• Roope2

Helsingfors

Työmatkalla Helsingissä.

Aamiaistapaaminen Ekbergillä. Men, men... Ekbergin henkilökunta ei osaa ruotsia, siis Ekbergin henkilökunta ei osaa ruotsia. Onko Sipoosta loppuneet tytöt?

Kokous Finlandia-talossa.

Kokouksen jälkeen kipitin Svenska teaterniin katsomaan Höstsonatenia. Se on bergmanilainen perhehelvetin kuvaus, tällä kertaa äidin ja tyttären välistä henkistä kiduttamista. Äitinä upea paronitar C. Indrenius-Zalewski ja tyttärenä taitava Anna Hultin. (Diivojen diiva paronitar K. Indrenius-Zalewski näkyy julkaisseen elämäkertansa. Sukupäivälliset lienevät olleet säihkyviä kun sukuun naidut La Christina ja La Kyllikki ovat olleet paikalla yhtäaikaa.)

Ennen teatteria nautin teetä ja sämpylän Kafé Kafkassa ja lasin champagnea teatterin ravntolassa (oli muuten söpö tarjoilijapoika).

Teatterin jälkeen nautin pullollisen Åbro Julbockenia Angleterressa, klubiaterian Mcdonald'sissa ja pari Pernod'ta Mann's streetissä karoken säestyksellä. Tornin ateljeebaarissa nautin näköaloista ja tätä kirjoittaessani huoneeni kuohuviinistä.

Yövyn Tornissa. Tässä on tyyliä vaikka tämä onkin S-etukorttipaikka. Odotan vain, milloin valvontakomission nuori luutnantti koputtaa ovelleni ja vaatii sotakorvauksena lihalliset nautintonsa.