"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2006.
Seuraava

Huh sentään

Serkku soitti äsken. Menin täysin paniikkiin enkä vastannut. Nyt on ihan kamala olo. Ei sen takia, kun en vastannut, vaan sen takia kun serkku ylipäätään soitti.

Ei sen takia, että en pitäisi serkustani. Pidän itse asiassa todella paljon ja lapsena olimme parhaat kaverit. Nyt asiat ovat kuitenkin toisin. Olemme molemmat aikuisia, hän on hetero ja minä olen homo. Hän on lestadiolainen ja siksi hänellä todennäköisesti on lestadiolaisten arvomaailma. Olen hänelle varmaan saastaa. Tosin hän ei tiedä homoudestani. Enkä kyllä sitä hänelle voi kertoakaan, kun sen jälkeen tietää koko suku. Juorut kiertää uskomattoman nopeasti. Kerron jotain nyt ja kahden tunnin kuluttua koko suku tietää. Hemmetin juoruilijat.

En vastannut, koska en tiedä, tietääkö hän minun asuvan Kuopiossa. En tiedä, mitä voisin sanoa. Minä en enää osaa puhua sukulaisilleni. Ja sitten kun hän on vielä isäni puolen sukulainen, joten jossain välissä tulisi seurusteluasiat puheeksi. Mitä sitten sanoisin? En VOI sanoa, että olen homo. Miksi elämän pitää olla näin vaikeaa. Välillä tuntuu, että ei jaksa hengittää...


Uh sentään

Viikonloppu takana ja taas uusi viikko edessä.

Viikonloppu oli jos jonkinlaista menoa ja meininkiä. Lauantaina kävin mummolassa moikkaamassa mummoa ja ukkia. Ja porukat oli siellä myös. Sain esitetellä uutta kameraa ja käydä saunassa. Saunassa käynti tekikin hyvää. Me kun emme kultin kanssa ole päässeet saunomaan kolmeen kuukauteen, kun ei ole vain tullut vuoroa varattua.

Sunnuntaina kävimmekin sitten Alapitkällä kultin kotona. Juteltiin ja katottiin telkkaria ja otettiin valokuvia ja katottiin, kun traktoria korjattiin. Kulti auttoikin vähän isäukkoaan, mutta minä en ymmärrä niitten hommien päälle yhtikäs mitään. Pitää tännekin laittaa joskus joitain kuvia.

Olen ajatellut ryhtyä kirjoittamaan novelleja ynnä muita sellaisia esimerkiksi runoja. Ajatus on kiehtonut jo pitkään, mutta nyt aion aloittaa. :) Pitää ensin hoitaa sivustot kuntoon ja kirjoittaa jotain valmiiksi. Ideoita on jo vaikka kuinka. Lisäksi olen aikonut ruveta kirjoittamaan Slasheja. Saa nyt nähdä, miten kaikki sujuu. :)

Tänään kävimme taas nuortenillassa. Tällä kertaa katsoimme elokuva Frankensteinin isä. Elokuva kertoo Frankenstein elokuvien ohjaajasta, James Whalesta. Mielenkiintoinen elokuva, toisaalta hieman outo. Mutta mie tykkäsin. :D


Ja ressiä pukkaa

Plääh.

Huomenna on kummipojan synttäri. Ja minun on pakko mennä. Plääh. Siis sinälläänhän synttäreissä ei ole mitään vikaa ja pidän kummipojastani todella paljon. Ainut "mutta" on ne muut sukulaiset. Ne ei tiedä mitään tästä tilanteestani. Siis siitä, että olen homo ja asun poikaystäväni kanssa yhdessä. Enkä niille kyllä voi mitään kertoakaan. Lähes kaikki sukulaiseni nimittäin ovat lestadiolaisia. Muutenhan sukulaiseni ovat oikein mukavaa porukkaa. Se on nimittäin sitten semmoinen juttu, että välit menevät samalla hetkellä poikki niin minuun kuin muuhun perheeseen (jotain todella kamalaa syntiähän ne varmaan ovat tehneet, kun minä olen kääntynyt homoksi). Niin ja en todellakaan jaksa enkä halua kuunnella sitä, että "joudun helvettiin".

Tänään tuli kamera ja tulostin. Todella hyviä ostoksia molemmat. Kamerassa on niin huippu resoluutiot, että ei ole tottakaan. Ja tulostin on aivan järkyttävän hyvä. Ja tosi nopea. Ostettiin siis Canonin powershot G7 -kamera ja Samsungin ML-2510 -lasertulostin. :) Huomenna mennäänkin sitten kuvaamaan luontoa. Tosin lumi on jo varmaan huomenna kokonaan sulanut pois. :(

Minua on tänään kuvattu niin paljon, että alan varmaan saamaan rusketusta siitä salamasta. Toinen suosittu kuvauskohde ovat olleet marsut.


Uskovaiset tollot

Satuin lukemaan evl.fi:stä Raamattua. Siellä oli linkki eräälle sivulle, joka sai suoraan sanottuna sappeni kiehumaan. Joku Ilosanomapiiri. Siellä on ihan järkyttävän kamalia juttuja. Siis siellä yhdistetään homoseksuaalisuus kaikenmaailman insesteihin ja eläimiin sekaantumisiin. Homoseksuaalisuutta sanotaan epänormaaliksi seksuaalielämän osa-alueeksi. "Raamattu ei sano mitään homoseksualismin synnystä, mutta se kieltää ehdottomasti seksisuhteet kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen väliltä. Se argumentti ei ole pätevä, ettei Paavali tiennyt homoseksuaalisuudesta ja sen synnystä yhtä paljon kuin me tiedämme. On kysymys siitä, tiesikö Jumala siitä tarpeeksi antaessaan Mooseksen ja Paavalin kirjoittaa jyrkät kieltonsa Raamattuun." Joku ei ole selvästikään lukenut Raamattua. On vain "lukenut". Raamattua on tarkoitus lukea ajatuksen kanssa ja "Rakkauden lasien" läpi. Olen vahvasti sitä mieltä, että miesten välinen seksi on Raamatussa kielletty Jumalan rakkauden takia. Jos siinä yhteiskuntamuodossa joku olisi ollut avoin homo ja kaikki olisivat eroilleet yms. niin kuin tahtovat, koko systeemi olisi hajonnut. Ja saman suuntaista sanoo myös Martti Nissisen "Homoerotiikka Raamatun maailmassa" -kirjassa.

Eniten ihmettelen sitä, että kuinka ihmeessä Evankelis-luterilainen kirkko on voinut pistää tuollaisen linkin sivuilleen?!

"Jotkut ovat homoja oman valintansa perusteella, toiset siksi, että heidät on nuorena vietelty homoseksuaaliseen suhteeseen." Huh sentään. Näinhän se minullakin kävi "Taidanpa tänään alkaa homoksi". No ei todellakaan. Eikä minua ole ikipäivänä vietelty homoksi. Ihan itse olen identiteettini joutunut selvittämään!

Onneksi sivuilla sentään sanotaan, että homoja on kunnioitettava ja rakastettava siinä missä muitakin ihmisiä.

Mutta silti. Tuollaisille sivuille ei linkkejä saisi olla.


Yäks!!!

Keittiön ikkunanpuitteessa oli HÄMÄHÄKKI! Yäks ja iiks! Onneksi kulta oli täällä pelastamassa minut. Katoin ensin, että mistäs tähän on tämmöinen hämähäkinseitti tullut. Sitten huomasin sen kamalan hämähäkin. Vääks. Inhoan hämähäkkejä. Ja muutenkin hyönteisiä. Tosin en leppäkerttuja. Ja hämähäkithän eivät ole hyönteisiä. Mutta kuitenkin. Muutamia poikkauksia lukuunottamatta inhoan hyönteisiä.


Rahan törsäystä

Tänään onkin sitten tullut törsättyä. Kulti sai palkkion erään sivun päivittämisestä ja ylläpidosta. Ihan mukava tukku tuli rahaa. Koko summa meni melkein kokonaan kerralla, kun ostimme digikameran ja tulostimen. Niin ja Paint Shop Pro XI:n. Niin ja maksetaan sähkölaskut ja vuokrat ynnä muut laskut. Ostimme Canon Powershot G7:n. Älyttömän hyvä kamera. 10 megapikseliä ja niin paljon valinnan vapautta. Siis melkein kaikkea saa itse säädettyä. Niin ja kuusin kertainen optinen zoomi. :) Ja Paint Shop Pro tuli hommattua sen takia, kun kulta tarvii sitä töissään. Siis kun kulta suunnittelee nettisivuja. Ja onhan se kiva leikkikalu. Ja kun on tuo piirtopöytäkin.

Seuraavan kerran rahaa tuleekin sitten loppuviikosta, kun tulee palkka. Ja sitten pitkin kuuta, kun saan äitiltä rahaa syntymäpäivä lahjaa varten. Mulla kun on synttärit 23. marraskuuta.

Tänään oli taas nuortenilta. Ei ollut kovin paljon porukkaa paikalla, mutta kohtalaisesti kuitenkin. Luin vanhoja Z-lehtiä. Siellä oli Mikko Silvennoisen kolumnissa jotain siitä, kun kaikki on niin heteroseksismillä kyllästettyä. En ole oikein kiinnittänyt huomiota asiaan. Kaipa meidät on niin hyvin turrutettu heteroseksismillä, että siihen ei kiinnitä mitään huomiota. Sitten kun jossain ohjelmassa sattuu olemaan HOMO. Heti kaikki kohisee siitä, kun "niidenkin pitää tunkea joka paikkaan".

Tulikin muuten mieleen kultin ja minun keksimä heterouden määritelmä (voi olla, että joku on tämän jo keksinyt, mutta ei olla me ainakaan kuultu ennen). Hetero on kaappihomo, joka ei pysty hyväksymään omaa homouttaan ja siksi käyttäytyy seksuaalisesti kieroutuneesti. Pitäisiköhän kaikki heterot pistää jonnekin psykiatriseen hoitolaitokseen, jospa ne vaikka saataisiin parannettua? Vitsi, vitsi...

Nuortenillassa oli tänään peräti kolme uutta. Miespari Varpaisjärveltä (!) ja yksi tyttö täältä Kuopiosta. On se siellä Varpaisjärvelläkin niin ahdasmielistä. Itse en pystyisi siellä asumaan. Yöks.

Onneksi tänään sai ostettua suklaata. Teki niin kamalasti mieli. Ostettiin sitä Fazerin Marianne suklaata, kun Maraboun Daim suklaa oli loppu. Ah, kun teki hyvää, Täydelliset naiset ja suklaa. :)


Roskien vientiä

Innostuin äsken viemään roskat ja metallijätteet. Roskat viedään ihan tuohon vaan pihassa olevaan pömpeliin, mutta metallijätteet pitää viedä tuonne vähän matkan päähän, marketin pihassa olevaan pömpeliin. Innostuin ihan vain sen takia, kun pääsi pikkuisen käveleksimään tuonne ulos. Siellä on NIIN ihanaa. Pikkunen -10 asteen pakkanen ja lunta. :)

Kävelin oikein hieman pidempää reittiä eli puiston läpi. Vitsi, kun vaahteran oksat on hienon näkösiä, kun ne ovat saaneet kuurapeitteen. Olisin ottanut kuvia, jos ei olisi näin pimeää.

Joku on laittanut englanninkieliseen Wikipediaan linkin kotisivuillemme. Aika moni onkin tullut sitten sitä kautta galleriaamme. Sieltä siis löytyy viime kesäisiä Turun reissun kuvia. Satuimme olemaan nimittäin samassa junassa Amazing Race kilpailijoiden kanssa. Ensin oli joillain spoilaus -sivuilla linkkejä ja nyt, kun tästä 10. tuotantokaudesta on tullut wikipediaankin artikkeli, joku on laittanut linkin sivuillemme. Oli kyllä melkoinen sattuma sekin. Maanantaina vain päätimme lähteä käväisemään viikonlopuksi Turkuun ja Perjantai aamuna sitten istuttiinkin jo junassa. Ja sattumoisin Tampereelta tuli kyytiin nämä Amazing race kilpailijat. Tarkoituksenamme oli olla Turussa sunnuntaihin, mutta päätettiin olla vielä yksi yö, kun hotellissa sattui olemaan tilaa. Aivan uskomaton matka.


Viikonloppu

Onpas tänään ollut niin kaunis talvinen päivä. Vaikkakaan lunta ei ole maassa kuin muutamia senttejä. No, kyllähän se tietysti vähäinenkin lumi tuo semmoisen talvisen ilmeen.

Lähdimme eilen kävelylle tarkoituksenamme käydä Gigantissa. Eihän se tietenkään auki ollut, kun oli se pyhäinpäivä, vai mikä se nyt sitten onkaan. Olimme jo melkein perillä, kun huomasimme, että parkkipaikalla ei ole yhtään autoa. Lopulta hoksasimme, että sehän onkin nyt se pyhäpäivä. Plääh... No, tulipa tehtyä mukava, virkistävä kävelyreissu.

Perjantaina olimme kultin vanhempien kämpällä remonttia tekemässä. "Kämppä" on semmoinen yksiö tuolla keskustassa, jossa ei asu ketään vakituisesti, mutta jossa kultin sisko ja vanhemmat viettävät aikaansa, jos sattuu olemaan esimerkiksi ruokatauko tai joku muu vapaahetki, kun he ovat kaikki Kuopiossa töissä/koulussa, mutta asuvat Alapitkällä. Anyway, raaputtelimme seinistä ikivanhaa tapettia. Aivan järkyttävän kamalaa hommaa. Lauantaina olikin sitten niska ja hartiat niin jumissa, että hyvä, kun pääsi aamulla sängystä ylös. Ja heti aamusta kauhea päänsärky.

Tänään onneksi ei ole enää koskenu juuri minnekään.

Kulta on tänään ollut taas melkoisen ahkerana. On nimittäin melkein koko päivän asentanut isolle koneelle Kubuntua. Siinä on kyllä melkoinen homma, kun pitää kaikki ne lisäosat laitella ja sitten vielä tuo Kaffeine (television katseluohjelma) ei toimi, kun pitää laittaa joku codec. Se codec jotenkin laittaa sen äänen siihen. Tai siis kun se ääni tulee mpeg-pakattuna tuolta kaapelista ja se codec sitten "avaa" sen pakkauksen. Ja ei, minä en tajua tuosta mitään. Kysyin tuon jutun kullalta, joka sitten selitti minulle ja jonka minä sitten tänne kirjoitin.


Talvinen päivä

Tänään on ollut niin ihana talvinen päivä. Ulkona satanu lunta ja mukava tuulen tuiverrus. :) Tosin tuuli olisi saanut pitää kyllä pientä taukoa, kun kävelin yliopistolle. Minä pöhkö kun unohdin laittaa kalsarit jalkaan. Tuli vähän vilu.

Tänään siis alkoi taas luennot avoimessa yliopistossa. Tällä kertaa kurssin nimi on ekosysteemit ja ympäristökysymykset. Järkyttävän mielenkiintoista. Luentokin oli NIIN älyttömän mielenkiintoinen. Saisi vain tulla se oppikirja nyt sieltä. Meillä on oikein englanninkielinen kirja. Tulee oikein kunnon yliopisto-opiskelija olo, kun kirja on englanniksi. :D Saapi nähdä, miten sujuu...

Kulta latasi ja asensi tänään meille Microsoftin Internet Explorer 7 -selaimet. Ihan kiva, tosin on ihan kauheesti matkittu firefoxia. Ja on paljon hitaampi kuin firefox, jota ite tykkään käyttää. Kulta laitto tämän selaimen, että voi katsoa, että miten sivut (kulti suunnittelee ja ohjelmoi ja hoitaa web-sivuja) toimii IE:llä.

Sivuista puheenollen. Meille tuli eilen inspiraatio ja pistettiin sivujen ulkoasu uusiksi. Käykää ihmeessä katsomassa, jos kiinnostaa. Linkki on profiilissani. Sain idean yhdestä fontista, jonka löysin tuolta dafont.com:ista. Siellä on ihan älyttömän huippuja fontteja. Ja niistä saa niin kamalan paljon ideoita. :D Suosittelen. :)

Jes... Myytinmurtajat alkaa ihan kohta. :) Minä menen nyt hakemaan teetä.


Seuraava