• Roope2

Imperiumit

Minusta on nämä suomalais-ugrilaiset maailmankongressit ja sen sellaiset ovat vähän outoja. Ne voisi jättää tutkijoiden haltuun ja kieltää poliitikkoja osallistumasta tällaiseen Blut und Boden - haahuiluun.

Luin Fortunesta Obaman ja McCainin talouspolitiikasta. Obama on niin uusi poliitikko, että hänen politiikkojaan näkyy olevan vaikea analysoida. McCain taas lieventää ja laajentaa tarpeen mukaan aikaisempia aatoksiaan houkutellakseen äänestäjiä.

The New York Review of Books referoi anti-McCain-kirjoja. McCain on äkkipikainen, epäjohdonmukainen ja liian vähän individualisti.

Obama näkyi The Wall Street Journalin nettisivujen mukaan "löytäneen uuden näkökulman" Irakista vetäytymiseen. Hänhän kertoo vastustaneensa sotaan lähtöä ja on tähän saakka luvannut kotiuttaa joukot vajaassa puolessa toista vuodessa.

4 kommenttia

Rokkihomo

3.7.2008 23:58

Obama "'löytäneen uuden näkökulman' Irakista vetäytymiseen"

Niinpä tietysti. Kuten Kennedykin Vietnamiin, vaikkei sitä jakseta muistaa.

Roope2

4.7.2008 12:56

Tämän päivän pääkirjoitus demokraattimielisessä New York Timesissä, joka esivaaleissa kannatti Clintonia, on huolissaan Obaman muuttuneista mielipiteistä vaalirahoituksen, salakuuntelun, gun controlin, kuolemanrangaistuksen suhteen. Sellaista se aina on ja molemmin puolin. Muistuu mieleen Ahtisaaren kampanjan yhtäkkinen muutos vuonna 2000. Sikaribaarissa luin taannoin vanhasta Cigar Aficiandosta Kennedyn kumppanin Arthur Schlesingerin kirjoituksen Kennedystä, jossa tämä Vietnam-asiakin selitettiin parhain päin, tietenkin. Ei mitään uutta auringon alla.

Ilopilleri

4.7.2008 13:45

Mitäs outoa siinä on, että pienet kansat haluavat säilyttää omat kielensä, kulttuurinsa ja historiansa? Entisen Neuvostoliiton alueella elävät vähemmistökansat ovat todellisessa vaarassa kadota venäläisen nationalismin ikeen alla.

Roope2

4.7.2008 23:36

Niin, minusta pienten tai suurten halu ei ole outo, se vaikuttaa varsin luonnolliselta. Ihmettelin vain suomalaisten poliitikkojen intressiä asiassa; ehkä se sitten on tuo venäläisen nationalismin ikeen kantamiseen osallistuminen tai jonkinlainen kansallisromanttinen veren kutsu. En tiedä, mutta lycka till kaikille, jotka sitä tahtovat harrastaa.