• mopsi22

Berliini 4.3.

Nukuimme iiiihan rauhassa aamulla pois matkan rasitukset.

Tutustuminen huoneiston suihkuun (joka toimi ja toimitti lämmintä vettäkin) ja neuroottista pelonsekaista paljaiden jalkojen varjelua mahdolliselta jalkapöpöinfektiolta (kiitos noksulle crockseista!).

Aamupala värkättii edellisenä päivänä haetuista ruokavermeistä. Leipää ja tuoremehua ja jukurttia. Ihmettelyä siitä, että vähärasvaiset tuotteet maistuvat hyviltä. Ei ihme, sillä kaupassa myöhemmin totesimme, että vähärasvainen maito sisältää 1,5 % rasvaa ja vähärasvaiset juustot 30-40 % rasvaa; "kevyttä" :)

Siis toki myös aamulla joimme kokeeksi ostamamme kolmen euron pullon skumppaakin. (ja katson täs ohessa ku mikkonen, nina valittaa, että heistä puhutaan aina vaan negatiiviseen sävyyn...tekisi mieli kutsua naista nautaeläimiin kuuluvaksi, mutta se taitaisi olla herjaamista, joten en kutsu...). Skumppa oli halpaa ja vähä sille maistui. Joisin kyllä jos samaan hintaan suomesta saisi. Ja tässä kohtaa realisoitui sekin tragedia, että unohdin tärkeimmän: kovamuoviset skumppalasit (joka homon kesävaruste, hakekaa claes ohlossonilta!).

Päivän reissu suuntautui metrolla(?) Aleksaderplatzille ja paikalliselle stokkalle (Galerie). Kaikki on vain isompaa kuin Suomessa, mutta yllättävän samanlaista, niin ihmiset kuin miljöökin. Kotoisaa.

Mustaherukka- ja vadelmaoluet puistossa istuskellen (ja kaikki tuijottivat järjestäen ja estoitta noksun liloja legginsejä...tuijotettiin takas, tai ainaki mä :P). Eihän meillä tietystikään ollut korkinavaajaa, joten puistokivetykset toivat pelastuksen janoon. Mitä pultsareita?!

Illemmalla käytiin Checkpoint Charlie -museossa, jota suosittelen lämpimästi kaikille Berliinissä kävijöille. Museo kertoo muurin tarinaa ja erityisesti muurin yli (tai ali tai läpi tai mistä milloinkin) päässeitten tarinoita. Paaaljon luettavaa seinillä ja pöydillä, esineistöä ja mitä kummallisimpia virityksiä ja ihmisten vapaudenkaipuun innoittamia ratkaisuja päästä muurin länsipuolelle. Pari tuntia vierähti selviytymistarinoita lueskellessa. Kuka helvetin idiootti keksi rakentaa muurin?!

Museon jälkeen sushille (nokus vines ja valitti ja aneli ja kitisi...joten suostuin Armollisesti...). Eka sushi mulle, joten en valita. Ja aasialainen tarjoilijapoikanenkin oli kivaa katseltavaa :P Myönnän, pitkin hampain, että sushi on hyvää, varsinkin kohtuuhintaisena. Kylmää ja raakaa, mutta hyvää.

Toki turisteina piti yöllistä Brandenburgin toria ihastella ja ottaa pakolliset turistikuvat. Taisimme eksyä Reichstaagillekin (juu, on toi meidän eduskuntatalo aika vaatimaton, vaikka en oo varma, onks toi varsinaisesti paikallinen "eduskuntatalo"). Toki matkalla nautittiin pikkoloista valkkaria :)

Taapertelimme siitä kotiinpäin (tai ainakin juna-asemalle, ei muista). Matkalla pyrähdettiin juutalaisten muistomerkin (korttelinkokoinen kasa betonipaaluja, taidetta kai. ihan näyttävä kyllä). Lopuksi, ennen rantautumista nitisevään sänkyyn hostellille, kävimme jäätelöllä. Oli kiva jätskibaari auki vielä 23 aikaan. Oli hemmetin hyvää...naam...

Homot homo-oluella Aleksanderplatzilla päivällä :D

4 kommenttia

noksu

2.4.2009 00:58

Että osaakin olla homomausteinen kuva. Mä vaikutan armyhenkiseltä butchilta ja sä, noh sullakin on oikeen tollanen kunnon karjun ote ja joka pojan siniset housut. Puhumattakaan noista limuista. Ei ihme, että kirvotettiin katseita. Kiva hetki tosin.

mopsi22

2.4.2009 01:22

ja kuvastahan puuttuu ne sun villaset violetit legginsit...

stellagrrrl

2.4.2009 15:30

päiväoluet on parhaita! noksulla on muuten sama takki kuin mulla...

noksu

3.4.2009 18:01

Tarvii kyllä tunnustaa, että vähän "lainasin" sitä mun siskolta, koska tykkään siitä...