Kulissin takaa

Näytetään bloggaukset elokuulta 2008.
Seuraava

Glada vi till skolan gå

Tyttäreni aloitti eilen peruskoulunsa. Päivän arvosana asteikolla 1-10 oli kuulemma seitsemän. Kolmannes uusista luokkatovereista oli uusia tuttavuuksia ja loput tuttuja esikoulusta tai muualta.

Koulupäivät alkavat kello 9.20 ja päättyvät kello 12.20 tai 13.20. Viikkotunteja on yhdeksäntoista.

Aamut ovat ongelma, koska lapsen molempien vanhempien tulisi olla töissä jo hyvissä ajoin ennen koulun alkua. Iltapäivällä on iltapäivähoito järjestetty. Kannatan lämpimästi kokopäiväkoulua. Aika harvan noistakin lapsista tarvitsee ehtiä kotiin iltalypsylle.


Tahto * kyky = motivaatio

Työmotivaationi on juuri tänään hieman alakantissa: tahto on ainakin lähellä nollaa.

Upouudet komeat kengät edes hieman piristävät vetelää mielialaa.

Tyttäreni aloittaa tänään ensimmäisen luokan. Hänen motivaationsa vaikuttaisi olevan isäänsä parempi. Kissarepun kantamista hän ainakin on harjoitellut viime päivinä ahkerasti. Eihän siitä ole kuin vähän aikaa, kun kätilö kantoi hänen leikkaussalista ja sanoi: "Tyttö tuli. Onneksi olkoon!".

Luin Ari Paulowin dekkarin Viidakkojuoksu, jonka tapahtumat oli sijoitettu Ouluun.


Tassu tiikerin raapaisee

Olimme tänään Korkeasaaressa. Edellisestä käynnistäni on kulunut neljännesvuosisata. Huolella hoidettu ympäristö.

Kauppatorilla vesibussin lähtöpaikalla oli eläintarhojen vastainen mielenosoitus. Ihan oikeassahan he ovat: eläimet eläkööt luontaisissa ympäristöissään ja ihmiset omissaan. Sudet syökööt metsään menevät ihmiset ja ihmiset syökööt kaupunkiin tulevat sudet.


Edelleen klaaninsa parissa

Käyty äitini ystävättären taidenäyttelyn avajaisissa. Äitini kutsui jatkot kotiinsa: champagnea ja cognacia, Frederikiä, kuusikymppisiä naisia, ou diö.

Luettu kaksi viimeisintä Attitudea.

Lounas puutarhassa: valkoinen pöytäliina, hopeat, kristallit, champagnea ja cognacia edelleen. Jos äitini olisi mies, hänen olisi oltava homo: glamouria ja glitteriä, kimalletta ja kauneutta.

Tänä iltana lähtee yöjuna kotiin Turkuun.


Klaaninsa parissa

Olen tämän viikon Oulussa vanhempieni luona.

Kävelin hautuumaalla. Se taitaa olla kaupungin ruotsinkielisin alue.

Kävelin kaupunginkasarmilla. Olipa se muuttunut parissakymmenessä vuodessa. Lounastin upseerikerholla.

Kävelin Hupisaarilla, poltin sikarin Frantzenin puistossa, kävin pissalla kastekatedraalissani.

Join Nokian panimon Året runtin Oluthuone Leskisessä, söin omenahyveen Antellin konditoriassa, shoppailin Stockmannilla. Kymmenen vuoden tauon jälkeen Oulussa on jälleen Akateeminen kirjakauppa, myyjättären kanssa haukuimme Suomalaista kirjakauppaa,hänen entistä työpaikkaansa, puuttuvasta kirjakauppatunnelmasta.

Katselin veljentyttären kouluratsastuskilpailuja.



Kuka pelkää Paulaa?

Teksi aivan mahdottomasti mieli mennä katsomaan ja kuulemaan Paula Koivuniemeä DBTL:ään. Ennen Paulaa esiintyvät muiden muassa Dingo ja Kauko Röyhkä.

Koivuniemi aloittaa vasta puolilta öin. En tiedä, jaksanko odottaa. Aamulla on lähtö kahdeksan maissa bussilla kohti pohjoista.

Potentiaalisilla festivaalikavereilla on kaikenlaista muuta menemistä. Kai siellä joitain tuttaja tapaisi kuitenkin.


Seuraava