• Roope2

Pyhässä asussa

Tervehdys linja-autosta Lahnajärveltä!

Olin tänään Helsingissä. Luulen, että viihtyisin siellä pidemmänkin aikaa. Se on näistä uusista kaupungeistamme viehättävimpiä.

Osallistuin neuvotteluun Hotelli Arthurissa. Koska tykkään nuorista miehistä, on miellyttävää kannattaa NMKY:n omistamaa hotellia.

Arthurin juhlasalin seinäkirjoitus on etsautunut mieleeni joltakin aikaisemmalta kerralta: Pyhässä asussa nuori väkesi astuu esiin kuin kaste aamuruskon helmassa. Lienee jostain psalmista.

Koska osa aamupäivän ohjelmaani peruuntui, kävin Yrjönkadun uimahallissa eläkevaarien kanssa naku-uinnilla: pyhässä asussa siis sielläkin. Täytyy oikein ihmetellä, ettei tätä uimahallia ole modernisoitu eli pilattu.

Päivän päätteeksi käväisin vielä Mann's streetissä.

2 kommenttia

risto

19.10.2007 00:29

Satuinpa kerran samalle laivalle Hgin NMKY:n miesten kanssa kun nämä olivat Tukholman risteilyllä. Eivät kyllä olleet nuoria (keski-ikä n. 50 v) eivätkä minun mielestäni kovin kristillisiäkään. Tukholman satamassa heitä tervehti ruotsalaisen KFUM:n kuoro. Suomalaiset yrittivät virittää oman laulunsa, mutta eivät pysyneet jaloillaan. Siinä ne horjuivat pyhät asut oksennuksessa kuin kaste aamuruskon helmassa. Sen jälkeen ei ole tehnyt mieleni kannattaa NMKY:tä.

Roope2

19.10.2007 07:08

Siinäpä kastetta kerrakseen.