• Roope2

Hienossa talossa

Oma kansanedustajani kutsui tukijoukkojaan eilen tapaamiseen Turun kaupungintaloon. Kaupungintalo on rakennettu 1811 ja muutamia vuosia sitten laitettu priimakuntoon. Valtuuston empiresali valtavine kristallikruunuineen ja elegantteine kaakeliuunineen on kaunis.

Vahvistuin valinnastani.

(Kaupungintalon tyylisuunta korjattu Kauneuspilkun huomautuksesta alla kommentissani.)

3 kommenttia

Kauneuspilkku

18.1.2008 08:35

Se on sitten yksi harvoista taloista, jotka säästyi palossa - ja 60 - ja 70 -lukujen purkuinnossa.
Kummasti kristallikruunut tekee vaikutuksen. Onko se sisältä tosiaan empireä? ulkoapäin näyttää joltyain kertaustyyliltä, uusrenessanssi?

Roope2

18.1.2008 12:10

No, tietysti olet oikeassa. Uusrenessanssiahan se talo on ulkoa ja sisältäkin pääosin. Alunperin rakennus on ollut uusklassinen, mutta se on jo 1880-luvulla uudistettu uusrenessanssin henkeen. Laiskaan julkiseen ajatteluuni johtivat rakennusvuosi ja ehkä jotkut nykysisustukseen jätetyt elementit alkuperäisestä interiöristä. Kiitos korjauksesta! Ja mitä tulee "Turun tautiin", niin kyllä täällä edelleen aikalailla niitä ennen 1960-lukua rakennettuja taloja on jäljelläkin, vaikka moni on hävitettykin.

Kauneuspilkku

18.1.2008 14:30

En voi väittää, että minulla olisi Turkuun mitenkään lämpmäit siteet vaikka varsinaissuomalainen olenkin. Jotenkin siellä aina tulen kovin tietoiseksi siitä "Turun taudista", vaikka sama on toistunut kaikissa Suomen kaupungeissa ja kylissä. Rumaa, rumaa laatikkoa, suuret kerrosalat ja tehokas tontinkäyttö, never mind vaikka vierestä alkaa pelto...Turun kohdalla ristiriita on ehkä siksi niin suuri, kun sen keskiaikanen menneisyys on hvyin tiedossa, vaikka keskiajasta juuri mitään olekaan säilynyt.