Mopsi's

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2008.
Seuraava

Logic is useless

"Suurin yllätys täällä eduskunnassa oli se, että loogiset perustellut eivät riitä täällä mihinkään. Logiikka politiikassa on melko hyödytöntä. Sillä ei täällä pitkälle pääse."

-Martti Tiuri

Tuossa syy, miksi minusta tuskin tulee poliitikkoa...


Ulkoministeriön standardivastaus mihin tahansa kriisiin

Jim Hackerin mukaan:

vaihe 1: Sanomme, että mitään ei tule tapahtumaan

vaihe 2: Sanomme, että jotakin saattaa tapahtua, mutta meidän ei pitäisi tehdä mitään sen suhteen.

vaihe 3: Sanomme, että jotakin pitäisi ehkä tehdä, mutta ei ole mitään mitä me voisimme tehdä.

vaihe 4: Sanomme, että ehkä oli jotakin, mitä olisimme ehkä voinee tehdä, mutta nyt on liian myöhäistä.


Mielipidekysely

"Kumpi on suurempi vaara kansanvallan tulevalle kehitykselle: kansalaisten tietämättöyys ja välinpitämättömyys?"

Vastaus: "En tiedä enkä välitä"

Ja niille lukijoille, jotka eivät ole päätelleet muutamien lainausten johdosta vielä, luen tällä hetkellä valtio-opin opintoja (kaiken muun lisäksi...ahne paska...)

Taidan sitä paitsi olla väsynyt...aloin juuri lukea samaa aukeamaa alusta, heti sen jälkeen kun olen säpsähtänyt hereille muutamaan otteeseen...unta?!


Asunossa tuulee, joten hankin keinoauringon

Asuntoni ikkunoiden tiivitykset ovat päin helvettiä. Täällä kirjaimellisesti tuulee. Sinällään ikävää, sillä sohvani on ikkunan alla ja lukiessani tenttiin, varustaudun säännönmukaisesti paksulla huovalla ja kaulahuivilla. Tänään harkitsin käsineitä.

Suomalaista laaturakentamista, mistä aina jaksetaan meuhkata.

Tiivistäminen edessä siis, vaikka en ko. toimenpidettä koskaan olekaan tehnyt. Neuvoja? Hyvää internetsivua, jossa olisi ohjeistusta? Vai soitanko hätiin jonkun kätevän heterotyttösen?

Eikö ikkunoiden tiivistys kuulu asukkaille?

___

Mitäs kokemuksia teillä on kirkasvaloista? Olen ajatellut ko. laitteen itselleni tilata joululahjaksi. Luen paljon tentteihin sun muihin sisällä ja kaipaan a) kunnon lukuvaloa, joka voisi b) toimia kaamosmasennuslääkkeenäkin. Innosolin Auroraa ajattelin, tai Bostonia, riippuen mihin laitan.

Suosituksia, kokemuksia yms. otetaan valaistuneelta vähemmistökansalta vastaan.




Akateemisen kirous, menetetty usko ihmiskuntaan - vaiko vain elitismiä elitistin harjoittamana?

Seurasin A-Talkia torstaina ihan kiinnostuksesta aiheeseen sekä siitä syystä, että tunnen erään keskustelijoista.

Keskustelu itsessään oli poukkoilevaa, aiheesta toiseen siirtyilevää. Kustakin aiheesta saatin yksi lause, kun taas siirryttiin jo seuraavaan. Liikaa tavaraa, liian vähän faktoja. Sitten keskustelu jo katkaistiinkin toimittajan toimesta. Valitettava pintaraapaisu. Toivottavasti julkista keskustelua jatketaan ja A-Talk ottaa seuraavissa ohjelmissaan asiaan laajempaa (ja paremmin perehtynyttä) näkökulmaa.

Akateeminen kiroukseni manifestoitui vasta eksyessäni A-Talkin jaksosta käytävään nettikeskusteluun.

Kirjoittelun taso on internetissä pöyristyttävää paskaa. Ei yllätys tietenkään. Yllätyin kuitenkin.

Valitettavan moni taantui vain haukkumaan henkilöt - mikä on ymmärettävää, jos ei pysty henkilön esittämää asiaa kaatamaan järkiargumentoinilla. Valitettavan moni taantui esittämään täysin perustelemattomia ajatuksia ja väitteitä (välillä jopa faktoina). Täyttä paskaa.

Akateeminen kiroukseni onkin se, että olen akateemisesti koulutettu ja vieläpä opettaja. Ongelma on siinä, että keskustelukulttuuri, johon minut on kasvatettu, on argumentointia perustellen. Toisaalta akateemisena (ja vieläpä opettajana, kasvatustieteen asiantuntijana) ristini on se, että minun tulee ymmärtää se, etteivät kaikki ole saaneet samanlaista koulutusta ja keskustelukulttuuria, eivätkä kaikki tule samoista lähtökohdista.

Tämä johtaa siis siihen, että joudun kuuntelemaan paskaa ja perustelematonta sellaista, mutta samalla koulutettuna (ja opettajana) minun tulee ymmärtää, että kaikilla ei ole samoja edellytyksiä argumentoida ja kaikilla on erilainen tausta. En voi siis vain taantua samalle tasolle heittämään paskaa, koska olen "valistuneempi". Ristini on perustella asioita ihmisille, jotka eivät ymmärrä perusteluja tai halua niitä kuulla, vaikka ymmärtäisivätkin. Miten mikään asia voi edetä mihinkään?!

Toki edellistä kommenttia voi hyvällä mielellä pitää elitistisenä ja toisia aliarvioivana. Ehkäpä se sitä onkin.

Vituttaa vain se, ettei voi hyvällä omallatunnolla todeta toiselle, että painu sää kuule paskan argumenttis kanssa mäelle, kun et osaa keskustella rakentavasti. Tai jotain sellaista. Ei, minun tulee ymmärtää ihmisten moninaisuus ja erilaisuus ja diipadaapaa. Ehkä olen myös liian diblomaattinen. Go Aboa, kun käski vuorineuvoksettaren painua vittuun. Myisitkö osan asenteestasi?

Olenkin siis päättänyt, ainakin hetken aikaa, olla ihan puhtaasti elitistinen (ja toki samalla taantua siihen, josta toista "kansanosaa" syytän) ja jättää suoralta kädeltä (aktaamisuuden vastaisesti) huomioimatta ne mielipiteet, joita ei ole perusteltu. Ja samalla tietysti ohittaa suurimman osan ihmisten sanomista, harva kun tokaisujaan perustelee mitenkään. Idiootteja kaikki tyynni.

Olen akateemisesti kirottu, tai sitten vain elitisti, tai molempi. Tällä hetkellä en voisi vähempää välittää.

Ja jotta voisin aloittaa urani myös paskanheittäjänä, minähän akateemisena maksan monen sonnansuoltajan vuokrat veroistani, samoin kuin asehullujen leikkimisen metsässä. Onneksi en sentään enää maksa veroja kirkolle, herran äiti sentään, silloinhan tukisin teitä leipäjonojenkin kautta.

Eikö ole rakentavaa keskustelua, eikö?!

saatanan ihmiset...


Seuraava