• Roope2

Kolmastoista yö jouluyöstä

Lähdin S:stä kansallispyhäkkömme kellojen kaiuttaessaan puolta yötä. Käännyin Yliopistonkadulta Aninkaistenkadulle, ylitin Tuomiokirkkosillan ja pysähdyin hampurilaiselle afgaanien pitämälle nakkikioskille. Aikaisemmin söin siellä lihapiirakan yöjuoksusta kotiutuessani mutta omistaja on vaihtanut tavarantoimittajaa ja lihapiirakka ei ole enää mieleiseni.

Lihapiirakan päälle sytytin demi coronan. Tallustelin Brahenpuiston läpi. Pysähdyin Brahen patsaalle: Jagh war med landett och landett med mig wääl tillfreds. Katselin Uudenmaankadun yli Vanhalle suurtorille: Bremerin talo, Vanha raatihuone, Brinkkalan talo. Edessäni oli Katedraalikoulu ja takanani katedraalin seinustalla sen muinainen rehtori Mikael Agricola.

Jatkoin Tuomiokirkontorin ja Akatemiankadun kautta Hämeenkadulle. Turun ruotsinkielisen yliopiston päärakennus ja Vanha akatemiatalo valaisivat yötä jouluvaloin. Tervehdin Gustaf II Adolfia hovioikeuden edessä.

Käännyin Hovioikeudenkadulle ja kipusin Kellonsoittajankatua kotiini.

Turku on hyvä kaupunki, paras kaupunki meille turkulaisille.

5 kommenttia

Aboa

7.1.2009 18:29

Turku on paras kaupunki jopa meille junan tuomille.

pelsepuuppi

7.1.2009 20:35

ja bonarei turus kans et tukholma niin hollil. turku ja tukholma, tu&tu.. it's lööv babe.

Roope2

7.1.2009 21:19

Eikö se mene jotenkin niin, että Turku loves Tukholma ja Helsinki loves Leningrad.

pelsepuuppi

7.1.2009 22:33

kato tää onjust tää miks mun akverit ei ikinä vois muuttaa hesaan ku son 160 kilsaa liikaa kohti itää ja mein porukas tiedetään et idästä nousee pahuus..

martin

7.1.2009 23:41

Åbo härskar! Trevligt att äntligen ha träffat Dig. Var hälsad!