• sleepygay

Olen poikki

Olen tänään ensin kolme tuntia kierrellyt puutarhaa ja opetellut eri perennojen nimiä ja sen jälkeen kolme tuntia kietkenyt perennapenkkiä. Huh, kun tuli kuuma. Aurinko porotti täydeltä terältä. Saatiin viidestään kitkettyä kottikärryllinen rikkaruohoja. :) Toinen puoli ryhmää kitki sillä aikaa kasvimaata ja toinen ryhmä kierteli perennoja opettelmassa. Ensi viikon perjantaina on perennatentti. Jännittää... Mitenköhän opin 58 perennaa siihen mennessä?

Kävin äsken katselemassa uusia silmälaseja. Nykyiset ovat jo aika rämät. Linssitkin on niin naarmuiset, että aurinko heijastaa tosi ikävästi.

Eilen oli kova ukkonen Kuopiossa. Enpä ole pitkiin aikoihin nähnyt sellasta ukkosta. Jatkuvaa salamointia. Tosi upeita. Kuvia löytyy osoitteesta http://viltsu.net/gallery/v/Bongailu/Myrskyt/2007/0814/

Jänskättää, kun huomenna on tekniikan tunti. Mitähän siellä tehdään. Varmaan on ainakin teoriaa niistä koneista, mitä puutarhuri käyttää. :)

6 kommenttia

martin

15.8.2007 21:26

Antoisaa ja tuloksellista opiskelua, hyvä sleepygay!

audinkopoika

15.8.2007 23:22

Tuut sitten miulle opettaa, miten kotikukat pysyvät hengissä ;)

Lellu

18.8.2007 23:46

mulle kans! sä voit sit opinnäytetyönä tehdä sellaisen oppaan, blondin peukalo vihertämään... Aloitetaan vaikka siinä että mikä tai mitkä on perennoja?

pietari

19.8.2007 01:31

onnea opiskeluun ja tarmoa tenttiin! kokemuksen syvä rintaääni. mä en tiennyt mitään ennen kasveista ja niitten nimet valu kun hanhen selästä, mutta kun tuli toi oma piha ja näki ne oikeesti kasvamassa siinä ja kukkimassa, niin kellovaiverot ja portugalin kirsikkalaakerit on jääny ihan eri tavalla mieleen. get your hands dirty ja siitä se lähtee! ai mä haluisin olla sun housuissa. siis sun paikalla.. oikeesti opiskelemassa alaa. kateellinen.

sleepygay

29.8.2007 12:55

Aika hyviä ohjeitahan noissa viherkasvi kirjoissa on. Suurimmalle osalle sisäkukista käy ohjeeksi se, että kastelee silloin kun multa on hieman kuivahtanut. Yleensä kun kukat taitavat kuolla liian märkään ennemmin kuin liian kuivaan. Kun kukka alkaa näyttämään kärsivältä kastellaan vain lisää...

sleepygay

29.8.2007 13:09

Niin ja perenna on siis ruohovartinen kasvi, jonka maanpäällinen osa kuolee tai kuolletetaan (leikkaamalla) talvella. Juuri/juurakko tai maavarsi säilyy talven yli maan alla ja alkaa kasvamaaan uudelleen taas keväällä. Melko monet luonnonkukat ovat perennoita.