jokseenkin kiinnostava artikkeli tuli vastaan keskusteluis, et vampyyrit homoi aina kreisii tavallaan kai olisko ei o mut silti otan asiasta kiinni. must oli jännä ajatus puolestansa se miten kirjottaja ajatteli kolumnistin saavan hirveesti paskaa niskaan.
ainahan vampyyrit on ollu homoi, ainahan kaikki epäilyttävät miehet on ollu leffois ym. homoi. aikana ennen leffoi oli kirjat se way to go, aikana ennen nykystä järjetönt tietämystä oli vampyyrit the way to go. must oli semminkin kiinnostavaa et artikkelis sanottiin: "..he seminal short story "The Vampyre," written in 1819 by John Polidori, was based on his fascination with Lord Byron, the icon of Romantic sexual liberation and dange..". nii just , dandy. Eli se mitä on pidetty uhkana koko maailmalle on puettu mustiin vaatteisii ja laitettu imemään nuorten impien verta, myöhemmin se on laitettu tappamaan sarjassa (Monsieur Verdoux) ja jossain välissä vaan hengaamaan ja suistamaan viaton nuori sankari ojaan ja kurimukseen (Rebel without a cause).
se miten mä nään asian on juurikin näin, epäilyttävät miehet on tarvinnu tietyn sotisovan tai naamion minkä avulla on opetettu kansalle mitä possee pitää välttää, miten ei kuulu elää. must viel huvittavampaa et nää samat tuomitut hahmot aikasemmalta ajalta on taas toiminu esikuvina koko takakireellen edvardiaaniselle ajalle ja eik sillon just ollu vampyyrit ja ihmissudet kovaa huutoa? mut eihän kukaan oo puhunu homoista, eihän homoutta ollu olemassa vaik kaikki tiesi mikä on maailman parasta seksii. siks otettiin taas dandyt (tai ne hahmot ketkä etäisesti muistutti dandyismistä vuossadan alusta) ja luotiin homo / epäilyttävän miehen prototyyppi. (ja jos alkaa asiaa oikeen kaivelemaan ja sättäämään ni onhan siinä myös koko vuossadan vaihteen naisten ja miesten asema, muodin käyttö aseena siinä sodassa, teollistuminen ja luokkayhteiskunnan pönkitys sun muuta. miten muodista tehtii tai määriteltiin naisten jutuksi ja epäilyttävien miesten ja tätä myöten terveet ja normaalit miehet ei pukeutunu tyylin vuoksi vaan istuvuuden ja mukavuuden ja niiten uusien normien mitä keskiluokkanen duuni toimistolla vaati. eikä nyt välitetä siitä miten miesten muoti heijasteli ihan tarkaan naisten muotia, miten miehillä kuitenkin oli muoti joka muuttus, ei se o merkittävää koska miehet ei ollu muodissa kiinni..)
seikka mitä en o koskaan ajatellu tuli kans artikkelis esiin et naisil vampyyrit on sama ku lesboseksi miehil. en o koskaa ajatellu et vampyyreis (homomiehis) vois olla jotain oikeesti suurta ja erotisoituu naisille? ei sinällään must ihan tuulest temmattu ajatus, ei ollenkaan. jos ajatusleikkii jatkaa viel ni voi seuraavana alkaa miettii mitä kaikkee voi täs valos tulkita naisen haluavan mieheltä, turvaa ja pelkoa (kauhun tasapaino), rakkautta ja ei-seksuaalista elämää? kummallista. tai jyllääk siinä se ajatus et ei o vaan koskaan saanu kunnon naista ja iks homo, et kyl mä onnistun käännyttään ja saan unelmien miehen? onk miehil sama ku ne kattoo lesboseksii, et siihen välii hetken pääst opettaan tytöil miten oikeesti pannaan? ku mä en oikeesti tiiä miks lesboseksi on miehil se juttu, en ihan oikeesti tiiä.
en myöskään osaa sanoo onk hyvä et homoi niin viljalti edelleen telsus vampyyreinä, et vaikuttaak se asiaan hyväl tai huonol tai onk sil oikeesti mitäänmerkitystä? kuitenkin ne samat vanhat ajatukset näköjään jyllää edelleen vahvasti mitä on jo 1800-luvun alusta saakka meil kompattu. ku toisaalta en myöskään oo koskaan tavallaan jaksanu hirveesti vlittää miten maailma näkee hiomot ja homouden. teki niin tai näin ni on ihmisii ketkä pitää mua über-hinttinä ja niit ketkä näkee mut tosi heteromaisena (?) eikä mua oikeesti pöyhäse suuntaan tai toiseen, miks pitäs? ja sit kuitenli mua hiukan kiinnostaa miten homot medioissa kuvataan, ihan snadisti.. siks ehken en ollu ees niin innoissaan juurikasvusta, mut en lopulta tiiä oliko se perimmäinen syy? en usko, must se oli vaan hiukan turhan hepposesti tehty, ohjattu, käsikirjotettu ja näytelty. (ja puvustettu, lavastettu, valaistu.. ei kai tää oi läppä)
------------
(edit.)
nii kato daiju, unohdin laittaa sen linkin, eli se artikkeli on täällä: http://www.esquire.com/features/thousand-words-on-culture/vampires-gay-men-1109#ixzz0Tt3qiWOH
ja keskustelu (avausviesti..) aiheesta on täällä: http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=10&thrdid=8434 (ja miksen o siellä keskustelees on ihan mun omien syiden takia.)