Mopsi's

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2009.
Seuraava

Mä tarviin muita enemmän ku muut mua

aattelin, että tentti (mikä meniki iha kohtuullisesti, toivottavasti ny läpi) ja mukava rauhallinen saunahetki piristäis, rentouttas.

paskat.

jotenkin ku lähin kotiin ajeleen ukista, niin harvinaisen tyhjä olo. semmonen...oliko jollain jotain väliä -olo?

mitähän tääkin nyt taas on...en tiä.

en oo tyytyväinen elämääni. vuos tulee muutosta turkuu. ainoot plussat on bf ja se, että on mahdollisuuksia tehä juttuja.

miinussarakkeeseen...no. oon yksinäinen, vieläkin. bf lienee mun lähes koko sosiaalinen piirini. ja sen laajentaminen on mulle vaikeeta. vaikeutta korostaa vielä se, että bflle sen oman piirin laajentaminen ei oo vaikeeta.

nojoo. vaikka mikä paranis nii mä varmaan vaan valitan. oon rasittava ihminen siinä mielessä. ikuisesti ja pohjimmiltani kyyninen, negatiivinen paska, joka suuttuu jos sitä yritetään muuttaa.

ja sit mulla on semmonen olo, että se oon aina mä, joka on ehdottamassa jotain kavereille. mulla on aina käsi ojossa. mä tarviin niitä harvoja tyyppejä mun ympärillä enenmmän ku ne mua. tohon vois lukee bfnki, ku luulen, että mä tarviin sitä enemmän ku se mua. säälittävää elää muiden armoilla.


Aikaa?

Tänään olisi tentti Raumalla :/

En ole muuta kuin lukaissut kirjat läpi ja toivon, että paskanjauhantageneraattori toimii eivätkä kyssärit ole liian spesifejä. Vituilleen menee, koska ne ole kunnolla lukenut (ei erkka oikeastaan kiinnosta sinällään, vaikka sisältääkin parissa kurssissa enemmän käytännön työn kannalta oleellista tietoa kuin sisältää muut kasvatustieteen pakolliset opinnot...)

Mut aattelin, et ku tentti tehty, nii treffaan graduparini ja sitten ajelen Uudenkaupungin kautta kotio. Uki siks, että käyn tekasee yhen duunin ja sitten vietän pikkusen spa-aikaa muorin saunassa.

Sillee kynttilää ja jalkakylpyy ja kuorintaa ja kevyttä manikyyrii/pedii ja tuoksuöljyy ja sillee...

...jos vaikka jumihartiat vähän aukeis.

Nauttia arkipäiväisistä asioista (jotka nyt eivät ole sitä perustoimeentuloa kylläkään :P)

___

Miksi elämä täytyy pikkuhiljaa, tai kalenteri, sillee koko ajan eteenpäin? Ookoo, on mulla aika vapaa aikataulu, mutta tuntuu että se koko ajan pikkuhiljaa salakavalasti täyttyy niin, että alkaa loppua sellanen puhdas vapaa-aika, jolloin ei olis mitään päässä pyörimässä. No, elämä on.


Lovely friends

Ulkoistettu omatuntoni, let her be big A, antoi palautetta.

"syytän hyvinvointiyhteiskuntaa: katsot, että sulla on oikeus elää hyvin ilmaiseksi, ja jos joskus rasitat itseäsi työllä, siitä pitää tulla sata extrakivaa saman tien"

ja jatkui:

"haluutko, että sanon vielä yhden käytännön esimerkin noin niinkun meidän kahden erosta selvityksenä miksi mun rahatilanne on plussalla ja sun miinuksella?

kas, mulla on kotoa mukaan otettu paistinpannu, jonka pinnoite on jo huono -> ruuat palaa pohjaan jos ei kokoajan kyttää -> ruuanlaittotilanteet on epämielyttäviä

A:n ratkaisu "ärsyttävää, mutta uusi paistinpannu maksaa. koitan tehdä vielä tällä."

Mopsin ratkaisu: "pitää olla hyvät välineet. tykkään ruuanlaitosta. katson kaupasta hienoimman pannun, ostan sen"

eikä siinä mitään, mutta kun toi logiikka toimii, vaikka ton paistinpannun korvaisi millä tahansa tärkeällä tai ei-niin-tärkeällä"

Joo, palautetta mopsin rahatalouden ja elämänideologian hoidosta ja vääristymistä. Allekirjoitan kyllä, ainakin toimineeni ja ajatelleeni noin ku A selitti.

Mutta toisaalta olen myös se itsekäs paska ja jos yhteiskunta jotain tarjoaa, otan sen. that's it. Tyhmäähän olis olla ottamatta, noin yksilön kannalta. Klassistahan tää on, vapaamatkustelua, mutta olkoo :)

No, meillä on hieman erilaiset ambitiot ja arvot elämälle muutenkin A:n kanssa. Ja tuo em. ei tietenkään päde siihen, että mopsi hoitaa raha-asioitaan päin vittua...mutta muuten kyllä siihen miten elämää eletään.

__

A esitti myös kiinnostavan pointin, kun esittelin jotain valitusta keskustelupalstojen kommenteista. Hä sano, että noloa ku aikuiset sössöttää tommosta ei-perusteltua, huonolla kielellä kirjoitettua epäloogista paskaa väärillä faktoilla ku oppilailtakin vaaditaan parempaa esiintymistä. Totta, jos joku oppilas antaisi jostain asiasta selityksen, jossa olis epäloogisuutta, väärää faktaa, huonoo kielee ja kaikkee muuta, joutuis kyllä aika tarkasti perustelemaan ja ei pääsis läpi tilanteesta. Mutta aikuiset, sen ku sanovat ja that's it. Sääli, että lapset ovat taitavampia. On meillä jotain valtaa sentään.


Seuraava