• sleepygay

Pyykinpesukone

No niin. :) Saatin tänään se uusi pesukone. On kyllä niin mahtava vekotin! Pesin tuossa jo ensimmäisen tyhjän koneellisen lisäksi pyyhkeitä ja tuli kyllä puhdasta. :) Ja aika paljon mahtuu koneeseen pyykkiä. 6 kiloa. Onhan sitä tietenkin isompiakin koneita, mutta tuo on kyllä meidän tarpeisiin just passeli.

Aika jännä, kun tuo kone on ulkoisesti tosi paljon pienempi kuin tuo talopesulan, mutta silti talopesulan koneeseen mahtuu vain 4,5 -5 kg pyykkiä. :D Niin ja säästyy aika paljon sähköä. Nimittäin laskeskelin tuossa, että talon kone käyttää sähköä melkein 6,5 kWh yhdellä pyykkikerralla, kun taas tuo meidän uusi kone vie n. 1 kWh.

Mutta kaikista mukavinta on se, että enää ei tarvitse varata etukäteen pyykkivuoroa ja tulee paljon puhtaampaa pyykkiä. :)

8 kommenttia

martin

6.8.2007 22:47

Ilo on mukavaa! Suurenmoisia pyykkäystuokioita!

sleepygay

6.8.2007 22:52

Kiitos, Martin! :) Tuolla odottaakin melkoinen vuori pyykkiä. Ja viikonloppuna ostetut uudet lakanat olisi hyvä saada pestyä. :) Pidän pyykkäämisestä yms. jos sitä ei tarvitse tehdä liian kiireellä tai liikaa kerralla.

audinkopoika

7.8.2007 02:32

Niin se ilo tulee siitä, et voi koska tahansa pestä kun haluttaa..
Toiseksi ei ole riippuvainen muista,
En tie oliko teillä talon pesukone maksullinen, usein on ja se säästö tulee kotiinpäin, vaikka kotikone kuluttaakin myös sähköä. Ootko kilpailuttanut sähkösi? Tee se, niin voit säästää noin 60-80 ecua/ vuodessa.

coco

7.8.2007 03:26

Kuivaus kone on myos valttamaton, etta saa pyykin kuivaksi 20 min.

sleepygay

7.8.2007 16:46

En ole kilpailuttanut sähköä. Itse asiassa, haluaisin vaihtaa sähkön vähän kalliimpaan tuulisähköön.

Ei onneksi ole maksullinen täällä tuo talopesula. Mutta onpahan se silti ihanaa, kun on oma kone. :)

Kuivauskonetta ei tällä hetkellä kyllä tarvita, eikä se enää tuonne mahtuisikaan. Kuivaahan se pyykki narullakin. :) Mutta ehkä sitten joskus, kun on vähän tilavampaa.

Lellu

8.8.2007 22:28

mä oon jotenkin niin vanhanaikainen että musta sellainen kuivauskone on ihan turhaa energian haaskuuta. Toisaalta, mulla kyllä on jäätelökone ja jalkakylpykone, ihan kuin ne ei olis turhia ;)
mä rikoin oman pyykkikoneeni heinäkuun alussa ja meni tovi että sain uuden. Piti siinä välissä ostaa uusia vaatteita, että sai puhdasta päälle. Tossa mun uudessa koneessa on sellainen miniohjelma, jota käytän aika paljon. Pesee puolessa tunnissa, vie vähemmän sähköä ja vettä kuin tavallinen ohjelma. Aivan mahtava. Näin kesällä ei tarvitse kovin kauaa lingotakkaan jos voi kuivattaa pyykit ulkona.
mitäs sun elämän kriisiin kuuluu?

kesäpoika

11.8.2007 01:20

Haaste sinulle: Kerro viisi ajatustasi muiden ranneliikeläisten blogeista ja lähetä haaste kahdelle eteenpäin. :)

coco

15.8.2007 15:55

Kuivauskone on must etta saa pyykista pehmeaa ja Bounce paperipala joukkoon joka ottaa sahkon pois ja tekee pyykista hyvan tuoksuista. sahkon kulutuksesta en valita vaikka menen ulos loundry mat peseen.