaihdamme pieniä suudelmia toisinaan. Normaalia hellyyttä, jota osoittavat useat (hetero)parit jatkuvasti.

Sore thumbs? Perhaps so then. Olemme vain omia itsejämme. Ehkä sitten olemme homomaisia :)