• Roope2

Riehu, punapappi, riehu

Sunnuntaina kävelimme Vähä-Heikkilässä, Mänty-, Talo-, Puisto ja Myllymäessä (ja jäisen tien takia kerran pyllymäessä). Siellä näkyi toimivan Vähä-Heikkilän mäkitupalaisyhdistys ja Turun kristillisellä työväen yhdistyksellä oli oma talonsa. Inhimillisen kokoista aluetta.

Sattumalta valittu kävelyreitti sopi päivän teemaan eli siihen, että oli kulunut yhdeksänkymmentä vuotta Neuvostoliiton tukeman sosiaalidemokraattien vallankaappausyrityksen alkamisesta Suomessa. Kiintoisa yhteensattuma on myös se, että asuntomme osakekirjojen mukaan punakapinan aikainen Turun poliisimestari on ollut asuntomme ensimmäinen omistaja. Taitaa se taantumus tihkua meikäläiseen seinistäkin!

Sunnuntai oli myös vainojen uhrien muistopäivä eli Auschwitzin keskitysleirin vapauttamisen muistopäivä. Päivän ratoksi luin Auschwitzin komendantin Rudolf Hössin muistelmia. Höss kertoo myös, kuinka he onnistuivat parantamaan homoja yksinkertaisesti tarjoamalla eksyneille miesparoille naisseuraa.

2 kommenttia

Aboa

29.1.2008 16:38

Aina Turun kristillisellä työväen yhdistyksen talon ohi kävellessä mietti, kuinkakohan aktiivista sen toiminta on. Että onko komea talo ihan vajaakäytössä...

risto

31.1.2008 16:41

Minulle annodazumal sanoi Kouvolassa 5. rykmentin lääkäri Koskinen:
"Meillä on kyllä keino parantaa teidän homoseksuaalisuutenne. Se on sotilaskuri." Valitettavasti lääke ei tehonnut.