Deus semper maior!

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2006.
Seuraava

Jag stannar kvar!

Nåja, det gick som jag började ana med mitt jobbsökande.

Redan i juni sökte jag en tjänst på domkapitlet, men eftersom jag var den ende sökanden lediganslogs den på nytt. Den gången fick den tre behöriga sökande, och vi kallades alla på intervju.

Idag hade domkapitlet sammanträde, och de valde Jan Hellberg till tjänsten. Det var inte oväntat. När det gäller formell behörighet stod vi kanske på samma linje, men när det gäller lämplighet för just den här tjänsten förstår jag bra att han blev vald. Lycka till, Hellis!

Det betyder att jag kommer att fortsätta på min kaplanstjänst. Och det är också lyckligt på många sätt. Jag trivs med att jobba bland människor. Familjen kan ha nytta av mina flexibla arbetstider när Christel småningom börjar jobba igen. Dessutom har jag nu bara något tiotal rese- och lägerdagar per år, jämfört med långt över hundra som byråkrat.

Visst medger jag att jag är lite besviken över att inte bli vald, men det är nog bäst så här, tror jag.

Dessutom är jag inte alls säker på att jag som byråkrat kunde ha fortsatt som bloggpräst…


Hbt-bibeln: Regnbågen (1Mos 9:8-17)

1Mos 6-10 berättar om Noa, hans söner och syndafloden. Berättelsen är välkänd, och jag tänker inte referera den här. Jag tar bara fasta på några verser som har relevans i detta sammanhang.

Efter att syndaflodens vatten har sjunkit under, upprättar Gud ett förbund med alla levande varelser (1Mos 9:8-17). Han lovar att aldrig mer låta en översvämning utplåna allt liv på jorden. Därför talas det på andra ställen i Bibeln om att jorden ska gå under i eld, men inte i vatten. Tecknet för förbundet är regnbågen. Tanken är att Gud ska tänka på sitt förbund när han ser regnbågen och därför låta det sluta regna innan jorden på nytt är översvämmad.

I Bibeln är regnbågen alltså ett tecken på Guds trofasthet. Regnbågen används som symbol också på andra håll, ofta för att beteckna mångfald av något slag. New Age använder den som symbol för sitt ”smörgåsbord” av rörelser, den betecknade en mångskiftande koalitionsregering i Finland på 1990-talet, och hbt-rörelsen använder regnbågsflaggan som sin symbol. http://ranneliike.net/pride.php?alue=sateenkaarilippu

Regnbågen som hbt-symbol är alltså inte biblisk, vilket dock inte betyder att den skulle vara anti-biblisk heller.

Se mer om Hbt-bibeln: http://karlafhallstrom.blogspot.com/2006/09/hbt-bibeln-inledning-och-lnkar.html


Seuraava