• Roope2

Nimby

Tyttäreni koulun vieressä on päihdeongelmaisten päiväkeskus.

Tänään kotiin tullessamme poliisi oli juuri noutamassa erästä sen asiakasta. Kysyin tyttäreltäni, tietääkö hän mikä talo se on.

Hän vastasi, että se on pultsareiden talo, etteivät ne joisi liikaa viiniä. Viinin juonti taitaa olla isompi ongelma hänen luokkatovereidensa vanhemmille kuin päiväkeskusken asiakkailla.

Toisaalta tyttäreni ei tiedä sikarin ja savukkeen eroa.

Ehtiipä oppia. Hän on vasta seitsemän.

10 kommenttia

Napalmia

23.10.2008 22:15

Sikarin polttaminen on vaarallisempaa kuin tupakan. Tiesitkö?

Nermal

23.10.2008 22:37

Toki päiväkeskuksen asiakkaillakin viinin juonti on voinut olla ongelma varhaisessa vaiheessa. Tai ongelman oire.

Rokkihomo

23.10.2008 22:44

No, kehotan muuttamaan ympäristökuntiin, joiden "mby" on tarkemmin siisti. Kaarina ja Raisio.

Jos minulla olisi lapsia, ei päihdehuoltokeskus olisi ensisijainen koulunaapuritoive, mutta jos lapseni omaisi päihdeongelman, toivoisin että maailmassamme hänelle olisi vielä mahdollisuuksia.
Ja paikka.
Sen on pakko olla *jonkun* takapihalla.

Roope2

24.10.2008 06:32

Napalmia: en.
Nermal: toki.
Rokkihomo: miksi kehotat.

Kauneuspilkku

24.10.2008 08:01

Täällä Helsingin Töölössä toi on juuri se mitä töölöseura ja monet töölöläiset vastustaa. Argumentilla et on niin vaarallista jos asuntola tulee koulun lähelle. Tässä tapauksessa ne eivät olisi naapureita kuten väitetään, vaan samall kadulla kylläkin. Töölössä monet on sitä mieltä, että asuntolan asukkaiden ei kuulu päästä asumaan hyvälle alueelle, vaan setvittävä ongelmansa jossain mieluiten kehä III ulkopuolella. raitistuttuaan toki ovat tervetulleita Töölöön. Näin meillä.

Rokkihomo

24.10.2008 08:11

Siksi kehotin, jos haluaa "mby:n" olevan takuuvarmemmin siisti kuin mitä Turussa voi odottaa.

(Ja käsittääkseni sikarin polttaminen on paljonkin vähemmän epäterveelistä kuin tupakan. Se kun on vähän niinkuin luomua - ainakin verrattuna syanidiakin sisältäviin tehtaiden liukuhihnatuotteisiin.)

Nermal

24.10.2008 10:50

Varsinaisesti asiaan tämä ei liity, mutta mitä ihmettä tarkoittaa "mby"??
Muistaakseni kby tarkoittaa kyrkoby eli kirkonkylä, mutta mikä toi mby on? Metropolis-by? En saa unta ensi yönä ellen saa tietää! :)

Roope2

24.10.2008 12:26

Rokkihomo: jos haluaisin, mutta eipä se päiväkeskus minua häiritse; lapsenkin on hyvä oppia elämään moninaisessa yhteiskunnassa.

Nermal: luulen osaavani vastata tähän Rokkihomon puolesta ja vastaankin yöuniesi turvaamiseksi: mby lienee lyhenne lyhenteestä nimby eli (not in) my backyard. Ymmärrän toki, että Turku vie ajatuksesi sanaan metropoli :-)

Roope2

26.10.2008 13:48

Varmaan sikarin koko on aika ratkaiseva: mitä isompi sikari, sitä enemmän nikotiinia yms. kuulostaa kohtuullisen järkevältä suhteessa savukkeisiin. Olen myös siinä käsityksessä, että sikareihin ei valmistusvaiheessa lisätä erilaisia nokkelia kemikaaleja kuten savukkeiden valmistuksessa.