Mopsi's

Näytetään bloggaukset elokuulta 2010.
Seuraava

Americano

Sydänlääkäri Oprahissa ylilihaville nuorille:

"AT fifty years old bad eating habits mean the same life expectancy as having cancer. We operate on cancer so that is why I do gastric bypass surgeries."

Hmm, syövästä on vaikea päästä eroon elämäntapamuutoksilla, läskistä ei. Puhumattakaan siitä, että tuollainen perustelu kirurgilta on vähintäänkin outo: suoritan leikkauksen koska toi toinenkin juttu aina leikataan.

___

No se siitä, suljinkin television. Tänään maataan auringossa, sillä kohta alkavat työt ja kamalasti uutta asiaa omaksuttavaksi. Vähän hirvittää.


Shocking crap!

Sain puuskan. Tyhjensin kaikki kaapit turhasta kamasta. Siis sellaisestakin "tuota olen käyttänyt kyllä". En ehkä vähään aikaan, en ehkä koskaan.

Kuka tarvitsee kolmea reikäkauhaa, jos ei ole koskaan edes yhtä käyttänyt?!

Laseja, maljoja, vaatteita (voi vittu niitäkin on varmaan 40 kg...), lamppuja, kehyksiä, ruukkuja, kerrloja kattiloita, kenkiä ja kaiken maaaailman pientä hilpehööriä...

Tää kämppä on täynnä kamaa nyt sitten. Huomenna vien, mutta tässä on kolmen loosin verran tavaraa, että osa jää autoon asumaan taas. Voi siitä sitten käydä täydentelemässä aina kun käy siivoamassa loosinsa.

Halavalla lähtee, jotta pääsen eroon. Varasto on silti vielä täynnä kamaa :S

Miten ihmiselle oikein kertyy kaiken näköistä paskaa?! Alan pikkuhiljaa haluta tilanteeseen, jossa minulla on niin vähän tavaraa, että muistan kaiken minkä omistan :S


(Äänen)laatua!

Äitini olisi kiinnostunut päivittämään musiikinkuunteluelämystään. Tällä hetkellä musiikki pihisee 50 m2 olohuoneessa kannettavasta, itsessään ihan ok-laatuisesta, Panasonicin perusmankkarista.

Äiteelle uusinta teknologiaa edustaa cd-levy. Perehtyneisyys hifimaailman elämään on minimaalinen.

Itse tiedän vähän enemmän tuulista, jotka puhaltavat, mutta en mikään asiantuntija ole.

Annetut speksit olivat, että haluttaisiin laadukasta ääntä nätissä paketissa sekä kotona että autossa. Ajatus muotoutui siitä mp3-soittimeen ja kotisoittimeen, johon kannettavan ämppärin voi liittää. Ja koska kyseessä on äitini, joka "ei enää tällä iällä osta huonoa", on valikoima laajempi.

Ipod on luonnollinen valinta, kun halutaan toimivuutta ja laatua. Samalla saadaan mahdolisuus kunnon telakan hankkimiseen, joita on jo markkinoilla vaikka kuinka.

Ensin näytin Gigantin perusbulkkitarjonnan hintahaitarin alapäästä. Sitten, raskaan pippuri-konjakkikanalounaan jälkeen, menimme Hifimestaan. Paikka, jonka olin katsellut netistä ja joka edustaa hieman laadukkaampaa äänentoistoa Tivoli Audion, Genevan ja monien muiden merkkien jälkeen.

Ja täytyy sanoa, erinomainen paikka!

Meitä tervehti näennäisesti pienissä tiloissa nuori asiallinen ja ystävällinen myyjä, jonka tehtävä oli kalastella asiakkaalta se tarkempi tieto siitä, mitä varsinaisesti halutaan. Vaihtoehdot kun ovat sangen laajat spekseillä "kivaa ääntä ipodista nätissä paketissa".

No, meille näytettiin sitten neljä (!) eri kuunteluhuonetta ympäri vanhaa kivitaloa. Erilaisia vaihtoehtoja erilaisissa tiloissa. Myyjä oli innostunut työstään ja halusi tarjota asiakkailleen kokemuksia siitä, miten erilaista ääntä on tarjolla. Selvästi emme olleet hankkimassa usean tuhannen, saati kymmenentuhannen, euron arvoista kokonaisuutta, mutta sellaisetkin meille esiteltiin ja kuuntelututettiin.

Ja voi helvetti kun 12000 eurolla saa upeaa ääntä! En olisi uskonut niin tarkan ja hienon äänen toistomahdollisuuteen kaiuttimilla. Luonnollisuus, erottelu, tarkkuus, kaikki sellaisella tasolla, että kun silmät sulkee eikä musiikin lähdettä näe (aivot kun paikallistavat äänen näön kautta kaiuttimiin), tulee ääni tasaisesti ja tarkasti ympäriinsä. Volyymia voi säätää ylöspäin ihan tolkuttomasti, mutta koska kaiutin kestää sen, ei se muutu häiritseväksi meluksi, vaan toistuu vain kovemmin ja yhtä nätisti.

Aiaiai.

No, toki on helppo myydä tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja myyvät itsensä. Mielummin sitä myy uusia Mersuja kuin käytettyjä Ladoja. Ja vaikka emme olleetkaan ko. hintaluokassa, oli selvästi myyjän mieleen tarjota asiakkailleen hyvänolontuntemuksia siitä, kuinka hyvää ääntä on tarjolla. Mukava mesta siis kaikin puolin. Jos joskus on rahaa, ja sen verran voisi ollakin, että hyvistä kaiuttimista 2000 euroa voi maksaa (varsinkin kun musiikki on muutakin kuin harrastus), niin ko. putiikki varmasti on ensimämisenä mielessä.

No, varteenotettavin vaihtoehto äiteelle on Ipod nano ja Genevan alla oleva tuote, jalalla tai ilman. Jo viidestä eri koosta tuo toisiksi pienein (M-malli) tuottaa valtavan kauniisti huonetilaan hajoavan äänen, jonka lähdettä ei voi näkemättä paikallistaa. Uskomatonta, miten tuollaiseen laatikkoon saadaan yhdistettyä laatu, toimivuus, muotoilu ja ennen kaikkea hieno ääni.

Mie oon myyty!

(Genevalabin kotisivu, feast your eyes!
http://fi.genevalab.co.uk/mwhp.asp)


Soininvaara

Erinomainen kiteytys liikenneturvallisuudesta Osmolta:

"Jos ohittaa pysähty7mättä suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon, pitäisi ottaa kortti pois, tapahtui onnettomuutta tai ei, koska

1) Jos sen tekee tahallaan, ei ole sovelias ajamaan autoa

2) Jos sen tekee vahingossa, koska ei osaa, on vielä sopimattomampi ajamaan autoa."

lähde: http://www.soininvaara.fi/2010/08/03/huonot-kuskit-on-karsittava-liikenteesta/#comments

Juurikin näin!


Töitä

Sain töitä! Tosin "vain" jouluun asti, mutta kummasti se elämä hymyilee enemmän, kun ropsahtaa säännöllinen paritonninen tilille.

Ajamistahan vähän tulee, kun on työmatka 30 minsaa suuntaansa, mutta lienee Stadin sisäisessä liikenteessä aika normi kuitenkin. Toisin täällä maalla :)

Mutta ensimmäiseksi pidemmäksi sijaisuudeksi sangen täydellinen. Opetan pienessä yksisarjaisessa koulussa (eli jokaista luokkaa vain yksi; 6 luokkaa). Rehtori oli rempseähkö ja rennon asiallinen, joten oletan opettajakunnankin olevan. Rehtori ainakin kehaisi, että helvetin hyvä porukka ja apua saat aina ku vaan tarviit.

Liikuntaa ja teknistä on opetettavana, mutta vain kolmosille ja nelosille, joten saa harjoitella vähän "helpompien" töiden parissa. Puutavarakin oli tilattu koululle, joten en joudu ensimmäiseksi rautakauppaan.

Pieni tiivis koulu ilman sen suurempia teknisiä hienouksia (tykki katossa olisi kiva, mutta ei kaikkea voi saada). Kaiken kaikkiaan luulen, että koulua saattaa joulun aikaan tulla ikävä :)

_____

Miksiköhän on noussut maakuntiin suuntautuvien lentoreittien tärkeys niin suureksi? Junalla pääsee eikä se saastutakaan niin paljoa. Ei tukea maan sisäiselle lentoliikenteelle, jos se ei kerran kannata. Miksi valtio maksaisi sen, että muutama yritysimmeinen pääsisi pari tuntia nopeammin liikkumaan kokonaisella matkustajakoneella ja suhteellisen suurilla päästöillä, kun moniin näistä lentokohteista salettiin menee vaivalla rakennettu rautatiekin?

Suomalaisen oloista politiikkaa. Valistakaa, jos on jotain mitä olen missannut ja vaikuttaisi mielipiteeseeni.

edit: kas luontoliitto on kanssani samaa mieltä, nyt kun sitten vähän luinkin uutisista aiheesta :D

_____

Olen tässä männäviikolla nauttinut äitini, isäni ja siskoni puutarhan antimista. Mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia, puna- ja mustaherukoita, karviaisia...

OmOmOm

_____

Pitäisi kai alkaa lukea opetussuunnitelmaa :S

Tiistaina menen töihin, vaikkei siitä palkkaa maksetakaan. Laaditaan meikäläiselle lukkari ja katsotaan muutenkin vähän asioita. Pitäisi nyt jo alkaa suunitella millaisia käytänteitä otan luokkaan.

Sinällään kiinnostavaa, että luokkani on sen sairaslomalle jäävän opettajankin luotsattavana ekaa kertaa, joten luon heille uusia käytänteitä. Monia aatoksia pyörii päässä päivittäisten rutiinien järjestämiseksi. Ja oikeastaan opetuksenkin. Kun tietää olevansa vastuussa koko paskasta puolet lukuvuodesta, tulee ihan erilainen ote hommaan. Sellainen pitkäkestoisempi, voi suunnitella suuremmin ja toisaalta toteuttaa rennommin. No, en tiedä saako tuosta selvää, mutta viikon sijaisuuteen verrattuna työ on jotain ihan muuta.

Tosin, aika mennee aika nopeasti luulen :S

No, kirjoittelen taas toiste lisää. Paljon olisi asiaa, mutta ei ole saanut aiheisiin liittyviä valokuvia koneelle, joten ei ole jaksanut kirjoittakaan...joskus sitten :D


Seuraava