• Roope2

O tempera, o mores

"Kiitokset mulkku! Kun pysäköit tolla lailla." ja "Sun tapasten typerien runkkarien pitäis' kulkea bussilla!" ja kuvituksena Mikki Hiiri keskisormi pystyssä.

Tällaisen tervehdyksen oli naapurirapussa asuva herrahenkilö jättänyt kirjeluukustamme tänään. (Oikeinkirjoitusvalinnat alkuperäiset.) Lisäksi hän oli pysäköinyt ladansa aivan automme taakse.

Asiassa hän oli oikeassa. Tyylissä olisi toivomisen varaa.

Pari tuttavaani vaihtoi autoomme tänään talvirenkaat. He hakivat auton kadulta talomme edestä ja heidän oli tarkoituksena palauttaa se siihen takaisin. Mikäli paikkoja ei olisi lähimailla, pyysin heitä pysäköimään auton pihallemme hiekkalaatikon viereen (kielletylle paikalle kylläkin). He olivat kuitenkin pysäköineet automme pihallemme varatulle paikalle ja tästä kimmastus.

Miksei asuintaloissa voisi järjestää vuosittaisen BB-tyyppisen äänestyksen. Minulla olisi ainakin ehdokas, joka saisi lentää ulos.

2 kommenttia

Nermal

20.11.2008 20:20

Kannatan lämpimästi tuota BB-äänestystä, itsekin autopaikkojen kanssa viime aikoina tuskailtuani :)

Tuntuu siltä, että taloyhtiöissä joidenkin on pakko päteä hakemalla epäkohtia, joista voi syyttää toista. Autopaikat kun ovat pihalla ja näkyvä asia, niistä sellaisia on helppo löytää. Itse olen mm. saanut valitukset kun olin muuttokuormaa tuodessani pysäköinyt auton kieltoalueelle, jossa tosin luki "huoltoajo sallittu". Kuulemma muuttokuorman tuominen ei ole huoltoajoa, vaan pienempien, esimerkiksi kaupan ostosten tuominen.

Kuten blogissani kirjoitin, nyt tilapäisesti käyttämääni naapurin autopaikkaa ollaan irtisanomassa, koska isännöitsijän mukaan ruutuun saa parkkeerata vain taloyhtiön osakkaan omistaman auton. Mitenköhän sitten suhtaudutaan rahoitusyhtiön omistamiin tai työsuhdeautoihin?

mopsi22

21.11.2008 13:06

Olisin äärimmäisen ärsyyntynt kaupunkieläjänä, jos joku veisi varatun paikkani.

Se miten asian hoitaisin, onkin täysin toinen asia. Varsinkin, jos selvästi tietää, missä asutte ja on vaivautunut ajatuksensa paperille laittamaan. Kuten totean, olen menettänyt toistaiseksi uskoni ihmiskuntaan.