• sleepygay

Vanhuus

Tiedän, tällaisia asioita on todella ajankohtaista pohtia 22 -vuotiaana, mutta minkäs teet. :D

Meillä oli tänään siis orientaatiotentti tähän opintokokonaisuuteen, joka käsittekee ikääntyneitä ja ikääntymistä. Tenttikirjoja lukiessa tulin samalla pohtineeksi omaa tulevaa vanhuuttani ja mitä siltä odotan. Ennen kaikkea haluan, että saan olla kotona mahdollisimman pitkään oman rakkaani kanssa. Ja kun emme enää pärjää kotona, haluan muuttaa samaan palvelutaloon (tai vanhainkotiin). Tietenkin voi käydä niin, että ei ikääntyminen tapahdu ihan samassa tahdissa, mutta tuo olisi se ideaali, en halua kuormittaa puolisoani turhaan, mikäli päätän höpsähtää nopeammin.

Kirjassa käsiteltiin myös vanhusten seksuaalisuutta. Se onkin "jännä" aihepiiri. Siis siinä mielessä, että käsittääkseni siihen ei nykyään pahemmin kiinnitetä huomiota vanhainkodeissa ja muissa laitoksissa. Ja sehän on tietysti sääli, koska kyllähän vanhanakin voi olla tarpeita tällä saralla. Gerontologian kirjassa (eli tässä tenttikirjassani) sanottiinkin, että vanhukset ovat yhteiskunnan "seksuaalisesti riistetyin" ryhmä.

Mutta sitten se tyhmä juttu. Koko kirjassa ei ollut edes mainittu sanaa "homoseksuaalit" tai "homoseksuaalisuus" tai mitään muutakaan siihen viittaavaakaan. Etnisistä vähemmistöistä kyllä oli pitkät sepustukset. Kysynpähän vain, milloin se homppeleiden oma vanhainkoti on tulossa? En todellakaan halua joutua jonkun typerän hoitajan armoille vanhoilla päivilläni!

5 kommenttia

Dragon-85

26.1.2010 22:04

Kyllä niitä typeriä hoitajia varmaan sinne homppelikotiinkin eksyisi... ;)
Itse en kyllä missään nimessä haluaisi sellaiseen. On paljon jännempää kun on erilaisia ihmisiä ympärillä.

sleepygay

26.1.2010 22:53

Niinpä kai. Kunhan ei tarvitse taistella olemassa olostaan vanhoilla päivillä hoitsujen kanssa, niin kaikki on ihan hyvin. :)

mopsi22

27.1.2010 10:27

Niin arkaainen kuin ajatus onkin, olen miettinyt itsekin, että kukahan meikäläisestä vanhana patuna huolehtii. Isoäidilläni on neljä lasta, jotka hoitavat asioita sangen tehokkaasti. Itsellä, no, ei toistaiseksi enkä usko että bf raskaaksi tulee ihan heti.

Onko tyhmää ajatella, että pitäisi olla joku huolehtimassa itsestä kun on vanha? Lehtorin palkoilla en missään yksityisessä istuskele ja toisaalta, nykymenolla, kunnallista lieneekö enää olemassakaan (jos se nytkään on mikään erityisen miellyttävä vaihtoehto). Kuollako nuorena pois yhteiskunnan taakkana olemasta...

sleepygay

27.1.2010 13:51

Tänään juuri lääkäri sanoi heti luennon aluksi, että älkää sitten itse vanhana edes odottako nykyisenkaltaisia eläkkeitä ja että tulevaisuudessa kunnalliset palvelut eivät ole lähimainkaan nykyisentasoisia. Todennäköisesti kuulemani mukaan palataan vanhantyyliseen vanhustenhuoltoon, eli sukulaiset hoitaa. Siinäpä se, mistä niitä sukulaisia sitten saa?

mopsi22

27.1.2010 18:00

Liberalistinen markkinatalous-Suomi 2069: "Osta tai vuokraa sukulainen"