• Roope2

Järjestötyö ottaa reisiin

Olinpa erään järjestön vuosikokouksessa viikonvaihteen. Koska kyseessä on naisvaltainen järjestö, iltatilaisuuksissa on krooninen pula tanssittajista. Näin ollen meillä harvoilla tanssitaitoisilla miehillä riittää vientiä. Aamulla sitten tuntee jaloissaan keinumisen jäljet. Kivaahan se on!

Kokous järjestettiin Äikäälässä, joka tunnetaan paremmin myyntinimellään Vanajanlinna. Se on Hämeenlinnassa sijaitseva "kartano". Alun perin sen rakennutti tohtori Rosenlew metsästysmajakseen ja huomenlahjaksi nuorikolleen. Presidentti Ryti havitteli sitä presidentin kesäasunnoksi, mutta sen osti valtion nenän edestä saksalaissyntyinen asekauppias Daugs. Sittemmin siinä toimi kommunistien agitaatiolaitos Sirola-opisto. Kommunistit joutuivat rahapulassaan myymään paikan ja nyt se on golf- ja kongressikeskus (niin muuttuu maailma, Eskoseni).

Ruoka oli aika hyvää. Varsinkin lounasbuffeet olivat maukkaita. Päivällisen tournedos maistui erinomaiselta, alkupalan miekkakala ei ollut ihan nappi. Palvelu oli erinomaista, erityiskiitos charmantille hovimestari Irja Tupamäelle.