• pelsepuuppi

valitust

unicefin tyttö lähesty mua ja mun kaverii turun torilla yks päivä, muutama viikko sit. siis sellanen jäsenten ja varojen kerääjä (pain in the ass, oli järjestö mikä tahansa). se alotti jutun kysymäl et kiinnostaak ihmisoikeudet tai eikö kiinnosta yhtään ja vastasin et juu kiinnostaa mut just nyt ei kiitos et kiire. tytsy jatko sit kysymällä et miltä tuntuu olla mies ja talloa joka skeleella kymmenen naista. koska olen niin vitun hauska jannu sanoin nauraen et hyvältähän se tuntuu. tää oli virhearvio, koska ajattelin et ihminen kuka lähestyy vieraita noin reppaval otteel varmaan pystyy kans vastaanottaman reppavampaa läppää. virhe. ei pystyny. mimmi tuleentu oikeen hetkeks ja alkko jaappamaan jotain sorrosta jne. ja sanoin ihan ystävällisesti et homona olen kans ihan tutustunu erilaisiin sortoihin ja ennakkoluuloihin et ei se maailma ihan vieras ole. juttu jatku ja josain välissä sanoin et hiukan häiritsee tollanen tapa lähestyä, et sil röyhkeel asenteellan ei s uusis (potentiaalisis) jäsenis aikaan muta ku nousen karvat pystyyn. hänellä on kuitenkin omien sanojensa mukan oikeus käyttää asiaansa prosentti maailman röyhkeydestä. täs välis oli käyty kans läpi faktat et vaikka sponsaisin unicefii pienel summalla kuussa mulla olis silti varaa ostaa röökiä ja kaljaa (mikä oli must aika hulppee oletus ottaen huomion eten missään välis polttanu tai indiloinu et kalja kuuluis mun juomatottumuksiin..)

se mikä mua juili sillon oli enimmäksen se puoli et mun puolest hänel on oikeus käyttää vaikka 6% maailman röyhkeydestä ajaessaan omaa asiaansa, mut niin kauan ku päällä on unicefin rotsi ja sille nimenomaselle järjestölle haetaan lisää kannattajii ni hän ei aja omaa asiaansa, kysees on unicefin asia.

mikä mua juilii nyt on se etten o saanu unicefilta mitään vastausat mun palautteesen kulaitoin meneen tapauksen jälkeen. voiko olla oikeesti niin etei unicefia kiinnosta miten heidän nimissään ihmiset toimi kaduil tai onk ne ne ohjeet mitkä on annetu?

anyway, unicef liitty punasen ristin kans smaan jengii.

10 kommenttia

noksu

10.10.2009 16:26

Mä niin tajuun. Mulle on kanssa vihjailtu tosta kaljasta ja kerran kun olin tulossa naistenvaateliikkeestä niin siinä edessä tuollainen "olen maailman omatunto ja mulla on oikeus haukkua sua- viherpiippo" sanoi että "mieti nyt, jos olisit jättänyt noi sukkahousut ostamatta niin olisit voinut pelastaa tytön" sanoin, että "mieti jos sä et olisi noin ärsyttävä niin kuinka monta tyttöä sä olisit voinut pelastaa." Ja tohon kiinnostaako ihmisoikeudet läppään vastaan aina että ei.

(ja jotten nyt antaisi itsestäni täydellistä natsikuvaa, niin joo oon amnestyn, unicefin, unifemin ja wwf:n jäsen. Tosin en yhdenkään feissarin ansiosta. Niiden takia on kyseisten puljujen kannatus meinannut monesti loppua....)

mopsi22

10.10.2009 17:48

hmm, mulle on onneksi tullut vaan hyviä kyselijöitä, jokka tajuu "ei kiitoksen" merkityksen.

noksu on lässy, ei susta natsia saa, älä murehi. mäki oon suorastaa stalinen ja hitun äpärälapsi sun rinnalla :)

feissarit varmaan tekevät tulosta, ei niitä muuten olisi. mutta eihän feissareilta juurikaan mitään edellytetä, otetaan töihin ja isketään käteen ohjevihkonen (en tiedä, mutta kuvittelisin). siinä sitten värväämään.

oudoksuttaa kyllä syyllistämisen käyttö. opettajan ei oo paljookaan huonompaa tapaa saada jotain tulosta aikaan, ku sanoa, että mieti ny ku et tee tota nii susta tulee tyhmä/ et osaa jotain/ et pysy muiden mukana tms nerokasta...negatiivinen on huono tapa...

millikan

10.10.2009 18:58

Onneksi mä olen kai niin sydämettömän paskan näköinen että feissarit jättää pahemman vainoamisen väliin (tai sitten mä vaan kävelen niin päättäväisesti että mä en huomaa heikompia yrityksiä).

Mutta joo, vaikka feissaus onkin työ niin kai siihen ajautuu keskimääräistä suurempi osa "maailmantuskani tekee minusta sinua paremman ihmisen" tapauksia. Terveisiä myös kaikille maailman kasvissyöjille.

Ja jos oikein alkaa ärsyttää niin tulen paremmalle tuulelle hyräilemällä itsekseni Holiday in Cambodiaa: "...play ethnicky jazz to parade your snazz in your five grand stereo, bragging that you know how the niggers feel cold and slums got so much soul..."

mopsi22

10.10.2009 21:52

Onhan se suomalaista luterilaisuutta: mitä enemmän kärsit, sitä parempi olet ihmisenä.

Mutta millikan, kyllähän naudan- ja sianlihan tuotanto vaatii ihan tuhottomasti enemmän vettä kuin esim. kanan. Siinä mielessä pyrin välttämään punaista lihaa. Se on tuhlailevaa. Vaikka tänään viimeksi kyllä sikanautaa tuli syötyä...opiskelijan kukkarolla ei kanaa ja kalaa osteta ja proteiinia olisi saatava... :)

pelsepuuppi

11.10.2009 08:12

toi on niin totta, monet vaan kalastaa itelleen kirkkaampaa kruunua länkyttämäl omast paremmuudetsaan.

ja mopsi, sit vaan tofua protskuks, vinkkei saa oikeutta eläimille foorumilt mis oppii samal kaikkee muutakin, kuten sen faktan et kissat ja koirat on luonnostaan vegaaneja ym. elämää suurempia viisauksia.

mätavallaan toivoisin et olisin niin anti-hipin näkönen ettei kukaan mua lähestyis mut minkäs teet. mut olis kiva et "ei kiitos" riittäis, ja seuraavaa asiaa sit miettimään et jos se mimmi (kenet oon nähny hmmentävän monta kertaa sen jälkee ihan siviilinä) saa käyttää prosentin maailman röyhkeydestä ni saanko mä käyttää toisen prosentin vastustaakseni häntä ja tapaansa haalia uusii jäsenii? en tiiä.

Rokkihomo

11.10.2009 11:27

Ja Greenpeace, stana.

millikan

11.10.2009 12:56

Joo, vegetarismia en sinänsä vastusta (itse olen kyllä aika tehokkaastis ekasyöjä, eli eläintuotteita ei myöskään tarvitse syödä edes joka päivä...ja lihassakin suosin enemmän kanaa vaikka se taas on eettisesti pahempi ratkaisu kuin nauta...), mutta on silläkin eroja että on niitä kasvissyöjiä jotka kokkailee kaikenlaista kivaa ja näyttää positiivista esimerkkiä ja sitten on niitä jotka sitä kruunua kirkastavat kärsimyksellä ja kieltäytymisellä. Yllättävästi jälkimmäisen ryhmän tapaaminen yleensä inspiroi vain sen eniten rasvaa tirisevän pihvin syömistä.

pelsepuuppi

11.10.2009 16:16

on joo, mä syön kaikkee (paitsi merenelävist monet jätän meree) mut monilla vegeillä, just sil possel kenel on se suuri tarve "..sitä kruunua kirkastavat kärsimyksellä ja kieltäytymisellä.." koska se menee just sen piikkiin mulla et ollaan parmepaa ja joskus saatetaan alentua puhumaan (=opettamaan) yksinkertaisa "lihaaneja". ja sitä en o koskaan oikee jaksanu ymmärtäny ja/tai hyväksyny, sellast alentumist.

mut mul tulee kans toi reaktio, ku aikani olin lukenu hippien länkytyst foorumil oli ainoa asia meieles et mitä lihaa menis ostaan..

mopsi22

11.10.2009 22:15

Mulla ei oo mitään periaattellista vastusta mihinkään ruokavähemmistöön. Tosin en oo vielä tavannu "syö salaattia saatanan maailmantuhooja!" -tyyppiä tavannutkaan.

Parhaita ruokia, joita olen saanut, ovat olleet kasvisruokia. Itse voisin heti vaihtaa kasvisvalioon (sillee vapaasti, lihaa söisin kyllä jos sitä jossian olisi, mutta en omaan kaappiini ostaisi), mutta ei ole varaa eikä ennen kaikkea energiaa alkaa selivittää kunnollista ruokavaliota :S. Laiska olen, myönnän.

Odotan sitä päivää, kun kainalossa on maatilan poika ja voin säilöä ja hakea metsästä ruokaa ja riistaa ja kasvattaa itse kaikkea kivaa ja loppuihin on professorin palkalla varaa kaupan hyllyltä valita. Sitä odotellessa joudun tyytymään vähempään.

pelsepuuppi

11.10.2009 23:00

ei kyse o ruokavähemmistöstä (+mä en usko et se enää nykyään on oikeesti ees kovinkaan "vähemmistö") vaan asenteesta ja toisten ihmisten kunnioittamisesta. aikoinaan kun olin kasvissyöjä sain puolestaan kuulla hirmu paljon infoa miten päin vittua elän koska ihminen tarvii lihaa. näinhän se ei oo, tiettykään, mut ihmisii on moneen junaan. se mikä mua juilii on just se tarve tulla kommentoimaan kananmunien syöntiä "koska emmä kenenkään ihmisenkään kuukautisvuotoa syö" sun muuta. ku mua nimenomaan ärsyttää tapa kohottaa itsensä muiden yläpuolelle ja alentuminen. sama pätee siihen unicefin ihmiseen.

eniten musta pitää antaa ihmisille tilaa tehdä omat valintansa ja vetää omat rajansa. siihen ei tarvii ketäänmuuta pätemään ja nöyryyttämään. ja hipeistä vielä sen verran et keskimäärin mun tapaamat hipit (tai hipiks itseään kutsuvat) näennäisen maailmoja syleilevän suvaitsevaisuuden ja rakkauden lähettiläinä on pahimpia nazeja mitä on, ilman mitään ehtoja, vapauksii tai mahdollisuutta ihan aitoon elämän ja ihmisyden moninaisuuden ihailuun ja kunnioitukseen.

all we ask for is our right to twinkle.
peace. (but not with unicef..)