• mopsi22

Compatible with your computer - my ass it is!

Meni taannoin kannettavasta virta-adapteri rikki, siis toi virtajohto.

Nooh, etsin varaosaa, koska valmistajan oma oli suhteellisen arvokas. Löysinkin Hongkongista laturin, joka valmistajan nettisivun mukaan on yhteensopiva kannettavani kanssa.

No virtaa tulee, mutta ei tarpeeksi. Oma alkuperäinen laturi oli 90 W, mutta tarvike vain 70 W. Ampeerit ja voltit olin tarkistanut, mutta wattimäärää en. Se on kuitenkin epärelevanttia, koska valmistajan mukaan adapteri toimii Acer Aspire 7520 -mallin kanssa.

Virtaa ei tule tarpeeksi, mikä tarkoittaa stiä, että kone siirtyy akulle kun rasitusta on enemmän ja toisaalta sitä, ettei kone jaksa ladata puolityhjää akkua jos on käyttöä samaan aikaan.

Laitoin valmistajalle kysymyksen, että miksi tuotetiedoissa sanotaan, että toimii tämän mallin kanssa, jos ei toimi. Vastaus oli, että samasta laturista on olemassa myös 90 watin malli. Vastasin takaisin, että kiitos tiedosta, mutta ette vastanneet siihen, miksi 70 watin mallin väitetään toimivan Acerin 7520-mallin kanssa.

Vastaus tähän oli, että Acerilla on kaksi konetta mallityypillä 7520 (itse asiassa niitä on useitakin), joista toiseen sopii 70 watin ja toiseen 90 watin laturi.

Ok, ehkä näin, mutta silti tiedot ovat puutteelliset, jos 70 W laturin tiedoissa sanotaan, että toimii 7520-mallin kanssa ilman sen tarkempaa erittelyä.

Nyt lähinnä vituttaa. Kysyn Hongkongista vielä, että mites on, kun sanotaan että toimii, mutta ei toimi. Ei oo varaa pistää 38 € toimimattomaan johtoon ja vielä kärsiä vitutuksesta sen lisäksi...

Omaa mokaa on tietysti se, etten wattimäärä tajunnut selvittää (sitä kun laturissa ei ole merkittynä, ampeerit ja voltit on...en ole sähkömies, joten en osaa noista laskea mitään, prkl). Silti, tiedoissa sanotaan: yhteensopiva Acer Aspire 7520-kanssa. Asia on mielestäni selvä. Ei ole yhteensopiva->tuote ei vastaa kuvausta->palautan...

Acerin oman laturin saisi postikuluineen 65 eurolla. Vitun kallis.

Nyt täytyisi tuntea joku tietokonehuollon tyyppi, jolla saattaisi lojua nurkissa hajonneen koneen adapteri spekseillä 19 V, 4,74 A, 90 W...

...Anyone?

2 kommenttia

stellagrrrl

19.9.2009 12:43

ei mulla muuta kuin että vaihda omenaan!

mopsi22

19.9.2009 14:26

No money, muuten varmaan harkitsisinkin :)

Annat joululahjaksi?!