• Roope2

Bylsikäämme

Marski on yksi kotijumalistani.

Minun on vaikea uskoa, että hän olisi homoseksuaali. Hänen elämänsä lienee kartoitettu lähes jokaista sekuntia myöten, joten tällaisen herkkupalan piilossa pysyminen olisi ihme. En oikein luota pispalaiseen kansanperinteeseen tällä kohtaa.

Toisaalta olisi oikein makoisaa, jos tiede toteaisi hänen olleen meikäläisiä. Siinä kyllä Suomen porvari lentäisi persuuksilleen!

Taiteilijoille suon toki oikeuden työstää sielunelämäänsä parhaaksi katsomallaan laillisella tavalla.

5 kommenttia

Kauneuspilkku

10.3.2008 14:05

Käsittääkseni Marskin bi/ tai homoseksuaalisuudesta on puhuttu kauan. ja Martinilla oli asiasta jotain ensi käden : ) tietoakin sukulaistensa kautta. Entisaikaoina julkisillakin ihmisillä oli salaisuuksia, jotka pysyivät piilossa. Marski oli kuitenkin myös jo 50 mies tullessaan enemmän julkisuuden valokeillaan Suomessa, joten osasi/pystyi ehkä paremmin säilyttämään salaisuutensa kuin nuori ihminen olisi tehnyt´?

Tänä päivänä ajatus siitä, että Marskin mahdollinen bi/homoseksuaalisuus jotenkin tahraisi hänen elämäänsä on kummallinen.

JPHki

10.3.2008 14:32

No on siitä puhuttu ainakin homojen piirissä iät ja ajat. Jos varmasta tiedosta porvari lentäisi persuuksilleen, niin kyllä on porvarilla löyhästi jalat maassa.
Timo Harakka kirjoitti viime viikolla erinomaisessa kolumnissaan Metro-lehdessä, että tämä "kohu" loukkaa enemmän homoja kuin Marskin perintöä. Totta!

Roope2

10.3.2008 14:44

Puhuttu on mutta onko faktaa.

kesäpoika

10.3.2008 17:49

Minusta porvarien jalat ovat aina huterat, maalla jonka kuvitelevat voivansa omistaa.

Mannerheim oli tiettävästi erityisen vaitonainen yksityiselämästään, mikä varmaan on ollut omiaan lisäämään vettä myllyyn. Ja mä tiedän Mannerheimin ainakin viettäneen pitkiä aikoja lomailemassa taiteilija Cedercreutzin kotona, joka oli tunnetusti naimaton mies. He tosin olivat jotain kaukaista sukua toisilleen. Homon päässä asiayhteydet näkyvät kai selkeästi toisenlaisina kuin mitä tuulipukukansa ne yleensä haluaa nähdä. Mutta piilossa silloin elettiinkin miesten kesken.

martin

13.3.2008 13:54

Ongelmana Mannerheimin yksityiselämän osalta on hänen melkoinen omistautumisensa sen pitämiseksi poissa julkisista tiedoista.
Pääsyvaatimuksiin hakiessani HY:oon kuului mm. Mannerheimin muistelmat. Sain kirjan omakseni sukulaiseltani. Luettuani teoksen en ollut voinut välttää vaikutelmaa jostakin salatusta seksuaalisuuden osalta. Lukekaa teos! Niinpä kysyin asiaa ko. sukulaiselta, joka tiesikin kertoa asiasta melko yllättävän jutun. Se oli minusta sitäkin yllättävämpää, kun tiesin ko. sukulaiseni olevan hyvin isänmaallinen (oikeistolaisessa mielessä) ja Mannerheimin ihailija. Hänelle homoseksuaalisuus ei ollut muuten mikään ongelma kunhan asiasta ei puhuttu julkisesti mitään.
Yksityiskohtiin tietoni osalta en aio tässä mennä. Mitään näkyvää todistetta minulla ei ole enkä usko sellaista olevan olemassakaan. Tietoni on kuitenkin sen verran itse asiasta ja Mannerheimin luota, että se vahvistaa arvailuja suuresti.