• mopsi22

Ruokaa ja hyvää seuraa

Aaah! Tomaatin, chilin ja valkosipulin aromit leijuvat ilmassa, kun keittelen sunnuntain alkuruoaksi tomaatti-chilikeittoa. Menen huomenna Vammalan suuntaan laittamaan ruokaa ystävieni seurassa ja osakseni "lankesi" valmistaa alkuruoka.

Tomaattikeiton jälkeen saamme nauttia Burgundinpadasta, riisistä ja salaatista. Aterian kruunaa päivän emännän suklaakakku. Nam!

Hyvän ruoan tekee (toki oikein valitun viinin lisäksi ;) erinomainen seura!

Elämän pieniä nautintoja...

Maanantain sijaisuuskin alkaa, luokan oman opettajan laatiman ohjelman mukaan, kahden tunnin Tuntematon sotilas-elokuvan katselulla. En tiedä, onko elokuvalla varsinaisesti pedagogiselta katsantokannalta mitään järkevää funktiota, mutta minulle se tietää vaan helppoa rahaa, ainakin kahden ensimmäisen tunnin osalta...sitten onkin musiikkia muutamalle eri luokalle...ei ihan vahvin alani :/

5 kommenttia

Jyripe

21.10.2007 22:36

Mille luokka-asteelle tuon Tuntemattoman sotilaan "pääset" näyttämään?

mopsi22

21.10.2007 22:49

Kuutosille. Mietin itsekin vähän, että mikäköhän juttu tämä on, kun lyhyesti luokan oman opettajan kanssa keskustelin; en välttämättä vielä alakoulun puolella menisi ko. pätkää näyttämään. Eipä ole kuitenkaan minun valintani...

Jyripe

22.10.2007 09:00

En usko, että kuutosluokkalaiset (11-12v) olisivat riittävän kypsiä ymmärtämään Tuntematonta... Taitaa useimmille aiheuttaa ahdistusta!

mopsi22

22.10.2007 15:19

Kyllä tuo oli hieman arveluttava, mitä tänään katottiin. Tuli mieleen - varsinkin kun muutamat tytöt eivät ihan joka kohtaa katsoneet, pojat nyt eivät ainakaan myönnä, että ahdistaa -, että täytyy vähän purkaa elokuvaa yhdessä; sota oli aika ankeaa, mutta tämä on vain elokuva ja nuo ovat vaan näyttelijöitä -tavalla...liekö silti vähän aikuisia teemoja...en olisi ehkä valinnut itse elokuvaa näytettäväksi. Kypsän oloinne luokka kyllä sinällään ja katsoivat sitä ihan "huumorillakin", jos nyt niin voi sanoa.

audinkopoika

22.10.2007 22:44

Itse mietin tota näyttämistä. Tärkeintä on kumminkin sen jälkeen purkaa sen elokuvan sisältöä yhdessä, myös siitä herääviä tuntemuksia.
Sota ei ton ikäsille ole mitenkää helppo juttu.

Itse oo hiukan kateellinen siulle, kun noin hyviin herkkuihin pääsee käsiksi. Vesi ihan kielelle herahti ....