• Roope2

Kotitontun musiikkihetki

Keskiviikon vastaisena yönä uneni läpi kiiri korviini kaunista musiikkia. Sitten kun sitä vaan kiiri ja kiiri, se alkoi ärsyttää ja häiritä untani.

Ajattelin ensin, että varmaan rakas vaimoni on herännyt ja kuuntelee Yöklassista kylpyhuoneessa. Pomppasin sängystäni ja marssin kylppäriin. Mutta siellä oli pimeää ja hiljasta.

Sitten ajatettelin, että musiikki tuleekin vaimoni makuuhuoneesta. Marssin sinne mutta sielläkin oli pimeää ja hiljaista.

Sitten päättelin, että varmaan alakerran naapurit kuuntelevat radiota ja koska talo on hiljainen musiikki kuuluu näin hyvin paksujen kiviseinien läpi. Jottei hyvä kiukku menisi hukkaan, kehittelin mielessäni ironisen ärtynyttä kaupunkielämään kasvattavaa huomautuslappua naapurilllemme.

Yht'äkkiä tajusinkin musiikin tulevan oman huoneeni nurkasta. Ja katso, siellähän se Yöklassinen soi kuulokkeiden läpi. Radio kiinni ja nukkumaan.

Tänä yönä Yöklassinen soi jälleen. Ihan varmasti en ole edes radiota eilen kuunnellut, enkä varsinkaan jättänyt sitä päälle.

Ainoa järkevä selitys on, että kotitonttumme kuuntelee öisin huoneessani Ylen ykköstä.

2 kommenttia

audinkopoika

28.3.2008 13:28

Itse usein pistän hiljaselle soimaan musiikin kun menen nukkumaan, se rahoittaaa niin mukavasti nukkumatin maailmaan minut.
Tosin kone sulkeutuu itsestään parintunnin kuluttua.

martin

3.4.2008 01:40

Jos kuuntelee valikoimattomasti, niin fuuriat saattavat tulla paikan päälle ja riehua - kuten ehkä saatat myös joutua huomaamaan...