• Roope2

28.9.1994

Vielä yksi Missä olit kun kuulit siitä - juttu. Kyseessä ei ole Kennedyn murha, koska en ihan silloin vielä ollut mukana kuvioissa.

Syyskuun 28. päivän aamuna 1994 avasin radion aamu-uutisten aikaan silloisessa kodissani Kerttulinkadun ja Koskenniemenkadun kulmassa. Uutiset kuulostivat kummallisilta aamupalaa tehdessäni.

Kun kuuntelin tarkemmin, ymmärsin jonkun laivan uponneen Itämereen. Sitten havaitsin helikopterien tavanomaista vilkkaamman liikenteen talomme ylitse läheiseen yliopistosairaalaan.

Päivemmällä kävin silloisen tyttöystäväni kanssa lounaalla Mikrolla ja reitin varrella olivat liput puolitangossa.

Estonian tapahtumat lienevät vieläkin epäselviä.

1 kommentti

Simsalabim Jim

12.9.2008 21:45

Mä olin Estonian upotessa lukiossa, muutama viikko aiemmin aloittaneena ekaluokkalaisena. Muistan, kuinka joidenkin aineiden oppitunnit muuttuivat uutisten seuraamiseksi radiosta.

Estonia on ensimmäinen isompi katastrofi, jota muistan seuranneeni tarkemmin uutisista. Aiempi isompi katastrofi jonka muistan on Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuus. mutta silloin olin niin pieni (ala-asteen ekalla luokalla) ettei asia juuri koskettanut. Muistan tosin loistaneeni tunnilla kun olin ainut joka tiesi mitä "evakuointi" tarkoittaa.