• Roope2

Brokeback Boring

Katsion eilen televisiosta elokuvan Brokeback Mountain. En muista, milloin aikaisemmin olisin nähnyt yhtä pitkäveteisen filmin. Ehkä opiskeluaikoina, kun vein erään daamin elokuviin ja hän valitsi Karhu-(tai jotain sinnepäin) nimisen elokuvan, jonka sisältönä oli seurata karhun liikehdintää metsässä.

Elokuvan kehyskertomus naisen kanssa naimisissa olevasta homosta on tuttu minullekin omasta elämästäni. Mutta en parhaalla tahdollanikaan keksi mitään myöteistä sanottavaa mainitusta elokuvasta.

Ymmärrän toki, että kyseessä on taide-elokuva, joka vaatii minulta puuttuvia kvaliteetteja avautuakseen.

5 kommenttia

Aboa

20.12.2008 16:43

Minusta elokuva on uskomattoman hyvä. Pidän siitä, että kaikkia asioita ei kerrota loppuun, kuten amerikkalaisissa elokuvissa yleensä. Varsinkin lopun kesken jäänyt repliikki 'Jack, I swear...' jäi mieleen elokuvasta, joskin se muistaakseni on mukana itse novellissakin. Mitä hän vannoo? Tai kiroaa?

Roope2

20.12.2008 16:48

Niin, olen ymmärtänyt, että elokuvaa ymmärtäsissä piireissä elokuvaa arvostetaan.

Aboa

20.12.2008 17:02

Jaa, en tiedä ko. piireistä tai kuulunko niihin, mutta pidin elokuvasta. Kokeile lukea se novelli. Pidätkö Annie Proulxin teksteistä?

Roope2

20.12.2008 17:14

Enpä ole Proulxia lukenut.

Katson niin vähän elokuvia, ettei minulla ole oikein välineitä analysoida niitä vähääkään älykkäästi ja toisaalta tämä elokuva ei, kuten sanottua, liikahduttanut tunteitanikaan. Sallin toki toisin ajatteleville ja tunteville kernasti toisen mielipiteen.

audinkopoika

20.12.2008 21:06

Voih..olen sen nähnyt kerran ja nautin silloin siitä. Nyt en työjuttujen takia päässyt näkemään, vaikka olisin halunnut.