• sleepygay

Löytö

Löysin tietokoneelta yllättäen "kaksi cd:llistä" Bachin pianopartitoja. Aikaisemmin päivällä löysin partitoja sellolle. :) Kyllä onkin kaunista musiikkia.

Muistan, kun lapsena en pitänyt liiemmin Bachin sävellyksistä. Tai eniten taisi tökkiä Brandenburgilaiset konsertot. Ne on jotenkin niin raskaita, että en sen takia niitä tykännyt kuunnella. Nykyään niitäkin on mukavaa kuunnella.

Pikkusena tykkäsin eniten varmaankin Mozartista, Beethovenista ja Tšaikovskista.

Nykyään minulla onkin melko laaja musiikkimaku. Siis klassisen musiikin puolella. En ole kovin suuri venäläisen klassisen musiikin ystävä, mutta on siellä säveltäjiä, joiden musiikki menettelee. Ihan uusin klassinen musiikki ei oikein nappaa. Maaginen yläraja taitaa olla jossain 1900-luvun alkupuolella.

Miksiköhän tämäkin bloggaus syntyi? En todellakaan tiedä. Se vaan tuli jostain...

6 kommenttia

martin

7.10.2007 23:46

Bachin pianopartitat ovat aivan ihania!
Nykyään kuuntelen paljon renessanssi ja varhaisbarokkimusiikkia ja myös - yllättäen - aika modernia musiikkia mielelläni. Huomaan kyllä silti palaavani joka kerta sinne keskukseen - yhä innostuneemmin - siis BEETHOVENIIN!
Beethoven on kuin valtava universum, jossa valtavat voimat riehuvat järjestyneesti ja suurella vakaumuksella ja jossa samalla intiimeimmät ilmaisut saavat häkellyttävän "oikeat" muotonsa.

martin

8.10.2007 00:47

Beethovenin sellosonaatit ovat minulla tehneet käännöksen ei-niin-pitämisestä pitämiseen.

Dragon-85

8.10.2007 16:43

Ei ole kyllä Mozartin voittanutta. :)
Toisaalta, mikään muu teos ei saa samanlaisia tuntemuksia aikaan kuin Sibeliuksen Finlandia. Ah, tätä patrioottista paatosta!

Lellu

13.10.2007 14:32

hmm, pakko myöntää etten olis ensimmäisenä ajatellut sun tykkäävän klassisesta. positiivinen yllätys.

sleepygay

15.10.2007 14:41

Miten niin, Lellu? Mikä sai sinut epäilemään, että en pitäisi klassisesta musiikista? :) Soitanhan minä viuluakin... :D

Lellu

20.10.2007 14:44

koska lellu on hemmitin ennakkoluuloinen otus ;) en mä oo lukenut sun tekstejä tarpeeksi, en esim tiennyt tuosta viulun soitostakaan! mä olisin yläasteella halunnut viulutunneille, vaan mulle tylysti sanottiin että pääset jos haluut vielä ens vuonnakin. siihen se sit kaatui :(